Zoek hier je klusje
knikarmen zonnescherm
Timmerman Kosten zonnescherm plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een zonnescherm plaatsen

woensdag 02 juni 2021

Een zonnescherm houdt je huis heerlijk koel. Als je een zonnescherm hebt die verouderd is, kan het zijn dat je nadenkt over een elektrisch zonnescherm. Het laten plaatsen van een elektrisch zonnescherm is voor een vakman een klus die hij met gemak uitvoert. Zo beschik je snel over een fijn elektrisch zonnescherm die de warmte buiten de deur houdt. Er zijn zonneschermen waar je onder kunt zitten. Zo heb je snel een extra, grote parasol om met nog meer plezier van het zomerweer te genieten. Wat kost een zonnescherm? Een goede vraag, want je wilt zeker weten dat je budget toereikend is. Het goede nieuws is dat er een zonnescherm voor ieder budget is. Zo kun je al een zonnescherm laten monteren voor een gemiddelde prijs van €250 tot €300.

Kosten zonnescherm

De kosten zonnescherm liggen tussen de €170 en €2000. Een behoorlijk prijsverschil zoals je ziet. Hoe het komt dat de kosten zonnescherm zo ver uit elkaar liggen? Dit heeft met meerdere factoren te maken. De belangrijkste reden voor de hoogte van de prijs is het aantal meter dat je nodig hebt voor je zonnescherm. Zo zullen de zonnescherm 5 meter kosten hoger zijn dan iemand die een zonnescherm van 3 meter laat plaatsen. De montage en elektrische bediening enkel maken een startbedrag van €700.

Kostenoverzicht zonnescherm uitvalscherm per meter

Je kunt kiezen voor een uitvalscherm of knikarmscherm. Bij een uitvalscherm is het vooral de bedoeling om het binnen zo koel mogelijk te houden. Je weert de warmte. Een knikarmscherm geeft als extra ook nog een ruime schaduwplek in je tuin. Een knikarmscherm heeft een duurdere aanschafprijs. Dit staat ook erg mooi boven jouw openslaande deuren.

De gemiddelde kosten zonnescherm die wij noemen zijn inclusief btw. In een kostenoverzicht zien de kosten voor een uitvalscherm zonnescherm er zo uit:

Uitvalscherm breedte 1 meter uitval  Gemiddelde kosten zonnescherm per m2
1 meter €170-€340
2 meter €250-€470
3 meter €330-€580
4 meter €410-€690

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kostenoverzicht zonnescherm knikarm per meter

De gemiddelde kosten zonnescherm die wij noemen zijn inclusief btw. In een kostenoverzicht zien de kosten voor een knikarm zonnescherm er zo uit:

Knikarmscherm breedte bij 3 meter uitval  Gemiddelde kosten zonnescherm per m2
2 meter €600-€720
3 meter €700-€950
4 meter €750-€1000
5 meter €825-€1150
6 meter €1000-€1300

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
Kosten zonnescherm plaatsen

Uitleg kosten zonnescherm elektrisch inclusief montage

Denk je na over een zonnescherm elektrisch inclusief montage? Wij hebben de kosten hiervan voor je in een kostenoverzicht gezet.

Er zijn verschillende bedieningen om een zonnescherm te laten werken. Naast een elektrische bediening kun je ook denken aan bediening via de app of met een afstandsbediening bijvoorbeeld.

Kostenoverzicht bedieningen zonnescherm

 

Soort bediening  Gemiddelde prijs inclusief btw   Bijzonderheden
Draadloze bediening, via mobiele app €270-€400 Je downloadt een speciale app op je mobiel. Zo kun je je zonnescherm bedienen. Daarnaast kun je via deze app ook andere elektrische apparaten bedienen. Denk bijvoorbeeld aan lichten aan en uitzetten
Draadloze bediening met afstandsbediening €200-€250  De draadloze afstandsbediening sluit en opent de zonnewerking gemakkelijk voor je
Domoticasysteem €125-€350 Dit systeem werkt op wind, zonnecellen of regensensoren. Het zonnescherm opent en sluit automatisch bij wind, zon of regen
Tijd gestuurde bediening €50-€200  Bepaal vooraf zelf op welke tijd de zonnewerking omhoog en naar beneden gaat met deze bediening
Elektrische bediening €50-€160  
Oogwindwerk €35-50 Met draaistang of handslinger aan de binnen of buitenzijde van de woning.

Kostenoverzicht montage zonnescherm

Een vakman zorgt ervoor dat je zonnescherm veilig en stevig aan de muur bevestigd wordt. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat de montage zonder schade gebeurt.
Wij hebben de gemiddelde kosten voor de montage van een zonnescherm voor je op een rij gezet:

Soort zonnewerking  Gemiddelde prijs inclusief btw 
Uitvalscherm €170-250
Knikarmscherm €200-300
Plaatsen op 1e verdieping €20 - €50
Plaatsen op 2e verdieping €70-75
Inmeten zonnescherm €30-€50


Voor het plaatsen op de 1e of 2e verdieping worden gemiddeld meerkosten gerekend. Dit omdat er naast ander materiaal zoals een ladder ook meer tijd mee gemoeid kan zijn. Het is verstandig om het inmeten van een zonnescherm aan de vakman over te laten. Zo weet je zeker dat deze goed past.

Zonnescherm 5 meter kosten

Stel: je wilt een zonnescherm van 5 meter. Als bediening kies je voor de luxe variant. Hieronder verstaan we een knikarmscherm met domoticasysteem. Dit kostenplaatje komt gemiddeld uit op een bedrag van €1350. Dit is inclusief BTW en montagekosten. Als je een zonnescherm van 5 meter met lagere kosten wilt is dit ook mogelijk. Je kunt dan voor een ander scherm kiezen, het uitvalscherm. Het domoticasysteem is een topsysteem. Je hoeft nergens meer aan te denken, het regelt zich zelf aan de hand van de weerelementen. Maar het is hierdoor ook prijzig. Een simpeler bedieningsmechanisme, bijvoorbeeld draadloos en via een app, bespaart ook.

Zonnescherm 3 meter kosten

Een ander prijsvoorbeeld. Een zonnescherm van 3 meter. Wat zijn dan zonnescherm 3 meter kosten als je kiest voor een uitvalscherm met elektrische bediening? Een uitvalscherm van 3 meter begint bij de prijs van €330. Met een elektrische bediening is de gemiddelde startprijs € 50. De montagekosten voor een uitvalscherm zijn tussen de €170 en €250. Uitgaande van hogere montagekosten en even de laagste kosten voor bediening en uitvalscherm zou het bedrag €330+€50+€250 uitkomen op €630. Bovenstaand prijsvoorbeeld laat zien dat er veel mogelijk is. Je kunt naar gelang je budget en wensen ook met een knikarmscherm of uitvalscherm nog vele kanten op.

Zonnescherm doek laten vervangen prijs

Wil je enkel weten wat je zonnescherm doek laten vervangen prijs wordt in jouw situatie? Goed om dan eerst te weten dat de kosten voor een nieuwe zonnewering als volgt zijn opgebouwd. Je betaalt 30% arbeid en 70% materiaal. Zo kan het zijn dat het laten vervangen van het doek van je zonnescherm met een simpele bediening, nog duurder uitvalt als een nieuw zonnescherm monteren. Informeer bij verschillende bedrijven hoeveel het vervangen van het doek kost. Je kunt kiezen voor een markies, screen, shutter of nieuwe stof voor je uitvalscherm. Over het algemeen geldt bij een nieuw zonnescherm een garantie van 10 tot 20 jaar. De garantie is ten minste minimaal 5 jaar geldig. Door een zonnewering goed te onderhouden heb je er langer plezier van.

Waarom Zoofy je kan helpen bij een nieuw zonnescherm plaatsen

Zoofy is de specialist als het gaat om het vinden van de juiste vakman voor deze klus. Met een breed netwerk aan vakmensen ben je verzekerd van een snelle en kundige plaatsing van je zonnescherm. Daarnaast biedt Zoofy ook een klushulp aan. Voor alle klusjes die in en rond huis blijven liggen, is de klushulp een uitkomst. Onkruid? Een rommelige schuur of zolder? De klushulp zorgt ervoor dat je stoep weer onkruidvrij wordt. Deze klushulp rekent een vast uurtarief van €29. Hiervoor komen studenten per fiets bij je thuis aan. Een grote klus die om een vakman vraagt zoals een loodgieter, stukadoor of schilder? Die vindt je ook bij ons!

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code