Zoek hier je klusje
Stoffeerder kosten meubels stofferen kostenoverzicht

Wat kost meubels stofferen

maandag 26 december 2022

Toe aan een nieuwe look van je woonkamer? Laat dan eens je meubels stofferen! Die heerlijke bank die zo lekker zit bijvoorbeeld. Met een hippe bekleding past deze zo weer in je interieur! Naast dat je zo geen afscheid hoeft te nemen van een geliefd meubelstuk, is het ook nog eens duurzaam. En dus goed voor het milieu. Hoe hoog de kosten meubels stofferen precies zijn? Gemiddeld is het opnieuw bekleden van een stoel of ander meubelstuk hoger als een nieuwe kopen. Maar emotioneel gezien kan het opnieuw laten bekleden van deze stoel juist reden zijn om er meer geld aan uit te geven. We vertellen je graag meer over de gemiddelde kosten meubels stofferen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het stofferen van meubels. Door een vakman je geliefde meubel te laten stofferen ben je verzekerd van langer plezier hiervan! Wij hebben de vakman voor je.

Boek een klusjesman

Kosten meubels stofferen

Veel mensen kiezen voor het stofferen van hun meubels als het een item is wat al jarenlang in de familie is. Die fijne stoel van je grootouders of de heerlijke zitbank die via een erfenis in jullie bezit is. Een meubelstoffeerder voert dit vakwerk uit. De kosten voor het stofferen van meubels hangt af van hoelang de stoffeerder eraan werkt. En ook aan het materiaal dat hij hiervoor gebruikt.

Kostentabel meubels stofferen

Hierbij een gemiddelde indicatie wat het stofferen van meubels kost:

Type meubels Kosten
Prijs fauteuil bekleden  €555,- tot €738,-
Vervangen hoes van bank ( 250 cm breed )   €1060,- tot €1550,-
 Kosten stofferen stoel  €60,- tot €320,-
 Kosten stofferen 3-zits bank  €960,- tot €1280,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Door een meubel te laten stofferen kun je het helemaal naar eigen smaak laten opknappen. Denk aan de soort stof en print die je mooi vindt. Daarnaast kan de vakman ook qua zitcomfort je van goed advies voorzien. Wordt de stoel intensief gebruikt? Dan zal de vakman een ander binnenwerk adviseren als een stoel die puur voor decoratie bedoeld is. Ook kan de stoffeerder meedenken in wat er mooi is qua bekleding en hoe deze onderhouden dient te worden. Dit allemaal om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

Kosten meubels stofferen

Boek een klusjesman

Stoel opnieuw bekleden

Kies je voor een stoel opnieuw bekleden? Dan kan het handig zijn om de werkwijze van de vakman te weten. Voor een stoel opnieuw bekleden maakt de meubelstoffeerder eerst de oude bekleding los. Er zijn verschillende methoden waarmee de oude bekleding vastgemaakt kan zijn. Denk aan lijm, siernagels, nietjes, spijkertjes of een combinatie. Waar het ook mee vastgemaakt is.. de meubelstoffeerder verwijdert deze handmatig. Als het een groot oppervlakte is, kan dit betekenen dat de meubelmaker wel honderden spijkertjes uit de stof halen moet. Door dit heel voorzichtig en secuur te doen, raakt je stoel niet beschadigd.

Het allerbeste resultaat voor het opnieuw bekleden van een stoel of ander meubelstuk? Als de meubelstoffeerder het hele meubel uit elkaar haalt. Ieder los onderdeel wordt bekleed. Mocht het binnenwerk aan vervanging toe zijn, dan wordt dit meteen in orde gemaakt. Daarna wordt het meubel weer in elkaar gezet. Het is dus hand en vakwerk, wat ook maakt dat een vaste prijs eigenlijk niet te stellen is. Dit is afhankelijk van je wensen en het soort meubel wat je wilt laten stofferen. Gemiddeld rekent een meubelstoffeerder als uur prijs tussen de €30,- en €40,- voor het opnieuw bekleden van je meubel.

Bank stofferen

De kosten voor een bank stofferen liggen hoger. Dit omdat er meer materiaal voor nodig is als voor een gemiddelde stoel. Ook het verwijderen van de oude bekleding is bij een 3-zits bank vaak meer werk als bij een fauteuil. Verder zie je bij een 3-zits bank dat het binnenwerk in vee gevallen versteviging of vernieuwing gebruiken kan. Wat je ervoor terugkrijgt is een prachtige nieuwe gestoffeerde bank. Die zeker te weten weer jarenlang voor zitplezier zorgt.

Bank bekleden kosten

Voor het bekleden van een meubel gebruikt een meubelstoffeerder speciale stof. Deze meubelstof wordt eerst uitvoerig getest op kleurechtheid en kwaliteit. Zo is de wijze waarop de stof aaneensluitend is zeer belangrijk in de weging of deze geschikt als meubelstof is. Een meubelstoffeerder kan je van goed advies voorzien. Deze weet welke stof het minste slijtvast is, hoe het patroon erop je bank uit komt te zien en wat de mate van verkleuring is.

Een bank die in de woonkamer in de volle zon staat, wil je behoeden voor verkleuringen of vaal worden. Belangrijk dus om een stof te kiezen die hier op ingespeeld is. Ook de mate van intensiteit speelt een rol. Wordt de bank veel gebruikt? Dan heb je andere stof nodig als een meubel die ter decoratie in je huis staat. De bank bekleden kosten variëren, de stofkeuze is hierin een belangrijke kostenpost.

Naast kleurechtheid en kwaliteit is ook het soort stof een indicatie voor de uiteindelijke prijs. Er zijn stoffen die waterafstotend zijn. Fijn als je te maken hebt met kleine kinderen die water erop kunnen knoeien. Ook zijn er stoffen waaruit vlekken makkelijker te verwijderen zijn.

Daarnaast geeft de soort stof ook sfeer. Hou je van stoer en klassiek? Dan kies je mogelijk voor een lederen bank. Hou je van romantisch? Mogelijk dat je dan een fluwelen stof erg mooi vindt.
Gemiddeld ligt een meter stof tussen de €30,- en €150,- per meter.

Stoelen bekleden

Als je stoelen opnieuw wilt laten bekleden, is het goed om het volgende over de materiaalkeuze te weten. Bij ronde stoelen kan de meubelstoffeerder slechts met één soort stof werken. Rekbare meubelstof zorgt ervoor dat het mooiste resultaat gehaald wordt. Deze rekbare stof ligt in de duurdere prijsklasse. Extra belangrijk om je wensen goed door te spreken met de vakman. Zo weet je zeker dat je stoel er helemaal naar je wens en verwachtingen uit komt te zien. Stoelen bekleden is echt vakwerk. Daarnaast geeft het een compleet nieuwe look aan je keuken of woonkamer.

Boek een klusjesman

Waarom kiezen voor Zoofy bij het stofferen van je meubelstuk

Zoofy biedt een groot platform van diensten aan. Zowel diensten waarin vakbekwaamheid onmisbaar is. Denk aan het opnieuw bekleden van je bank. Als voor alledaagse klussen in en rond het huis. Heb je je geliefde meubel opnieuw laten bekleden? En is de woonkamer toe aan een opknapbeurt? Ook voor schilderwerk of het leggen van een nieuwe vloer kun je bij ons terecht. Kom je uitgestelde klusjes tegen waar je geen tijd of puf voor hebt? Dan wijzen we je graag op onze klushulpen. Voor een aantrekkelijk uurtarief van €29,- komen studenten je met deze klusjes helpen.

Andere prijsgidsen
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen
Binnendeur plaatsen
kunststof kozijnen kosten

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code