Welke klus moet worden gedaan?
binnenschilderwerk kosten
Schilder kosten binnenschilderwerk kostenoverzicht

Kosten binnenschilderwerk

woensdag 01 mei 2024

Door je woning opnieuw te schilderen, maak je het bij jou thuis zoveel gezelliger. Maar voordat je binnenschilderwerk laat uitvoeren, is het natuurlijk handig om meer te weten te komen over de prijzen en mogelijkheden. En dat ontdek je in onderstaand artikel!

Hoe vaak binnen schilderen?

Binnenschilderwerk laat je het best eens om de 7 jaar opnieuw uitvoeren. Uiteraard is dit wel afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal je houtwerk sneller moeten schilderen dan muren. Meestal is het wel duidelijk of het schilderwerk aan vervanging toe is of niet.

➡️ Boek direct een schilder »

Prijzen binnenschilderwerk

Als je je interieur een nieuwe uitstraling wilt geven, is het handig om te weten wat het kost om binnenschilderwerk te laten uitvoeren. De kosten van binnenschilderwerk hangen af van een aantal factoren. Over het algemeen kan je echter rekenen op een prijs tussen de 6 en 15 euro per vierkante meter. Dit zijn de kosten voor het schilderen van de wanden en plafonds. Hieronder krijg je een meer gedetailleerd overzicht!

Kosten binnenschilderwerk per m²

Werkzaamheden Kosten per m²
Muren 1 laag  6 tot 12 euro per vierkante meter
Muren 2 lagen  6,50 tot 13 euro per vierkante meter
Muren 3 lagen  7 tot 15 euro per vierkante meter
Plafond 1 laag  7 tot 13 euro per vierkante meter
Plafond 2 lagen  8 tot 15 euro per vierkante meter

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

➡️ Boek direct een schilder »

Kosten lakwerk

Wat te schilderen Kosten
Deuren  90 tot 150 euro
Kozijnen  40 tot 75 euro
Trap  400 tot 800 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten binnenschilderwerk

➡️ Boek direct een schilder »

Prijsbepalende factoren schilderwerk

De kosten van binnenschilderwerk hangen af van verschillende factoren. Hieronder ontdek je de belangrijkste prijsbepalende factoren!

De oppervlakte

Eén van de belangrijkste factoren die van invloed is op de kosten van binnenschilderwerk is de grootte van het te verven oppervlakte. Uiteraard betaal je meer hoe groter die oppervlakte is, maar vaak kost een groter project je minder. Vraag dus raad aan de vakman!

De ondergrond

Ook de ondergrond is van invloed op de prijs. Het verven van een muur of plafond met spachtelputz kost je bijvoorbeeld veel meer dan het verven van een strak gestucte muur, omdat het de schilder meer tijd kost om zijn werk te doen.

Moeilijkheidsgraad

Een muur verven is veel makkelijker dan een trap verven. Om die reden zal je meer betalen voor het laatste klusje. Houd ook hier rekening mee!

➡️ Boek direct een schilder »

Zo kies je de beste kleuren uit voor je woning

Wil jij graag je woning vanbinnen schilderen? Dan vraag je het best eerst kleurstaaltjes aan. Door deze staaltjes tegen het te schilderen oppervlak te houden, kan je zien hoe de kleur uitkomt zowel bij daglicht als kunstmatig licht. Zo vermijd je een miskoop! Nu je dit weet, is het handig om hieronder te ontdekken welke kleuren je het best in welke ruimte gebruikt.

Slaapkamer

In de slaapkamer is het belangrijk dat je voor rustgevende kleuren kiest. Wit, groen of pasteltinten, zoals zachtgeel en lichtroze zijn bijvoorbeeld erg populair. Vermijd te opvallende of donkere kleuren, want deze kunnen een negatieve invloed hebben op je nachtrust.

Badkamer

Ook voor de badkamer kiest je het best kleuren die lichter zijn. Denk daarbij aan blauw, wit of lichtbruin. Op die manier creëer je een oase van rust!

Woonkamer

In de woonkamer spendeer je doorgaans heel wat tijd. De ideale keuze voor deze ruimte is dus een kleur dat aangenaam en neutraal is, zoals grijs, wit of bruin. Het is altijd mogelijk om één muur in een meer opvallende kleur te schilderen. Een goed idee als je je interieur speelser wilt maken. Kies in dat geval wel het liefst voor de muur achter je zitbank, zodat je het niet te snel beu gezien raakt.

Keuken

In de keuken doen kleuren, zoals groen, geel, zwart en wit het goed. Het zijn namelijk de kleuren die in verband worden gebracht met eetlust.

Werkruimte

Wil je je productiviteit verhogen? Dan kies je het best voor frisse en inspirerende kleuren, zoals groen, wit en rood.

➡️ Boek direct een schilder »

Welke kleuren kan je combineren?

Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde kleuren met elkaar te combineren voor een nog mooier en opvallender effect. Als je voor zwart kiest, combineer je het bijvoorbeeld het best met wit of felle kleuren. Groen kan je dan weer beter combineren met geel of bruin. Met wit zijn alle combinaties mogelijk.

Kies je voor rood? Combineer het dan met warme kleuren, zoals geel en oranje. Bij blauw passen groen, wit en grijs goed en bij bruin is oranje of geel een goede keuze. Als je nog twijfels hebt over hoe je de kleuren het best met elkaar kan combineren, is het een goed idee om advies te vragen aan één van de professionals op onze site!

Wat valt er onder binnenschilderwerk?

Waarschijnlijk vraag jij je af:" Wat kun je binnen allemaal schilderen?". Want zoals je waarschijnlijk al weet is binnenschilderwerk zoveel meer dan enkel het schilderen van de muren en het plafond. Hieronder kom je er alles over te weten!

Plafond

Met binnenschilderwerk wordt ook het schilderen van het plafond bedoeld. Het is een relatief voordelige schilderklus. Toch is het een stukje duurder dan het schilderen van muren, omdat het over een intensiever karweitje gaat.

Deuren

Ook het verven vvan deuren hoort bij binnenschilderwerk. Mooie geschilderde deuren geven je interieur een prachtige uitstraling. Dit klusje is erg nauwkeurig waardoor de kosten vaak ietsje hoger liggen.

Kozijnen

Het schilderwerk omvat tevens het verven van kozijnen. Dit is erg belangrijk, omdat geschilderde kozijnen langer meegaan. Het bespaart je op termijn dus extra kosten. Ook het verven van kozijnen is een nauwkeurig werkje datje wat meer kost.

Trap

Ook je trap kan je van een nieuwe verflaag voorzien tijdens de schilderwerken. Een trap schilderen is echter niet eenvoudig. Het bestaat namelijk uit meerdere losse delen, waaronder de treden, klimwanden, stootborden en leuningen. Het spreekt dus voor zich dat je ook hiervoor een beetje meer betaalt.

➡️ Boek direct een schilder »

De voordelen van een professionele schilder

Het is natuurlijk mogelijk om zelf te schilderen, maar voor het mooiste resultaat vertrouw je beter op een vakman. Een professionele schilder heeft namelijk veel ervaring en kennis, waardoor je nooit last hebt van lelijke vlekken. Doordat het schilderwerk goed uitgevoerd wordt, gaat het resultaat ook langer mee.

Een ander voordeel van kiezen voor een professional is dat je advies op maat krijgt. Weet je niet goed welke kleuren je moet kiezen voor je keuken of wil je weten wat de beste kleurencombinaties zijn? Dan weet een professionele schilder daar altijd het antwoord op!

De beste schilder vind je eenvoudig bij Zoofy

Wil je je binnenschilderwerk het liefst aan een vakman overlaten? Dan ben je bij Zoofy aan het juiste adres! Onze vakmannen worden namelijk grondig gescreend waardoor jij je helemaal geen zorgen hoeft maken over de kwaliteit van hun schilderwerk.

Een vakman uit je buurt vinden is bij ons bovendien erg eenvoudig. Je dient hiervoor alleen maar je gegevens in te vullen en je wordt binnen de kortste tijd gekoppeld aan de beste professional in je buurt. Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat je veel tijd uitspaart, maar ook dat je geen voorrijkosten moet betalen!

➡️ Boek direct een schilder »

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code