Zoek hier je klusje
badkamer vloer tegelen
Tegelzetter Kosten badkamer betegelen Kostenoverzicht

Wat kost de badkamer betegelen

zaterdag 05 november 2022

Heb jij zin om jouw sanitair in een nieuw jasje te steken of zijn jouw oude tegels zodanig beschadigd dat je niet anders kan dan je badkamer van nieuwe tegels te voorzien? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat er allemaal komt kijken bij een badkamer betegelen en wat de kosten hiervoor zijn. In dit artikel gaan we hier dieper op in!

Kosten badkamer betegelen

De uitstraling van je badkamer wordt in de eerste plaats bepaald door je badkamertegels. Door je douche en/of badkamerwand(en) te bekleden met andere tegels, geef je je sanitaire ruimte direct een heel andere look. Wel wil je de kosten voor dit karwei waarschijnlijk graag binnen de perken houden. Het totale kostenplaatje om een badkamer te betegelen komt tot stand door de prijzen van meerdere klussen bij elkaar op te tellen en je kiest zelf (gedeeltelijk) hoe duur je dit precies maakt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Kosten badkamer betegelen

Badkamer betegelen kosten: overzicht

Badkamer betegelen kosten per m2 wandtegels  €40,- tot €90,- 
Badkamer betegelen kosten per m² vloertegels  €45,- tot €90,- 
Slopen oude badkamer  ongeveer €300,- 
Huur van een container (6 tot 10 m3)  €300,- tot €400,- 
Volledige badkamer betegelen (25 tot 30m²)  €1.900,- €2.000,-
Volledige badkamer betegelen inclusief vloer (25 tot 30m²)  €2.150,- €2.250,-


*Deze tabel geeft je een realistisch beeld van wat er komt kijken bij een badkamer betegelen en wat de kosten zijn die hiermee gepaard gaan. In deze prijzen is er geen rekening gehouden met btw en materialen (zoals speciale lijmen). Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Badkamer betegelen kosten per m² wandtegels

Wanneer je je badkamer gaat betegelen heb je de keuze uit diverse tegels. Je begrijpt dan ook dat er een groot prijsverschil kan bestaan tussen de ene en de andere tegel. Het is in ieder geval belangrijk dat je er een soort tegel uitkiest die vocht- en slipbestendig is om ongelukkige valpartijen en vochtproblemen in de badkamer te voorkomen. Voor het betegelen van je badkamer kan je gaan voor keramische tegels of natuursteen tegels.

 • Keramische tegels: keramische tegels hebben een gesloten oppervlak en zijn bestand tegen vocht. Daarom zijn ze perfect voor sanitaire ruimtes, zoals badkamers en toiletten en kunnen ze bovendien snel en eenvoudig schoongemaakt worden. Keramische tegels bestaan in alle denkbare vormen, kleuren en formaten en hebben een zeer lange levensduur. De nadelen van deze tegels zijn dat er kleine barstjes kunnen ontstaan wanneer je er iets op laat vallen en dat ze niet geschikt zijn om een douche te betegelen. Voor de badkamerwanden zijn keramische tegels dan weer wel geschikt.
 • Natuursteen tegels: tegels in natuursteen stralen klasse uit en toveren je badkamer direct om tot een juweeltje waar iedereen jaloers op zal zijn. Je hebt de keuze uit natuursteen tegels in marmer, kalksteen, leisteen, hardsteen of graniet. Voor al deze luxe betaal je logischerwijze wel meer dan het geval is voor keramische tegels. Voor natuursteen tegels moet je rekening houden met een prijskaartje tegen de €90,- per m2 terwijl de prijs voor keramische tegels eerder tussen €40,- en €60,- per m2 schommelt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Badkamer betegelen kosten per m² vloertegels

Een badkamer betegelen en de kosten voor de vloertegels zijn vanzelfsprekend ook afhankelijk van het soort vloertegels dat je kiest. Net zoals bij de wandtegels, betaal je meer voor een vloertegel in natuursteen dan voor een keramische vloertegel.

Slopen oude badkamer

Wil jij een reeds bestaande badkamer betegelen? Dan zal je oude badkamer gesloopt moeten worden. En hiervoor dienen de tegels eerst verwijderd en afgevoerd te worden. Afhankelijk van de grootte van je badkamer en de ligging van de leidingen kan deze klus veel of weinig tijd in beslag nemen. Deze extra arbeidsuren zie je uiteraard terug op je eindfactuur.

Huur van een container

Heb jij een grote badkamer met veel tegels? Dan is het waarschijnlijk dat je een container zult moeten huren om al het vrijgekomen puin af te voeren. Je kunt dit overlaten aan de vakman maar de kosten hiervoor worden wel aan jou doorgerekend. Past er geen container op jouw domein? Dan is het noodzakelijk dat je een vergunning aanvraagt bij de gemeente om de container op de openbare weg te mogen plaatsen. Vraag deze vergunning steeds tijdig aan want in de meeste gevallen zal je enkele weken moeten wachten op de goedkeuring.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Volledige badkamer betegelen (25 tot 30m²)

Het totale kostenplaatje voor het betegelen van een badkamer met een oppervlakte tussen 25 en 30m² ligt tussen €1.900,- en €2.000,-. Voor goedkopere, keramische tegels zal de totaalprijs lager liggen dan wanneer je kiest voor dure tegels in natuursteen.

Volledige badkamer betegelen inclusief vloer (25 tot 30m²)

Wil je niet enkel je badkamerwanden maar ook je badkamervloeren betegelen? Houd dan rekening met een budget tussen €2.150,- en €2.250,- voor een badkamer met een oppervlakte tussen 25 en 30m2.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Badkamer laten betegelen: andere factoren die invloed uitoefenen op de prijs

Naast het soort tegels dat je kiest, het al dan niet moeten huren van een container en het al dan niet moeten slopen van een bestaande badkamer zijn er nog andere factoren die bepalend zijn voor de prijs om een badkamer te betegelen:

Grootte van de badkamer

Hoe groter de badkamer, hoe meer tijd onze vakman nodig heeft voor het betegelen en hoe meer tegels je dient aan te kopen. Meer werkuren en meer tegels resulteren automatisch in een hogere eindfactuur.

Nieuwbouw of bestaande badkamer

Je weet inmiddels al dat wanneer het gaat om een badkamerrenovatie, je rekening moet houden met een kost van om en bij de €300,- voor de sloop van je bestaande badkamer. Ben je aan het bouwen en gaat het om het betegelen van een nieuwe badkamer? Dan valt deze extra kost weg.

Staat van de muren en vloer

Of het nu gaat om vloer- of wandtegels, een vlakke ondergrond is essentieel. Vertoont jouw ondergrond beschadigingen of zijn er stukken die niet helemaal egaal zijn? Dan dient er eerst stucwerk uitgevoerd te worden en hiervoor betaal je tussen €9,- en €200,- per m² afhankelijk van het soort wand, de bereikbaarheid, etc. Wanneer het gaat om zeer kleine oneffenheden volstaat het om het oppervlak te lijmen. Dat is iets wat onze vakman op het moment zelf kan doen.

Huren van een tijdelijke douche

Gedurende de werkzaamheden kan je geen gebruik maken van je douche. Vind je het vervelend om steeds te moeten douchen bij de buren of bij familie? Dan kan je een nooddouche huren. Hiervoor betaal je tussen €100,- en €300,- per week.

Vloerverwarming in de badkamer

Als je dat graag wil kan je de klus "badkamer betegelen" combineren met het plaatsen van vloerverwarming in je badkamer. Op deze manier hoef je achteraf niet opnieuw gaan uit te breken. Voor vloerverwarming betaal je tussen €700,- en €1.000,- per 10m² afhankelijk van het soort vloerverwarming (elektrisch of op basis van warm water) dat je wilt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Badkamer betegelen: Zoofy voordelen

Voordelen voor je portemonnee

Het betegelen van je badkamer is een vrij dure klus waar je waarschijnlijk liefst van al op uitspaart waar het kan. Bij Zoofy profiteer je van meerdere, interessante besparingsvoordelen:

 • Wij kennen geen voorrijkosten: je kent het wel, je hebt een bepaald budget in gedachte voor het laten betegelen van je badkamer maar je hebt hierbij geen rekening gehouden met de voorrijkosten. Voorrijkosten zijn kosten die door de meeste (klus)bedrijven aangerekend worden voor het transport tussen het bedrijf zelf en de plaats waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Bij Zoofy nemen wij de voorrijkosten in alle gevallen voor onze eigen rekening en hoef jij je hier dus helemaal geen zorgen over te maken.
 • Wij hanteren vaste uurtarieven: een bepaalde klus in je budget inplannen gaat veel gemakkelijker wanneer je precies weet waar je je aan kunt verwachten. Daarom werken wij, bij Zoofy, uitsluitend met vaste uurtarieven.

Gemaksvoordelen

 • Snel en eenvoudig reserveren: wil jij een beroep doen op Zoofy voor het betegelen van je badkamer of ben je op zoek naar een vakman voor een andere klus? Surf naar onze website en maak gebruik van het online invulformulier om snel en eenvoudig een tegelzetter of een andere klusjesman te boeken. Gewoon eventjes opbellen kan natuurlijk ook altijd.
 • Snel en eenvoudig betalen: ook je factuur betalen is bij Zoofy een fluitje van een cent. Maak gebruik van de handige betaalapps Tikkie of iDeal om snel en moeiteloos te betalen.
 • Snelle en vlotte service: bij ons hoef je nooit lang te wachten op een vakman want wij zijn actief in heel Nederland. Of je nu kort bij de Belgische grens, aan de kust of in hartje Amsterdam woont, wij kunnen jou altijd snel een klusser sturen.

Ben jij op zoek naar een tegelzetter met kennis van zaken? Vertrouw op de vakkundige service van Zoofy!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

 

Andere prijsgidsen
Stukadoor kosten
Trap schilderen kosten
Kosten wand betegelen
Kosten gipsplaten repareren
Kosten gipsplaten plafond repareren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code