Loodgieter Kosten gootsteen installeren Kostenoverzicht

Wat kost een gootsteen installeren

dinsdag 04 juni 2024

Kosten om gootsteen te installeren

Inclusief arbeid kost het installeren van een nieuwe gootsteen gemiddeld € 400, de tarieven variëren echter tussen de €216 en €592. Van laag tot hoog kunnen de kosten variëren van €100 tot €1.100 of meer. De projectprijzen zijn afhankelijk van het type gootsteen en de hoeveelheid benodigde arbeid.

Boek een loodgieter

Kosten gootsteen

Met arbeid kost een nieuwe gootsteen gemiddeld €400, maar de kosten kunnen oplopen tot €2.000 , afhankelijk van de stijl.

Installatiekosten, inclusief armaturen en arbeid, variëren ook afhankelijk van de stijl van de gootsteen, de complexiteit van het werk en de aannemer. Onderbouw- en boerderij- of keukengootstenen aan de voorkant kosten meestal het meest; een drop-in, zelfrimmende of barstijl kost het minst.

Kosten om aanrecht te vervangen

De meeste huiseigenaren besteden tussen € 220 en € 560 om een ​​gootsteen te laten toevoegen of vervangen. Verwacht ergens tussen de € 30 en € 130 te betalen om je bestaande gootsteen te verwijderen. 

Aanrecht Prijs

Zonder installatie variëren gootstenen van €60 tot €2.000 of meer. Er zijn verschillende soorten spoelbakken om uit te kiezen:

Type gootsteen Kosten (zonder installatie) Opmerkingen:
Eenvoudige spoelbak €110 - €500 Kleiner dan gewone spoelbakken, dienen vaak als tweede spoelbak.
inbouwspoelbak €60 - €500 Eenvoudig in het aanrecht te plaatsen met een rand die aan alle kanten rond de rand van de wastafel loopt.
onderbouw €170 - €2.000 Wordt gemonteerd onder het aanrecht en afdichtingen om lekken te voorkomen.
Boerderij €360 - €2.000 Vereist een meer diepgaande installatie, heeft een breed voorpaneel dat over de rand van het aanrecht valt.
*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten voor het installeren van wastafel en kraan in de badkamer

Het installeren van een nieuwe wastafel in de badkamer kost tussen de € 450 en € 700 . Als uw gootsteen in orde is, maar uw kraan moet worden vervangen, dan zijn de kosten voor een nieuwe kraan installatie ongeveer €250 . Controleer met een loodgieter bij jou in de buurt om te zien wat ze aanbevelen; het kan je zomaar een paar honderd euro besparen.

Kosten om de wastafel in de badkamer te vervangen

Het vervangen van een wastafel in de badkamer (en het plaatsen van een nieuwe) kost gemiddeld tussen de €480 en €760. Aangezien het verwijderen van een bestaande gootsteen meer arbeid vereist, is het goed om meer kosten te verwachten:

 • Bestaande gootsteen verwijderen: €20- €70
 • Gootsteenafvoer: €20-€25

Badkamer wastafel kosten

Zonder arbeid kost een wastafel in de badkamer doorgaans tussen de €40 en €300, maar kan tot €2500 of meer kosten. Gemiddeld betalen huiseigenaren ongeveer €190 voor een gootsteen, maar de prijzen zijn afhankelijk van het materiaal en de stijl van de gootsteen die u kiest.

gootsteen plaatsen kosten

Boek een loodgieter

Gemiddelde kosten van installatie van gootsteenafvoer

Het installeren van een nieuwe gootsteenafvoer varieert van €230 tot €300, inclusief arbeid. Als u echter problemen heeft met uw afvoer, heeft u misschien alleen een reparatie nodig, wat minder kan kosten. Het gemiddelde kosten om een ​​verstopte afvoer te repareren zijn €220.

Afvalverwijdering

Afval verwijdering kost tussen €80 en €720. Uw prijs hangt af van of u kiest voor een continue afvoer (meest gebruikelijk) of batch voerverwijdering. Batchfeeds zijn doorgaans duurder.

Kosten om voetstukgootsteen te installeren

De kosten voor het installeren van een wastafel op een voetstuk liggen tussen €330 en €730, waarbij ongeveer €210 van uw kosten naar installatie gaan.

Voetstukspoelbakken staan ​​op zichzelf, gescheiden van elk aanrecht. Ze waren populair in de vroege jaren 1900 en wonnen recentelijk weer aan populariteit. Hoewel het lijkt alsof de gootsteen op het voetstuk wordt ondersteund door de basis, neemt de muur eigenlijk het grootste deel van het gewicht op zich.

Kosten gootsteen

Het plaatsen van een gootsteen kost gemiddeld tussen €40 en €200. Omdat spoelbakken niet worden gekozen vanwege hun ontwerp of stijl, kosten ze veel minder dan de meer decoratieve stijlen.

Gootsteenprijzen per materiaal

Het materiaal speelt een grote rol bij de kosten van uw nieuwe spoelbak. Roestvast staal of composiet zijn het meest kosteneffectief; kwarts en solide oppervlak is de duurste.

 • Roestvrij staal (€100- €800):  eenvoudig en veelzijdig, dit is een veelgebruikte keuze voor keukens, waar de gootsteen gemakkelijk past bij roestvrijstalen apparaten. Roestvrij staal is gemakkelijk schoon te maken, maar vertoont wel watervlekken en kan krassen veroorzaken.
 • Composiet (€300- €600): dit materiaal is duurzaam en bestand tegen schilfers. Hoewel de kleur van composiet spoelbakken zich door het materiaal uitstrekt, kunnen er op donkere oppervlakken nog steeds krassen zichtbaar zijn.
 • Gietijzer (€300- €900): een van de meest duurzame materialen, gietijzer is meestal afgewerkt met hard porseleinemail. Hoewel gietijzer gemakkelijk schoon te maken is en lang meegaat, kan de afwerking na verloop van tijd afbrokkelen. Gietijzeren spoelbakken zijn ook extreem zwaar.
 • Kwarts (€800-€1.200): deze spoelbakken zijn gemaakt om te passen bij werkbladen van kwarts en zijn een slanke en esthetisch aantrekkelijke optie. Een minpuntje: donkere kwarts vertoont krassen.
 • Solide oppervlak (€​​2.100-€4.300): dit materiaal is extreem duurzaam en omdat de kleur zich door de hele gootsteen uitstrekt, zijn krassen niet gemakkelijk zichtbaar . Spoelbakken met een vast oppervlak verdragen de hitte niet goed en kunnen barsten door zware schokken. Ze vereisen professionele installatie, samen met een aanrecht met een solide oppervlak. Massieve oppervlaktematerialen kunnen variëren van €25 tot €50 per vierkante meter.

Doe-het-zelf gootsteeninstallatie versus een loodgietersbedrijf inhuren

Met zoveel installatiekosten om rekening mee te houden, is het verleidelijk om de meest betaalbare loodgieter te kiezen die je kunt vinden, of probeer het zelf te installeren. Het installeren van een nieuwe spoelbak is geen sinecure, dus u kunt dit het beste overlaten aan professionals. Naast het inhuren van een loodgieter, heeft u mogelijk ook een elektricien nodig voor verbouwingen met elektrische armaturen en een aannemer voor kasten.

Beknibbel niet op een nieuwe spoelbakinstallatie. Dit is een armatuur voor in huis die u waarschijnlijk tientallen jaren zult bewaren en die een grote waarde kan toevoegen aan uw huis.

Boek een loodgieter

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een loodgieter voor het installeren van een gootsteen?

De tarieven van een loodgieter variëren van € 45 tot € 200 per uur en het duurt meestal ongeveer 4 uur om een ​​gootsteen te installeren. Voor een gemiddelde installatie en materiaal kan een loodgieter tussen € 220 en € 560 in rekening brengen.

Hoeveel kost een spoelbak in de keuken?

Prijzen voor gootstenen variëren, variërend van € 60 tot € 2.000 of hoger . De meeste huiseigenaren besteden echter ongeveer € 200 voor een standaardmodel.

Hoeveel kost een wastafel in de badkamer?

Wastafels in de badkamer kunnen tussen de €40 en €6.000 kosten, exclusief installatie. Hoewel een standaardmodel meestal ongeveer €190 kost, zijn er meerdere ontwerpen beschikbaar die enorm in prijs variëren.

Scheepsgootstenen zijn een onderscheidende keuze voor huisdecoratie die vooral geschikt is voor spa-achtige badkamers, meestal geprijsd tussen €400 en €5.000 . Een gemiddelde porselein model zou kunnen kosten zo laag als €40. Hoeveel je betaalt hangt af van de stijl en het materiaal waarmee je gaat.

Hoeveel kost het om een ​​enkele wastafel en toilet in de badkamer te installeren?

De kosten om een ​​toilet te installeren is gemiddeld €380, variërend van €220 tot €530. Met een extra spoelbakinstallatie, zijn er tot €440 additionele kosten deze kunnen oplopen tot zelfs €1.090 of meer.

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
kosten graszoden leggen
Kosten tuinaanleg
Kosten boiler installeren
Kosten kast montage
Kosten CV installeren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code