Zoek hier je klusje
Loodgieter Kostenoverzicht

Kosten vaatwasser repareren

woensdag 28 december 2022

 

Is je vaatwasser kapot? Dan wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. Deze machine spaart je zoveel tijd uit. Je wilt hem dan ook geen moment missen. Voordat je je wasmachine laat herstellen, is het echter een goed idee om hieronder alles te ontdekken over de kosten van een vaatwasser repareren. Op die manier ben je goed voorbereid!

Boek een loodgieter

Vaatwasser vervangen of repareren?

Misschien vraag jij af of het niet beter is om je vaatwasmachine te vervangen in plaats van hem te laten repareren. In de meeste gevallen is dat echter niet aangeraden, want vaatwassers zijn niet zoveel zuiniger geworden in de afgelopen jaren. Alleen als je vaatwasser erg oud is, is het milieuvriendelijker om een nieuwe te kopen.

In de meeste gevallen is vaatwasser reparatie dus aangeraden. Om er een idee van te hebben of je je machine het best vervangt, dien je er rekening mee te houden dat het meestal zo'n 6 tot 13 jaar ofwel 2.500 tot 5.000 beurten meegaat. De levensduur is hier gerekend op het dagelijks gebruik van de machine. Uiteraard hangt de levensduur van de machine af van het merk en enkele andere factoren. Voordat de levensspanne verstrekt kunnen er zich echter enkele problemen voordoen. In deze gevallen is een reparatie aangeraden.

Boek een loodgieter

Welke problemen kunnen er zich voordoen bij een vaatwasser?

Is je vaatwasser kapot? Dan zijn er verschillende problemen die zich kunnen voordoen. Hieronder ontdek je de meest voorkomende problemen!

Vaatwasser wordt niet meer warm

Een vaatwasser werkt met verschillende warmtestanden. Als je vaat koud aanvoelt na het draaien van het programma en het allesbehalve proper uit de machine komt, is dit een reden om de vaatwasser te laten repareren. In dat geval is er namelijk een mankement in het verwarmingselement of het temperatuurvoelertje.

Vaatwasser stopt halverwege het programma en knippert

De vaatwasser kan ook kapot zijn door een probleem met de toevoerslang. In dat geval gaat de machine halverwege het programma stoppen en vervolgens knipperen. Deze slang is belangrijk, want hij voert water van en naar de vaatwasser. Het grote voordeel bij dit probleem is dat de kosten van je vaatwasser repareren in dit geval niet hoog liggen. Je hoeft namelijk enkel de toevoerslang te laten vervangen.

Het water spoelt niet goed meer door

Een volgende oorzaak van een vaatwasser die kapot is, is een verstopte sproeiarm. Dat merk je aan het feit dat het water niet meer goed door de vaatwasser heen spoelt. De oorzaak hiervan is vaan kalkaanslag of opgehoopt vuil in de de sproeiarm. Soms volstaat het om de sproei arm te vervangen. De prijzen liggen in dat geval ook niet hoog.

Defecte pomp

Wanneer het water niet meer af- of aangevoerd wordt en er geen verstopping in je filter zit, is hoogstwaarschijnlijk de pomp defect. De prijzen van een vaatwasser repareren liggen in dit geval hoger. Is je vaatwasmachine erg oud? Dan vervang je hem in dit geval beter!

Kosten vaatwasser reparatie

Boek een loodgieter

Prijzen vaatwasser repareren

De kosten van een vaatwasser repareren liggen over het algemeen niet zo hoog. Het hangt er uiteraard van af waar het probleem zich voordoet. Om een beter zicht te krijgen op de vaatwasser herstellen prijzen, geven we je hieronder een handig overzicht!

Kosten vaatwasser repareren per onderdeel

 

Onderdeel van de vaatwasser Kosten van de reparatie
Nieuwe pomp  tussen de 40 en 250 euro
Nieuw verwarmingselement  tussen de 39 en 65 euro per stuk
Nieuwe toevoerslang  tussen de 10 en 20 euro
Nieuwe sproeiarm  tussen de 30 en 55 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Bij bovenstaande prijzen moet nog het uurtarief van de reparateur gerekend worden. Je betaalt hem ongeveer 75 euro per uur. Omdat het repareren van een vaatwasmachine over het algemeen niet lang duurt, vallen deze prijzen echter goed mee.

Prijsbepalende factoren vaatwasser herstellen

Er zijn enkele factoren die een invloed hebben op de prijs van een vaatwasser reparatie. Hieronder krijg je een overzicht, zodat je een nog exacter overzicht krijgt op wat de reparatie van je vaatwasser je precies gaat kosten!

Universele of originele onderdelen

Bij de reparatie van je vaatwasser krijg je de keuze om het te vervagen stuk te laten verplaatsen door een origineel of universeel onderdeel. Het universeel onderdeel is goedkoper. Het is dus een goede manier om geld uit te sparen. Koop je toch liever het origineel onderdeel? Zorg er dan voor dat je zeker weet of het daadwerkelijk om een origineel onderdeel gaat.

Vrijstaande of ingebouwde vaatwasser

Ook het model van je vaatwasser heeft invloed op de vaatwasser reparatie kosten. Als je bijvoorbeeld een onderdeel, zoals een toevoerslang moet laten vervangen, kan dit duurder zijn wanneer het gaat om een ingebouwde vaatwasser. Het apparaat is in dat geval namelijk lastiger bereikbaar.

Boek een loodgieter

Hoe kan je de levensduur van je vaatwasser verlengen?

Nadat je vaatwasser gerepareerd werd, is het handig om te weten hoe je hem voor een lange tijd in een optimale staat houdt. Hieronder vind je enkele handige tips om de levensduur van je vaatwasser te verlengen!

Tip 1: Stop de vaatwasser nooit te vol

Om je vaatwasser in goede conditie te houden, is het belangrijk dat je de machine nooit te vol stopt. Wanneer dat wel het geval is, kunnen uitstekende borden, glazen of andere vaat schade aan je machine veroorzaken. Je kiest er dus beter voor om je vaatwasser een extra keer te laten draaien in plaats van risico's te nemen.

Tip 2: Spoel glazen en borden af voordat je ze in de vaatwasser plaatst

Het is verstandig om borden en glazen af te spoelen voordat je ze in de machine plaatst. Dit om te voorkomen dat een stukje plastic, van bijvoorbeeld een zak geraspte kaas, in je vaatwasser terechtkomt en schade berokkent.

Zelf vaatwasser herstellen of laten doen?

Of je eenvoudig zelf je vaatwasser kan herstellen of niet, hangt voornamelijk af van wat er precies aan de machine scheelt. Een pomp vervangen doe je niet zo eenvoudig zelf, maar de sproeiarm vervangen lukt je misschien wel.

Als je niet zo handig bent en zeker geen risico wilt lopen, doe je echter beter beroep op een reparateur. Op die manier bespaar je jezelf ook heel wat tijd en een hoop stress uit!

De beste reparateur vind je eenvoudig bij Zoofy

Je laat je machine het best repareren door een betrouwbare vakman om zeker te zijn van een duurzaam resultaat. En daarvoor zit je goed bij Zoofy, want de professionals op onze site worden steeds grondig gescreend.

Doordat je bij ons automatisch doorgestuurd wordt naar de beste reparateur bij jou in de buurt, hoef je bovendien geen voorrijkosten te betalen.

Boek een loodgieter

 

Andere prijsgidsen
Ventilatierooster raam kosten
Pelletkachel installeren prijs
Markiezen prijzen
Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code