Zoek hier je klusje
Timmerman Kosten openslaande deuren kostenoverzicht

Wat kosten openslaande deuren

donderdag 29 december 2022

De kosten voor het plaatsen van openslaande deuren

Wil je weten wat gemiddeld de totale kosten voor het plaatsen van openslaande tuindeuren zijn? De gemiddelde kosten zijn van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de afmetingen, het gekozen materiaal, het aantal deuren en het werk dat voorafgaand aan het plaatsen moet worden gedaan. Gemiddeld genomen dien je rekening te houden met een gemiddeld bedrag van € 2.500 en € 5.800.

Boek een timmerman

In onderstaande tabel kun je de gemiddelde kosten voor openslaande tuindeuren aflezen. In deze kosten zijn de montage, HR++ glas en btw begrepen.

Aantal openslaande deuren Breedte x hoogte in centimeter Gemiddelde prijs
Twee 200 x 220 € 2.500 tot € 3.300
Drie 300 x 220 € 3.300 tot € 4.500
Vier 400 x 220 € 4.600 tot € 5.800

Wil je weten wat de gemiddelde kosten per materiaalsoort zijn voor twee openslaande deuren inclusief HR++ glas, inclusief btw maar exclusief montage bedragen?

Materiaalsoort Gemiddelde prijs
Kunststof € 1.500 tot € 2.500
Hout € 1.600 tot € 2.200
Aluminium € 1.700 tot € 2.700
Staal € 3.000 tot € 5.400

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Naast de bovengenoemde materiaalkosten, kun je rekening houden met de kosten voor het inmeten van je nieuwe openslaande tuindeuren. Die bedragen gemiddeld nog eens € 175. De overige kosten voor montage liggen ongeveer tussen de €1.500 en €5.000. Het gemiddelde uurloon voor een timmerman via Zoofy bedraagt €50.

Boek een timmerman

Wat zijn openslaande deuren?

Openslaande deuren zijn enorm populair. Ze worden daarom vaak al standaard bij nieuwbouwwoningen aangebracht. Openslaande deuren zijn nou eenmaal een aanwinst voor iedere woning. De hoeveelheid daglichttoetreding wordt een stuk groter en de ruimte dus een stuk lichter.

Openslaande deuren zorgen ervoor dat de tuin of het terras meer bij de woning worden betrokken. Je haalt als het ware een stukje van buiten naar binnen. Niets lekkerder dan om in het voorjaar of in de zomer de openslaande deuren lekker open te zetten. Je kunt bovendien gemakkelijk van binnen naar buiten lopen. Dat is heel handig als je buiten aan het eten bent.
Maar ook wanneer er onverhoopt een bedompte lucht in de woonkamer hangt, zijn openslaande deuren ideaal. Binnen no time stroomt er heerlijk frisse buitenlucht je woonkamer (of woonkeuken) binnen.

Met het leveren en verplaatsen van meubels is het ook een uitkomst. Geen gehannes via een kleine voordeur meer of beschadigde muren. Maak gewoon gebruik van de XL-opening van je tuindeuren.

Pas openslaande deuren ook binnenshuis toe

Openslaande tuindeuren hoeven overigens niet alleen in een buitenmuur te worden geplaatst. Ze kunnen ook in een binnenmuur worden geplaatst waardoor twee ruimtes met elkaar kunnen worden verbonden. Als er behoefte aan is of de noodzaak is aanwezig, kunnen de ruimtes toch apart van elkaar worden gebruikt. Denk aan een verbinding tussen een keuken en een woonkamer.

Kosten openslaande deuren

Waar kunnen openslaande deuren worden geplaatst?

Openslaande deuren kunnen op de plaats van bestaande ramen worden geplaatst maar laat deze plaats vooral niet leidend zijn. Tover een donkere, onaantrekkelijke ruimte om tot een heerlijk licht verblijf.
Wanneer de constructie van de muren het toelaat, kun je in principe op elke gewenste plek je tuindeuren laten aanbrengen. Aan de achterkant van de woning is dit omgevingsvergunningvrij. Voor het aanbrengen van tuindeuren in een zijgevel of aan de voorzijde is vrijwel altijd een omgevingsvergunning nodig (meer informatie op rijksoverheid.nl) omdat dit een grotere invloed op de directe omgeving kan hebben. De keuze aan materialen is groot. Hardhout, kunststof, staal of aluminium. Tuindeuren kunnen gemakkelijk aan de stijl van je woning worden aangepast. Het plaatsen ervan levert niet alleen een hoop woongenot op maar zal bovendien tot een waardevermeerdering van de woning leiden.

Boek een timmerman

Het aanbrengen van openslaande tuindeuren, onderschat het niet

Wanneer je heel erg handig bent, zou je het plaatsen van openslaande tuindeuren in eigen beheer kunnen uitvoeren. De meeste woningbezitters zullen de klus echter moeten uitbesteden, bijvoorbeeld aan een van de vakmannen die je gemakkelijk via Zoofy boekt.
Er komt toch wel het een en ander bij kijken, zeker wanneer er een nieuwe uitsparing in de muur met een betonzaag moet worden gezaagd. Behalve dat er waarschijnlijk een constructieberekening moet worden gemaakt, ben je mogelijk vergunningsplichtig (zie hierboven).
Haal nooit zomaar een stuk (van een dragende) muur weg. Je loopt dan kans op verzakkingen, scheuren of nog grotere schade aan je woning. De vakman van Zoofy weet precies wat hem of haar te doen staat.

Mogelijkheid om openslaande deuren te plaatsen

Zodra je snel en eenvoudig met de vakman via Zoofy in contact bent gebracht, zal deze allereerst de klus bij jou komen bekijken om een goed beeld van jouw situatie te krijgen. Er wordt dan bekeken wat er constructief mogelijk is, of dat er aanpassingen moeten worden aangebracht. Wellicht moet er met extra opties zoals het plaatsen van veiligheidsglas, het aanbrengen van een stalen latei of het herstel van metselwerk, rekening worden gehouden. De exacte maten moeten worden opgemeten.
Zodra de hele situatie in kaart is gebracht, de maten bekend zijn én al het materiaal beschikbaar is, kan er een afspraak worden ingepland.

Boek een timmerman

kosten openslaande deuren

Hoe het plaatsen van openslaande deuren in zijn werk gaat

Ondanks alle voorbereidingen zal de vakman voordat een eventueel bestaand kozijn wordt gedemonteerd, nogmaals controleren of de uitsparing in de gevel ook daadwerkelijk met het nieuwe tuindeurkozijn overeenkomt.
Na het plaatsen van het stofscherm en het aanbrengen van bescherming op de vloer, gaan de werkzaamheden van start.
Als eerste wordt het glas uit het bestaande kozijn verwijderd en kan het bestaande kozijn worden gedemonteerd. Dit gebeurt altijd met de grootste voorzichtigheid om eventuele schade aan muren te voorkomen. Wordt het bestaande raamkozijn door een tuindeurkozijn vervangen, dan wordt ook het nog aanwezige metselwerk op maat doorgezaagd, verwijderd en afgevoerd.

Het is belangrijk dat het nieuwe kozijn water- en winddicht wordt geplaatst. Daarvoor wordt er tussen het kozijn en de gevel tochtwerend afdichtingsmateriaal geplaatst. Verder worden de spouwlatten gecontroleerd en eventueel vervangen. Dan kan het nieuwe kozijn haaks en volledig waterpas in de bestaande uitsparing worden gemonteerd. Daarna worden de deuren erin gehangen en kan, indien van toepassing, het glas worden geplaatst. Wanneer je voor een roedeverdeling hebt gekozen, brengt de vakman die ook aan. Na het afhangen en het controleren van het hang- en sluitwerk is het grootste gedeelte van de klus geklaard. Normaliter wordt voor het plaatsten van het kozijn en de tuindeuren een werkdag geteld.

Afwerking en oplevering

Afhankelijk van de gemaakte afspraken wordt vervolgens de binnenkant van je woning afgewerkt. Dat kan door middel van plaatmateriaal en afwerklatten. Zonodig wordt ook beschadigd stukwerk weer hersteld.
Het aangebrachte stofscherm wordt weer afgebroken, het beschermingsmateriaal verwijderd en alles wordt veegschoon opgeleverd. De vakman zal als laatste samen met jou nagaan of de klus naar wens is uitgevoerd en je de werking van de sloten van de tuindeuren uitleggen.

Verven

Normaliter zijn een tuindeurkozijn en de deuren al van een of twee lagen grondverf voorzien. Voor een complete finishing touch kun je natuurlijk een schilder via Zoofy inschakelen. Het uurtarief voor een schilder begint al vanaf € 49.

Boek een betrouwbare vakman snel en eenvoudig via Zoofy

Wil je, nu je weet welke werkzaamheden je te wachten staan en je een indicatie van de gemiddelde kosten hebt, het plaatsen van je openslaande tuindeuren uitbesteden aan een van de vakmannen van Zoofy? Dat kan met een gerust hart. De vakmannen van Zoofy scoren gemiddeld maar liefst een 9,2! Het enige wat je hoeft te doen is een drietal momenten door te geven waarop de vakman je kan komen bezoeken. Lees vooraf ook eens de beoordelingen op Trustpilot of de reviews op Google. Voorrijkosten worden niet in rekening gebracht en betalen kan eenvoudig via Ideal of een Tikkie.

Boek een timmerman

Andere prijsgidsen
wespennest verwijderen kosten
trap schilderen kosten
kozijnen schilderen kosten
binnendeur schilderen kosten
Toilet renovatie kosten

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code