Welke klus moet worden gedaan?
keukenkastjes plaatsen kosten
Keukenspecialist Kosten keukenkastjes plaatse Kostenoverzicht

Wat kost keukenkastjes plaatsen

dinsdag 11 juni 2024

Kosten keukenkastjes plaatsen

De kosten voor het installeren van keukenkastjes zijn ongeveer bij €250 - €400 per kast. De werkelijke prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de opdracht, de voorwaarden en de gewenste afwerkingsopties.

Of je nu je keuken renoveert of je voorbereidt op de aankoop van een nieuw huis, keukenkasten kunnen de toon zetten voor deze belangrijke kamer. Voordat u op zoek gaat naar nieuwe keukenkasten, is het belangrijk om het proces van installatie te begrijpen. Lees verder om te ontdekken hoeveel het kost om nieuwe keukenkasten te installeren, zodat u op de hoogte kunt blijven van de materialen, de arbeidskosten en het opnieuw lakken versus overspuiten.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Gemiddelde kosten installatie keukenkastjes

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van keukenkastjes zijn afhankelijk van locatie, taakomvang, omstandigheden en gewenste afwerkingsopties. Hieronder een overzicht van de te verwachte kosten.

Kosten keukenkastjes installeren
Gem. Materiaalkosten per kast €250
Gem. Kosten ( arbeid en materialen ) voor 1 kast €330
kostenbereik ( arbeid en materialen ) voor 1 kast €250 - €400

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Keukenkastjes installeren

Kosten keukenkastjes vervangen

Als je je bestaande keukenkasten wilt vervangen, zijn er goedkopere opties dan wanneer je helemaal opnieuw wilt beginnen. De aannemer moet uw oude kastjes verwijdern, wat tussen de €350 en €900 kan kosten. 

Als de binnenkant van uw kasten in goede staat lijkt te zijn, kunt u overwegen om uw bestaande kasten op te knappen of opnieuw af te werken om geld te besparen. Het is veel minder duur dan betalen voor een volledig nieuwe installatie, maar het hangt af van de huidige staat van de kasten en voor gekozen opties zoals het overspuiten of opknappen. Ongeacht de optie waarvoor gekozen wordt brengt het kosten met zich mee voor bijvoorbeeld het verwijderen van uw oude kasten, planken en deuren.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Soorten en kosten keukenkastjes

Het type materiaal dat u kiest voor nieuwe keukenkasten heeft een enorme impact op de kosten. Afhankelijk van het budget en de gewenste uitstraling, kunnen de prijzen sterk variëren. Hier zijn de meest voorkomende opties voor keukenkasten, samen met de totale gemiddelde kosten voor het materiaal en de installatie:

MDF-kasten

Dit is een van de goedkoopste opties en heeft een combinatie van spaanplaat en fineren. MDF neemt gemakkelijk water op, wat betekent dat ze na verloop van tijd kunnen vervormen of vervormen. De kosten voor het installeren van MDF-keukenkasten variëren van ongeveer €800 tot €2.500.

Houtfineer kasten

Deze kasten combineren spaanplaat met echt houtfineer voor verbeterde duurzaamheid. U kunt kasten van houtfineer onafgewerkt vinden, zodat u uw favoriete vlek of kleur kunt kiezen. Het fineer is meestal beter bestand tegen vocht dan MDF, maar de spaanplaat aan de binnenkant kan nog steeds kromtrekken als het nat wordt. Verwacht ongeveer €4.000 tot €9.000 te betalen om houten fineerkasten te laten installeren.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Laminaat kasten

Dit materiaal heeft een lange weg afgelegd en is ook een populaire optie voor werkbladen. Met laminaatkasten geniet je van een strakke en moderne uitstraling en zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het laminaat van vandaag is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen om u te helpen de look te krijgen die u wilt. De kosten voor laminaat keukenkasten variëren van ongeveer €5.000 tot €8.000 voor materialen en installatie.

Hardhouten kasten

Als je iets duurzaams wil, zijn hardhouten kasten een goede keuze. Deze mooie kasten zijn vrij zwaar en ook een stuk duurder om te installeren. Zelfs met hun hoogwaardige uitstraling en duurzaamheid is kromtrekken nog steeds mogelijk met hardhout. De kosten hiervan varieren van €6.000 tot wel €25.000 of om te installeren.

Thermofoil-kasten

Hoewel de naam klinkt alsof ze van metaal zijn gemaakt, zijn thermofoil-kasten eigenlijk gemaakt van MDF bedekt met een dunne laag vinyl. Deze keukenkasten lijken erg op hout zonder het hoge prijskaartje. Ze zijn mooi om naar te kijken, maar ze kunnen ook schilferen en blaren als ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Het installeren van Thermofoil-keukenkasten kost ongeveer €7.000.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Installatiekosten keukenkasten per kasttype

Naast het materiaal en het type kast (maatwerk, voorraad, semi-maatwerk), wilt u bij het opvragen van schattingen ook rekening houden met het formaat van uw keukenkasten. Elk onderdeel van je kasten bestaat uit verschillende maten en vormen om items zoals kookgerei, borden en meer op te bergen. Een standaard keuken omvat bovenkasten en onderkasten. Sommige keukens kunnen ook hoekkasten en andere kasten in speciale of gebruiksstijl hebben.

 • Wandkasten zijn het belangrijkste onderdeel van uw keukenontwerp, omdat het oog de neiging heeft om omhoog te kijken, wat betekent dat u deze kasten als eerste ziet. De meeste wandkasten zijn verkrijgbaar in stappen van 12, 24 en 36 inch breed. De aannemer moet de kasten ophangen en aan de muur bevestigen. De Prijzen hiervoor variëren van ongeveer €140 tot €500 per stuk.
 • Onderkasten bevinden zich onderaan onder uw werkbladen. In totaal kunt u ergens tussen de €1.600 en €2.500 of meer betalen om de onderkasten te laten installeren.
 • Als uw keukenontwerp hoekkasten bevat, kunnen deze wat lastiger te installeren zijn, wat betekent dat ze meer kosten. De meeste keukens hebben slechts een of twee hoekkasten en sommige ontwerpen bevatten een luie Susan, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de items binnenin. Hoekkasten met een luie Susan kunnen tussen €300 en €850 per stuk kosten. De kosten hangen vooral af van de materiaalkeuze en de maat.
 • Specialty of utility keukenkasten zijn perfect voor de fijnproever. Deze kasten hebben meestal speciale opbergmogelijkheden in het interieur, zoals uitschuifbare pottenrekken of ingebouwde vuilnisbakken. Ze variëren in grootte en vorm, afhankelijk van het specifieke doel. De meeste speciale kasten maken deel uit van een op maat gemaakte kastupgrade of bouwproject. Afhankelijk van het ontwerp en de installatie methode kunt u verwachten dat u ergens tussen de €350 en meer dan €1.000 per kast betaalt.

Bekijk hier de kosten voor het demonteren van de keuken.

➡️ Ik boek direct een keukenspecialist

Andere prijsgidsen
Dakgoot repareren
Toilet renovatie kosten
wespennest verwijderen kosten
trap schilderen kosten
kozijnen schilderen kosten
binnendeur schilderen kosten

Boek een keukenspecialist

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code