Zoek hier je klusje
Markiezen laten plaatsen
Klusjesman Kostenoverzicht

Markiezen prijzen

woensdag 28 december 2022

 

Markiezen geven jouw pand een mooie, unieke uitstraling. Ze bieden een uitstekende bescherming tegen de zon en zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, kleuren en uitvoeringen. Maar wat zijn de doorsnee markiezen prijzen, hoe moet je markiezen schoonmaken en welke modellen bestaan er allemaal? Je komt het allemaal te weten in dit artikel.

Boek een klusjesman

Wat kosten markiezen?

Ben jij van plan om jouw woning op te frissen met prachtige markiezen en vraag je je af hoeveel je hier eigenlijk voor neer moet tellen? Helaas kunnen we je geen direct antwoord op deze vraag geven omdat de markiezen prijzen afhankelijk zijn van meerdere elementen. Zo speelt de grootte en het model een rol, maar ook het materiaal en het soort bediening oefent hier invloed op uit. Voordelige markiezen kosten je rond de € 565 terwijl je voor erg dure markiezen wel tot € 1.680 betaalt. Hoe die prijs precies tot stand komt, zie je in onderstaande tabel.

Markiezen prijzen: kosten overzicht

Markiezen prijzen Kosten
Formaat   € 340 tot € 810 
Montage   € 80 tot € 150 
Bediening   € 35 tot € 400 
Bovenkap   € 110 tot € 320 


Zoals je kunt afleiden uit de tabel, betaal je voor de meest voordelige markiezen € 565 terwijl de duurste in totaal € 1.680 kosten. Dit zijn gemiddelde prijzen en zijn gebaseerd op eeder markiezen klussen op Zoofy.

markiezen priijzen

Boek een klusjesman

Formaat

Afhankelijk van de grootte van jouw markiezen zal de prijs enorm veranderen. Ga jij voor kleine markiezen, van amper één meter breed of wil jij middelgrote of grote markiezen die enkele meters breed zijn? Hoe breder jouw markiezen, hoe meer je betaalt. Voor kleine markiezen betaal je rond de € 340 terwijl je voor de grootste modellen al snel rond de € 810 betaalt.

Montage

De complexiteit van de montage van de markiezen is afhankelijk van de grootte van de markiezen, van het soort bediening, etc. Het monteren van kleine markiezen zonder veel extra opties verloopt sneller dan de montage van grote markiezen met een heleboel extra opties. De montagekosten beginnen bij € 80 en kunnen oplopen tot € 150. Houd er wel rekening mee dat bepaalde omstandigheden, zoals het bedrukken van markiezen of het plaatsen van markiezen op een verdieping ook een meerprijs genereren. In de meeste gevallen gaat het hier om een extra kost van € 20 tot € 25 euro per markies. Wil jij gebruikmaken van een opmeetservice voordat je jouw markiezen laat installeren? Dat kost je ongeveer € 30 extra per markies.

Bediening

Het soort bediening dat je kiest, bepaalt voor een groot stuk de eindprijs van jouw markiezen. Onderstaande tabel geeft je een gedetailleerd overzicht van de opties voor de bediening.

Prijs per markies: bedieningsopties

 

Type Markiezen Kosten Werking
Oogwindwerk   € 35 tot € 50  Bediening met een draaislinger of handstang aan de binnenzijde
Elektrische bediening   € 50 tot € 160  Gemotoriseerde schakelaar 
Tijdgestuurde bediening   € 50 tot € 200  Instellen op welke tijdstippen je zonwering geopend en gesloten wordt.
Domoticasysteem   € 125 tot € 350  Markiezen openen automatisch bij zon, regen en/of wind.
Draadloze bediening met afstandsbediening   € 200 tot € 250  Opent en sluit de markiezen met een draadloze afstandsbediening.
Draadloze bediening met een mobiele app   € 270 tot € 400   Bedient je zonwering via een app op je smartphone of tablet.


Boek een klusjesman


Dit zijn de gemiddelde prijzen voor de bedieningsmogelijkheden van jouw markiezen inclusief btw.

Bovenkap


Een bovenkap zorgt ervoor dat je markiezen langer meegaan. Hoeveel je precies betaalt voor de bovenkap is afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Onderstaande tabel geeft je een duidelijk overzicht.

Prijs per markies: bovenkap

Kunststof   € 100 tot € 150 
Naaldhout  € 110 tot € 170 
Hardhout   € 220 tot € 320 
Aluminium   € 130 tot € 230 


*Kunststof bovenkappen zijn o.w.v. hun lage prijs en onderhoudsvriendelijkheid erg populair. Zie jij liever een bovenkap in hout? Dan betaal je tussen € 110 en € 170 als je tevreden bent met een naaldhout bovenkap of tussen € 220 en € 320 voor hardhout. De productiekosten van een aluminium bovenkap liggen aanzienlijk hoger dan deze van een kunststof bovenkap en dat zie je ook terug aan de prijs. Voor een aluminium bovenkap betaal je gemiddeld tussen € 130 en € 230.

Boek een klusjesman

Markiezen prijzen: andere factoren die invloed uitoefenen op de prijs

Zoals je waarschijnlijk al had kunnen raden, is ook het model van de markies die jij kiest bepalend voor het totale prijskaartje. Afhankelijk van de mogelijkheden voor jouw pand, jouw persoonlijke voorkeur en jouw budget heb je de keuze uit drie soorten markiezen: standaard modellen, klapmodellen (= wanneer de uitval groter is dan de hoogte) en petmodellen (= wanneer de uitval kleiner is dan de hoogte). Je begrijpt dat een standaard model minder kost dan een klap- of een petmodel.

Markiezen schoonmaken

Door ons wisselvallig klimaat worden je markiezen blootgesteld aan alle soorten weersomstandigheden: van zonnige lentedagen tot kille winterdagen met de nodige regen- en sneeuwval. Bijgevolg geraken je markiezen vervuild en is het belangrijk dat je weet hoe je ze best kunt schoonmaken. Hieronder geven we je enkele nuttige tips:

 • Maak je volledige markiezen schoon: wanneer je enkel gaat schoonmaken waar er vlekken zitten, loop je het risico op kleurverschil.
 • Check het weerbericht: wordt er regen voorspeld voor de komende 24 uur? Dan stel je het schoonmaken van je markiezen beter nog eventjes uit. Het doek heeft tenslotte tijd nodig om goed te kunnen drogen.
 • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen
 • Maak schoon wanneer de zon niet (fel) schijnt: markiezen die opdrogen in de felle zon kunnen niet te verwijderen vlekken veroorzaken.
 • Maak altijd schoon met een zachte borstel en lauw water van maximaal 40 graden.

Markiezen: voordelen

Jouw woning of gebouw opfleuren met markiezen brengt tal van voordelen met zich mee:

1) Volledige bescherming tegen de zon

Markiezen zijn een veel effectievere zonwering dan vele andere soorten. Dit komt omdat de meeste zonweringen je enkel langs boven of langs voor tegen de zon beschermen. Markiezen daarentegen, zijn niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de zijkanten gesloten en bieden daardoor een veel betere bescherming tegen de zon.

2) Windbestendig

Veel soorten zonwering worden beschadigd wanneer er een hevige rukwind opsteekt. Markiezen zijn gemaakt uit zeer sterke materialen die weinig windgevoelig zijn. Hierdoor hoef je geen schrik te hebben voor beschadigingen en kan je jarenlang genieten van mooie markiezen.

3) Unieke uitstraling

Traditioneel worden markiezen bevestigd aan oudere, landelijke woningen. Maar omdat markiezen bestaan in alle denkbare groottes, kleuren en modellen kunnen markiezen met een modern uitzicht ook perfect bij een strakke, eigentijdse woning. Met markiezen geef je jouw pand direct een prachtige, unieke uitstraling.

4) Uitzicht blijft

Bij andere soorten zonwering, zoals rolgordijnen of rolluiken bijvoorbeeld, verlies je het uitzicht en kan je bijgevolg, van binnen uit, niet langer genieten van het buitenleven. Door te kiezen voor markiezen behoud je het volledige uitzicht.

5) Markiezen filteren uv-stralen

Markiezen houden uv-stralen tegen waardoor het zo goed als onmogelijk is dat je meubels en andere interieurstukken verkleuren.

Boek een klusjesman

Waarom Zoofy?

We kunnen je tientallen redenen geven om het plaatsen van je markiezen (of een andere klus) aan Zoofy over te laten. Hieronder zetten we de belangrijkste voor jou op een rijtje.

 • Kwaliteit verzekerd: wanneer je geld uitgeeft om markiezen te laten plaatsen, wil je uiteraard ook dat dit met de nodige zorg en toewijding gebeurt. Alle Zoofy werkmannen worden, vooraleer ze bij ons in dienst komen, onderworpen aan een grondige screening waarbij hun vakkennis en ervaring getest wordt. Op deze manier zijn al onze klanten zeker van een perfect uitgevoerde klus.
 • Lange wachttijden bestaan niet: bij de meeste klusbedrijven moet je vanaf het moment waarop je een vakman aanvraagt nog maanden wachten vooraleer dat er iemand bij jou kan langskomen. Zoofy is een zeer groot klusbedrijf met werkmannen verspreid over heel Nederland. Of jij nu in Groningen, aan de kust of in de buurt van de Belgische grens woont, wij kunnen jou altijd snel een ervaren vakman sturen.
 • Wij voeren spoedklussen uit: zou jij graag per direct markiezen plaatsen voor de opening van jouw restaurant of andere handelszaak? Vraag een Zoofy spoedklus aan en wij sturen dezelfde dag nog iemand bij jou langs.

Kijk jij uit naar een klusbedrijf met ervaren vakmannen voor het plaatsen van jouw markiezen in Nederland? Neem contact op met Zoofy!

Andere prijsgidsen
veranda kosten
Kosten carport

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code