Welke klus moet worden gedaan?
dakpannen leggen
Dakdekker Kosten dakpannen leggen Kostenoverzicht

Wat kost dakpannen leggen of vervangen

woensdag 05 juni 2024

Kosten dakpannen leggen of vervangen

De kosten voor het leggen of vervangen van dak met dakpannen  bedragen gemiddeld €15.398 , met een typisch bereik van €7.895 en €23.299. Als u op zoek bent naar een investering voor de lange termijn, is een pannendak een goede keuze. Deze klassieke stijl heeft een uitstekende duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden voor bijna elk soort klimaat. Dit is geen doe-het-zelf-project, dus je moet een vakman inhuren. De materialen die je gebruikt en de stijl zijn zowel van invloed op de totale prijs als op de arbeidskosten. Het zijn een aantal factoren waar u aan moet denken voordat u een keuze maakt.

Dakpannen leggen kosten of vervangen

Boek een dakdekker

Kosten dakpannen per materiaal type

Dakpannen kosten €10 tot €40 per vierkante meter voor materialen. U betaalt het minst voor beton en het meest voor terracotta.

Dakbetegelingskosten per m²
Type Materialen /m2 Geïnstalleerd /m2
Beton € 10 - € 15 € 27 - € 60
Klei € 12 - € 21 € 24 - € 75
Terracotta € 15 - € 30 € 30 - € 75

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten voor betonnen dakpannen

De prijs voor het leggen of vervangen van een betonnen pannendak varieert van €27 tot €60 per vierkante meter. Dit omvat € 6 tot € 12 per vierkante meter voor materialen. Beton kost € 3 tot € 9 per vierkante meter minder dan klei, omdat de ingrediënten gemakkelijker te krijgen zijn. Als u op zoek bent naar een duurzaam dak dat vriendelijker is voor uw budget, dan is dit een redelijke keuze. Het eindproduct weegt ongeveer 400 kg, wat ongeveer tweederde is van andere tegelopties. Omdat dit materiaal niet zo waterbestendig is, kan er schimmel op groeien. Het gaat ook ongeveer 30 tot 50 jaar mee, veel minder dan terracotta.

Kosten klei dakpannendak leggen/vervangen

Het leggen of vervangen van een dak van klei kost €24 tot €75 per vierkante meter. De prijs die u betaalt, hangt grotendeels af van de stijl die u kiest. Materialen lopen uiteen €9 tot €21 per vierkante voet. Klei is het oudste dakbedekkingsmateriaal. Sommige regio's hebben gebouwen met tegels die duizenden jaren oud zijn. Omdat het zwaarder en waterbestendiger is dan beton, kost het meer. In ruil daarvoor kunt u genieten van een ondergrond die langer meegaat dan uw huis.

Kosten Terracotta dakpannen dak leggen

Terracotta dakpannen kosten € 30 tot € 75 per vierkante meter om te installeren. Dit omvat een materiaalprijs van € 15 tot € 30 per vierkante meter, wat duurder is dan klei. Terracotta is een soort klei waarbij de fabrikant tijdens het bakproces de kleur in het materiaal bakt. Dit leidt tot een uiterlijk dat na verloop van tijd minder snel vervaagt. Huiseigenaren geven er de voorkeur aan voor warmere streken omdat het zonnewarmte reflecteert.

Boek een dakdekker

Andere prijsgidsen
Kosten hekwerk plaatsen
Dakgoot repareren kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
Kosten gasleiding aanleggen
Kosten groen daak
Kosten keuken demonteren
Kosten dak vervangen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code