Welke klus moet worden gedaan?
gras verticuteren
Hovenier Kosten gras verticuteren Kostenoverzicht

Wat kost het gras verticuteren

dinsdag 04 juni 2024

Je gazon vereist het nodige onderhoud. Alleen zo houd je het mooi, gezond en prettig om in te vertoeven. Daarbij mag verticuteren zeker niet vergeten worden. Het is namelijk een belangrijke taak als je je gras optimaal wilt onderhouden. Maar wanneer moet je het gras verticuteren en wat zijn de kosten?

Boek een hovenier

Kosten gras verticuteren

Wil je je gras verticuteren? Dan is het handig om op de hoogte te zijn van wat dit je precies gaat kosten. Over het algemeen kan je rekenen op kosten tussen de 100 en 140 euro voor een gazon van 100 vierkante meter. De kosten van gras verticuteren hangen uiteraard nog af van enkele factoren. Je ontdekt ze verder in het artikel!

Kosten gras maaien

Voordat we je een preciezer overzicht geven van de kosten van gras verticuteren, is het handig om te weten dat ook een maaibeurt regelmatig nodig is. Alleen op die manier houd je je gazon optimaal mooi en gezond.

Voor het maaien van je gras betaal je tussen de 25 en 30 euro. De prijs is voor het maaien van een gazon met een oppervlakte tot 100 vierkante meter. Je laat dit het best telkens doen als het gras te lang wordt. In bepaalde periodes moet je je gras wel vaker laten maaien. Zo is vooral van mei tot oktober regelmatig maaien belangrijk, omdat in die periode het groeiseizoen van kracht is. Vraag jij je af wat maaien en verticuteren je in totaal gaan kosten? Bekijk dan onderstaand overzicht van de kosten van de diverse onderhoudsklussen!

Prijsoverzicht onderhoud gazon

Gazon verticuteren  tussen de 100 en 140 euro voor een gazon van 100 m²
Gazon maaien  tussen de 25 en 30 euro voor een gazon van 100 m²
Kosten hovenier  tussen de 49 en 55 euro per uur

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een hovenier

Kosten gras verticuteren

Het belang van verticuteren

Gras verticuteren is een belangrijke onderhoudstechniek voor het verwijderen van een laag dat bestaat uit dood organisch materiaal en mos. Deze laag wordt ook wel de viltlaag genoemd. Het moet verwijderd worden, omdat het ervoor zorgt dat je gazon niet meer kan ademen.

Het verstikt bovendien essentiële elementen zoals water, licht, lucht en voedingsstoffen. Deze elementen heeft het gras nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen. Door je gras te verticuteren geef je het dus meer ruimte om te ontwikkelen tot een prachtig groen gazon.

Wanneer gras verticuteren?

Gras verticuteren is zeker eenmaal per jaar nodig. Je doet dit het best wanneer de bodemtemperatuur of het weer nog warm is. De ideale periodes zijn tussen maart en april en tussen augustus en september.

Het is belangrijk dat de bodem nog warm is, omdat het gras zich op die manier snel kan herstellen. Dat betekent dus ook dat je eerder geniet van een mooi dicht gegroeid en groen gazon.

Prijsbepalende factoren verticuteren

De kosten van gras verticuteren hangen af van een aantal factoren. Als je er een beter overzicht op wilt hebben, is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. De belangrijkste prijsbepalende factoren ontdek je hieronder!

Soort machine

Gras verticuteren kan gedaan worden met een elektrische verticuteermachine of een benzine verticuteermachine. Een elektrische machine wordt vaak gebruikt door hobbyisten of als er slechts een klein oppervlakte gras onder handen moet worden genomen. Gras verticuteren met deze machine kost je over het algemeen dus minder.

Een benzine verticuteermachine heeft de doordeweekse handige Harry niet in zijn bezit. Deze machine is namelijk duur in aankoop. Toch is het voor professionals de beste keuze, want ze kunnen er eenvoudig grotere oppervlakten gras mee verticuteren. De kosten van het gebruik van deze machine zit meestal al in de prijs verwerkt.
Boek een hovenier

Zelf gras verticuteren of laten doen door een hovenier?


De prijs van het gras verticuteren hangt ook af van of je het zelf gaat doen of niet. Het spreekt voor zich dat als je het zelf aanpakt, het je een stuk minder kost. Maar natuurlijk moet je in dat geval over de juiste machine beschikken. Als je die nog niet hebt, is het best een grote investering.

Bovendien is verticuteren een tijdrovende en zware klus die je niet altijd zelf wilt uitvoeren. Door beroep te doen op een professional maak je het jezelf dus makkelijk. Een hovenier heeft ook alle kennis en middelen en kan dus eveneens meteen andere klussen in de tuin voor je uitvoeren. Erg handig! Voor de werkzaamheden van een hovenier betaal je tussen de 35 en 55 euro per uur, afhankelijk van de klus die hij voor je doet.

Extra opties

Het is mogelijk om naast het verticuteren van je gras ook enkele extra taken te laten uitvoeren, zoals het gras laten afvoeren, enzoverder. Dit is geen verplichting, maar het maakt het je wel eenvoudiger. Bovendien vraagt de professional er vaak erg weinig voor. Dit zijn de mogelijke extra taken die je door een hovenier kan laten uitvoeren:

Prijsoverzicht extra opties

Gras afvoeren bij het maaien  tussen 2,50 en 3 euro per 25 m²
Verticuteergroen afvoeren  tussen de 5 en 6 euro per 25 ²
Kantsnijden  tussen de 0,50 0,75 euro per meter

Laat je gras verticuteren door een hovenier van Zoofy

Een goede vakman vinden is niet eenvoudig. Vaak weet je helemaal niet of je de professional in kwestie wel kan vertrouwen. Maar bij Zoofy hoef jij je daar geen zorgen over te maken. De vakmannen worden bij ons namelijk steeds grondig gescreend. Je kan dus met een gerust hart beroep op hen doen!

De geschikte professional vinden is bij ons bovendien erg eenvoudig. Je hoeft er alleen maar je gegevens voor in te vullen en je wordt automatisch gekoppeld aan de beste vakman uit je buurt. Het neemt ook slechts enkele minuten van je tijd in beslag en je bespaart er de voorrijkosten mee uit. Beter wordt het niet!

Boek een hovenier

Andere prijsgidsen
Markiezen prijzen
Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code

Klussen scoren