Welke klus moet worden gedaan?
Elektricien Kosten slimme thermostaat installeren kostenoverzicht

Kosten slimme thermostaat installeren

donderdag 06 juni 2024

De gemiddelde kosten voor het installeren van een slimme thermostaat liggen tussen € 250 en  350 , waarbij de meeste consumenten ongeveer € 300 uitgeven. Aan de onderkant van de slimme thermostaat kosten vind je de thermostaten met alleen basisfuncties voor ongeveer € 100 , terwijl die die de huiseigenaar betere controle geven over het binnenklimaat en worden geleverd met meerdere slimme sensoren en/of spraakbesturing, tot € 500kunnen kosten, inclusief installatie.

Kosten slimme thermostaat Kosten
Gemiddelde kosten € 300
Gemiddeld bereik € 250 - € 350
Minimale kosten € 100
Maximale kosten € 500

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Slimme thermostaat kosten per merk

De thermostaatmarkt wordt steeds competitiever, met honderden thermostaatapparaten die dagelijks worden verkocht. Sommige zijn ontworpen voor kleine appartementen en andere voor grote kantoorgebouwen, en elk heeft een heel andere prijs, afhankelijk van de functies. Hoewel slimme thermostaten relatief recent op de markt zijn gekomen, onderscheiden sommige merken zich door de kwaliteit die ze bieden.

Kosten Honeywell Thermostaat

Als je een slimme thermostaat nodig hebt die wordt geleverd met een overvloed aan functies tegen een betaalbare prijs, dan hebben Honeywell-thermostaten alles wat je nodig hebt voor een prijs die past bij je budget. Hoewel er bovendien een C-draad moet worden geïnstalleerd, doet het uitzonderlijk werk voor de prijsklasse van € 68 - € 200 waarin het wordt geleverd.

Kosten Nest Thermostat

Slimme thermostaten van Nest zijn de beste thermostaten voor diegenen die een balans willen vinden tussen betaalbaarheid en uiterlijk. Ze hebben momenteel verschillende typen die beginnen bij een prijs van ongeveer € 109 voor het eenvoudigere model, terwijl het andere, moderner ogende model ongeveer € 229 kost. De Google Nest Learning Thermostat met een prijskaartje van € 162 heeft alle basisfuncties die de meeste units hebben.

Slimme thermostaat plaatsen installeren kosten

Kosten slimme thermostaat laten installeren

Het installeren van een slimme thermostaat begint met het aansluiten van de draden op hun respectievelijke poorten en het bevestigen van de montageplaat aan de muur. Hoewel dit een doe-het-zelf-klus kan zijn, hebben elektriciens en Smart home specialisten de kennis en ervaring om dit op de veiligste manier te doen, dus het is aan te raden om er een voor de klus in te huren. De meeste elektriciens rekenen een vast tarief van € 65 voor kleine klussen, of tussen € 65 en € 79 als u een uurtarief afspreekt. 

Vervangingskosten voor slimme thermostaat

Als je een bestaande slimme thermostaat vervangt en er zijn al draden beschikbaar voor installatie op je muren, dan is het proces vrij eenvoudig en snel. Een zal het oude model gewoon loskoppelen van de montageplaat en de bestaande draden verbinden met de montageplaat van de nieuwe unit. Aangezien het vervangen van een bestaande thermostaat een relatief eenvoudige klus is, zou het ongeveer € 85 kosten voor een elektricien om deze te vervangen door een nieuwe.

Als u echter een ouder model vervangt en een extra C-draadinstallatie is vereist, duurt de installatie langer en kost meer. Naarmate de tijd vordert, zouden de installatiekosten oplopen tot  100 , dus de C-draadinstallatie zou een extra € 70 tot € 100 toevoegen aan de totale kosten, afhankelijk van het type thermostaat dat u vervangt.

Slimme thermostaat versus standaard thermostaat

Hoewel mensen vaak denken dat ze hetzelfde zijn, verschillen slimme thermostaten en programmeerbare thermostaten van elkaar. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat je met programmeerbare thermostaten een voorkeurstemperatuur voor een bepaalde tijd van de dag kunt instellen, terwijl slimme thermostaten je voorkeuren in de loop van de tijd kunnen onthouden en automatisch toepassen. Ze hebben in principe hetzelfde doel, maar slimme apparaten gaan nog een stap verder met touchscreen-opties en automatische temperatuurinstellingen.

De extra functies van slimme thermostaten worden ook in de kosten weergegeven. Hoewel programmeerbare thermostaten te vinden zijn voor slechts € 20, kunnen de kosten voor slimme thermostaten oplopen tot € 250, afhankelijk van het model en de functies.

Type Kosten
Programmeerbare thermostaat €20-€170
Slimme thermostaat €69-€250

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
rolluiken prijzen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code