Welke klus moet worden gedaan?
Loodgieter Kostenoverzicht

Kosten badkamer verbouwen

maandag 01 januari 2024

Wil jij ook je badkamer gezelliger of luxueuzer maken? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden en de badkamer renoveren kosten. Je ontdekt er hieronder alles over!

Kosten badkamer renovatie

De badkamer renoveren kosten zijn erg sterk afhankelijk van heel wat factoren. De kleine badkamer verbouwen kosten liggen bijvoorbeeld veel lager dan de kosten voor het renoveren van een grotere badkamer en er zijn nog andere prijsbepalende factoren. Daarom is het ook zo moeilijk om de vaste kosten van een badkamer verbouwen te bepalen. Om je toch een idee te geven: gemiddeld betaal je tussen de 3.500 en 10.000 euro voor een badkamerrenovatie. Hieronder een prijsoverzicht van de diverse taken. Houd er rekening mee dat onderstaande prijzen inclusief montage en materialen zijn.

Badkamer renoveren kosten per taak

Werkzaamheden Kosten
Volledige badkamer renoveren   7.000 en 17.000 euro
Ligbad plaatsen   850 en 2.800 euro
Douche installeren   600 en 1.900 euro
Toilet plaatsen   450 en 900 euro
Wastafel monteren   400 en 800 euro
Kraan plaatsen   150 en 450 euro
Vloer leggen   800 en 1.800 euro
Vloerverwarming installeren   755 en 1.155 euro

*Dit zijn indicatieprijzen en zijn gebaseerd op eerder uitgevoerde klussen op Zoofy. 

Waarom je badkamer renoveren zo'n goed idee is

Je badkamer in een nieuw jasje steken, is een goede optie. Voornamelijk omdat je er dagelijks zoveel tijd in spendeert. Je maakt je er klaar om aan een nieuwe dag te beginnen en bereid je er voor op een goede nachtrust. Om die reden is de sfeer in de ruimte dus erg belangrijk.

Als je niet tevreden bent met de huidige uitstraling van je badkamer is het dus een goed idee om de ruimte te vernieuwen. Je kan dan kiezen voor een volledige vernieuwing of slechts enkele dingen veranderen, zoals bijvoorbeeld de badkamermeubels. Wat je ook verkiest, een vernieuwing draagt hoe dan ook bij aan een warmere en gezelligere badkamer én thuis.

Kosten badkamer verbouwen

Badkamerrenovatie: wat houdt het in?

De renovatie van je badkamer houdt heel wat aparte taken in. Als je overweegt om deze ruimte te vernieuwen, is het erg interessant om te weten wat de verschillende opties zijn, want zo weet je wat je opties zijn!

Wanden afwerken

Mooie wanden zijn belangrijk in de badkamer, want ze bepalen voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je de muren van je badkamer wilt vernieuwen. Wandtegels zijn bijvoorbeeld aangeraden in deze vochtige ruimte. Je hebt in dat geval een ruime keuze uit diverse kleuren en formaten. Ook de legwijze kan verschillend zijn.

Als je toch liever geen wandtegels plaatst, kan je ook opteren voor waterbestendige verf of behang. Ook daarin is er tegenwoordig meer dan genoeg keuze. Het is daarbij wel belangrijk dat je kiest voor de juiste verfsoort.

Nieuwe badkamermeubels

Eén van de vaakst voorkomende klussen bij een badkamerrenovatie is het plaatsen van nieuwe badkamermeubels. Deze hebben een grote invloed op de algemene uitstraling. Als je dus een drastische verandering wilt, is het een goed idee om te kiezen voor nieuwe badkamermeubels.

Bij het uitzoeken van de perfecte meubels voor in je badkamer is het vooral belangrijk om rekening te houden met de afmetingen. Je wilt uiteraard plaats voor al je spullen, maar het is ook van belang dat ze de ruimte niet kleiner doet ogen. Let daarnaast op het materiaal en het model. Populaire opties zijn badkamermeubels uit hout en plaatmateriaal. Wil jij graag advies omtrent het vinden van de juiste badkamermeubels? Aarzel dan niet om raad te vragen aan één van onze vakmannen!

Sanitair vernieuwen

Ook sanitair vernieuwen behoort vaak bij de taken van een badkamer verouwen. Dit is geen eenvoudige klus en dus iets dat je beter overlaat aan een vakman. Heb je een kleine badkamer? Dan kan je plaats inwinnen door te kiezen voor een bad-douche combinatie. Een mooie nieuwe inloopdouche plaatsen is ook een goede optie. Je kan in dat geval de afmetingen zelf kiezen.

Onder sanitair vernieuwen valt echter meestal ook een opknapbeurt van het toilet. Een nieuwe toilet zorgt namelijk voor een mooi geheel. Tegenwoordig is een hangend toilet erg populair, omdat het modern oogt. Maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk. Ook voor meer info over de mogelijkheden, kan je bij één van onze vakmannen terecht!

Nieuwe verlichting plaatsen

Badkamerverlichting is eveneens onderdeel van badkamerrenovatie. Je hoeft dit natuurlijk niet te laten vernieuwen, maar de juiste verlichting maakt wel een groot verschil. Er zijn drie types verlichting in de badkamer noodzakelijk: taakverlichting, basisverlichting en sfeerverlichting.

Vooral de laatste soort verlichting geeft je interieur een boost, maar ook de andere soorten badkamerverlichting zijn uiteraard van belang. Taakverlichting maakt het je bijvoorbeeld eenvoudiger om taken zoals scheren en schminken uit te voeren en algemene verlichting is onmisbaar!

Prijsbepalende factoren badkamer verbouwen

De badkamer renoveren kosten hangen sterk af van diverse factoren. Als jij een beter zicht wilt hebben op wat de renovatie van je badkamer je precies gaat kosten, is het handig om op de hoogte te zijn van deze prijsbepalende factoren. De belangrijkste vind je alvast hieronder!

Grootte van de badkamer

Hoe groter de ruimte is, hoe meer werk er is en hoe meer materiaal er nodig is. Het is dan ook logisch dat de kleine badkamer verbouwen kosten heel wat lager liggen dan de kosten voor de renovatie van een grote badkamer.

Simpel of luxueus

Een simpele badkamer kost uiteraard een stuk minder dan een luxebadkamer. Doorgaans mag je voor een simpele badkamer 3.500 euro rekenen en voor een luxebadkamer rond de 10.000 euro. Met bijvoorbeeld een speciaal spabad of een stoomcabine voor het ontwerpen van een wellness badkamer, kunnen de badkamer renoveren kosten zelfs nog veel hoger uitkomen.

Badkamer renovatie zelf uitvoeren of laten doen?

Bij het renoveren van je badkamer komt veel kijken, zoals het plaatsen van badkamermeubels, het installeren van nieuw sanitair en eventueel het schilderen en/of tegelen van de wanden. Veel van deze karweien zijn erg lastig om zelf uit te voeren, tenzij je heel handig bent.

Maar zelfs als je het zelf aankan, neemt het heel wat tijd in beslag. Een professional inhuren is dus een goed idee om zeker te zijn van een optimaal resultaat én om jezelf heel wat moeite en gedoe uit te sparen!

Vind eenvoudig de beste vakman uit je buurt bij Zoofy

Ben je ervan overtuigd dat een professional inschakelen voor je badkamer renovatie de beste optie is? Dan moet je natuurlijk nog de beste vakman uit je buurt zien te vinden. Bij Zoofy is dit gelukkig niet moeilijk, want na het invullen van je gegevens word je automatisch doorgestuurd naar de beste specialist uit je omgeving. Op die manier spaar je ook nog eens voorrijkosten uit. En dat is altijd mooi meegenomen!

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code