kosten lekkage opsporen
Loodgieter Kosten lekkage opsporen kostenoverzicht

Wat kost een lekkage opsporen

maandag 10 juni 2024

Heb je een lekkage in je woning ontdekt? Dan is het verstandig om dit snel aan te pakken. Zo voorkom je grote schade. Daarnaast is het hebben van een lekkage ook iets wat voor ongemak zorgt. Waar het lek precies zit, is in veel gevallen het grootste werk. De vakman kan je hierbij helpen. Doordat deze weet waar een lekkage kan ontstaan, gaat dit sneller. Daarnaast is hij ook bedreven in het oplossen van de lekkage. Het kan zijn dat er houtwerk is wat vervangen moet worden. Of dat de lekkage schade aan je stucwerk heeft toegebracht. Je wilt vast weten: wat zijn de lekkage opsporen kosten dan in totaal? Zoofy vertelt je er meer over. Daarnaast biedt Zoofy ook de vakman voor deze klus.

Boek een loodgieter

Lekdetectie kosten

De lekdetectie kosten zijn gemiddeld tussen de €300 en €400 euro. Je kunt op allerlei plekken lekkage krijgen. Het ontstaan van een lekkage kan op heel veel plaatsen ontstaan. In de kelder, onder het dak, bij een muur, een waterleiding, een dakgoot of een plafond. Een lekkage opsporen zorgt voor een betere hygiëne in je woning. Een lekkage geeft schimmels alle mogelijkheid om te gaan groeien. En schimmelvorming is op termijn slecht voor je gezondheid. Daarnaast brengt een lekkage schade aan je woning aan. Denk maar aan een vloer die compleet vervangen moet worden. Of kieren in je parketvloer.

Overzicht lekkage opsporen kosten

Bekijk hieronder de verschillende kosten voor het opsporen van een lek in en rondom het huis.

Werkzaamheden Kosten
Opsporen van de lekkage  €300 - €400
 Reparatie hellend dek   €75 - €130 per m2 
 Reperatie dakgoot   €100-€200
 Reparatie plat dak  €100-€200 per m2
 Douchebak verwijderen  €300 - €400
 Afvoer plat dak vervangen   €150-€200
 Vervangen loodslab   €65 -€75 p/m exclusief BTW 
 Verwijderen van douchebak  €300-€400

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.


lekkage opsporen kosten

Uitleg kosten opsporen lekkage

Omdat het een hele klus is om te weten wat de bron van de lekkage is, maakt de vakman gebruik van technische hulpmiddelen. Een specialist kan met speciale apparatuur de bron van de lekkage opsporen. Je hebt je kosten al snel terugverdiend. Door deze apparatuur voorkom je breek - en sloopwerk in je woning. Aan wat voor apparatuur je dan kunt denken?

 • warmtebeeldcamera
 • ultrasoon (opsporen met behulp van geluid)
 • infraroodcamera
 • thermo grafische camera
 • met hulp van traceergas
 • door gebruik van een rioolcamera
 • een vochtmeting

Reparatie van lekkende waterleiding

Niet iedere lekkende waterleiding is even snel te repareren. Een waterleiding die in de muur is weggewerkt, is een precies karwei. De loodgieter zal dan herstelwerkzaamheden aan de muur ook moeten doen. Verder kan een waterleiding ook gaan lekker onder het sanitair. Als dit onder de douchebak gebeurt, moet de loodgieter deze hele bak verwijderen. De kosten van €300 - €400 liggen dan naast de hoeveelheid werk, ook aan de materialen die nodig zijn.

Last van een lekkende radiator in je badkamer? Dit is voor de loodgieter een makkelijkere klus. Dit zal minder kosten als een lekkage bij je badkamermeubel.
Vraag aan de vakman hoeveel werk hij nodig denkt te hebben voor deze klus. Je vakman kan je daarnaast van advies voorzien.

Boek een loodgieter

Uitleg kosten reparatie van stucwerk, vervangen van tegels

Een waterleiding is in je badkamer gaan lekken. Als eerste zal de vakman de bron van de lekkage repareren. Om bij de waterleiding te komen, zal deze tegels en stucwerk moeten verwijderen. Na de reparatie van de waterleiding, worden stucwerk en tegels weer gemaakt. De kosten voor het stucwerk hangen af van de oppervlakte. Hoe groter het oppervlak, hoe meer het kost. Gemiddeld betaal je aan stucwerk voor een klein oppervlak €15 tot €18 per m2. De prijs voor het stucen van een groot oppervlak ligt tussen de €10 en €18. Een groot oppervlak is vaak effectiever om te stucen, vandaar dat de prijs lager kan liggen als bij een klein oppervlak.

Zijn er veel tegels kapot gemaakt om bij het lek te komen? Dan heb je een tegelzetter nodig die nieuwe tegels voor je zet. Je hebt de keuze uit vloer - en wandtegels. Voor het zetten van nieuwe vloertegels betaal je gemiddeld €45 tot €90 per m2. Nieuwe wandtegels laten zetten kost per m2 gemiddeld €40 tot €90.

Daklekkage

De lekdetectie kosten voor een dak zijn ook gemiddeld tussen de €300 en €400. Als er een flinke storm is geweest, heb je veel kans op een daklekkage. Het kan zijn dat er dakpannen van je dak afgewaaid zijn en het water vrij spel kreeg om door het dak te lekken. Ook voor een dak zijn de lekkage opsporen kosten veelal omdat de vakman met technische hulpmiddelen werkt. Zo kan hij de precieze plek van het lek in je dak vaststellen.

De vakman zal bij een lekkage in het dak vaak ook werken met een loodslab. Deze strook lood zorgt voor een waterdichte afsluiting tussen de onderdelen in een dak. Denk aan het dakvenster en het dak. Het materiaal loodslab is uitermate duurzaam. Het gaat dus jaren mee. Door inwerking van het weer kunnen er wel scheurtjes in het loodslab ontstaan. Er zijn dus gevallen waarin het loodslab wel vervangen moet worden. Anders krijg je alsnog lekkages. Dit kost gemiddeld €65 - €75 per m2. Dit bedrag is exclusief btw.

Als er door de storm veel dakpannen zijn weggewaaid, moeten ze vervangen worden. Zeker als je dak geen waterdichte folie er tussen heeft. Voor enkele dakpannen vervangen, denk aan niet meer als 5, betaal je gemiddeld €75 tot €100.

Veel voorkomende plekken voor lekkage

Lagere lekkage opsporen kosten? Je kunt zelf alvast op onderzoek gaan. Er zijn plaatsen in en rond de woning waar een lekkage meer voorkomt.
Overleg met de vakman of je idee klopt. Dit kan voor minder lekdetectie kosten zorgen, omdat de bron eerder gevonden is.
Dit zijn plekken waar je vaak een lekkage ziet verschijnen:

 • lekkages in het dak
 • lekkage badkamer
 • lekkage plafond

Waarom kiezen voor Zoofy?

Een lekkage verhelpen kan dus een klus zijn die om meer vraagt als enkel het repareren van een waterleiding. Denk aan het vervangen van dakpannen, houtwerk vervangen, stucwerk of het vervangen van wand en vloertegels. Voor deze klussen heb je onder andere een stukadoor, loodgieter, tegelzetter, dakbedekker en timmerman nodig. Allemaal vakmannen die Zoofy aanbiedt. Zo helpen wij je snel van die vervelende lekkage af.

Boek een loodgieter

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten daklekkage repareren
Kosten kast montage

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code

Klussen scoren