Zoek hier je klusje
Meterkast verplaatsen
Elektricien

Kosten meterkast verplaatsen

dinsdag 15 maart 2022

 

Hoewel het een niet dagelijks voorkomende klus is, kun je er toch mee te maken krijgen, het verplaatsen van de meterkast. Toch kun je er mogelijk mee te maken krijgen. Dat kan het geval zijn bij een (ingrijpende) verbouwing en werkzaamheden in je woning. Dat kan zowel een bestaande als een nieuwbouwwoning zijn. Wanneer je nieuwe apparatuur hebt aangeschaft, is daarvoor misschien een aanpassing en uitbreiding en daarmee verplaatsing van de meterkast nodig. Soms is het gewoon logistiek handiger om de meterkast op een andere plaats in de woning te realiseren.

Als je je huis opnieuw gaat indelen of je maakt gebruik van antenne of telefoon, komt er wel het een en ander via de meterkast binnen. Niet alleen de levering van gas, water en elektra, maar dus ook die van de Centrale Antenne Inrichting (CAI) en telefoon en internet zitten in de meterkast bij elkaar. Uitbreiden van de meterkast op de bestaande plaats is dan niet altijd mogelijk, maar verplaatsen én vervolgens uitbreiden is wel altijd een optie.

Wat gaat een meterkast verplaatsen kosten?

Als je een meterkast wil laten verplaatsen, zijn daar uiteraard kosten aan verbonden. Wat de exacte kosten hiervoor zullen gaan bedragen, is van verschillend factoren en de situatie afhankelijk. Verder is de staat van je huidige meterkast en de indeling ervan ook van invloed op de kosten van het verplaatsen van een meterkast. De kosten zijn ook per energieleverancier verschillend.

Type kosten Kosten
Mininale kosten €1000,-
Maximale kosten €1600,-
Kosten elektricien per uur €69,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Je kunt er globaal van uitgaan dat om een meterkast in zijn geheel te verplaatsen, de kosten tussen de € 1.000 en de € 1.600 zullen gaan bedragen.
Als je toestemming heb om de meterkast verder dan drie meter te verplaatsen, worden hiervoor nog eens extra kosten in rekening gebracht.

Verder kunnen de kosten nog oplopen als er andere, elektra gerelateerde, werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan:
• wegwerken van kabels.
• aanleggen van nieuwe stopcontacten.
• aansluiten van lichtschakelaars.
• aansluiten van een aardlekschakelaar.

Het vanaf uurtarief van de elektricien die je heel gemakkelijk via Zoofy inschakelt, bedraagt € 69.

Voordelen voor meterkast verplaatsen

Uiteraard zijn er aan een meterkast verplaatsen kosten verbonden, maar daar tegenover staan wel een aantal voordelen. Je kunt de meterkast dan opnieuw door de vakman laten indelen. Andere voordelen zijn:
• Je kunt de groepenkast met meer groepen uitbreiden
• Er is een betere beveiliging tegen overbelasting.
• Er kunnen meer aardlekautomaten worden geplaatst
• Herindelen /extra groep plaatsen mogelijk (betere verdeling over het aantal groepen)
• Aarding (aardpen slaan, meer info hierover in ons blog)

Waar kan ik mijn nieuwe meterkast naar toe verplaatsen?

Populaire ruimtes voor het verplaatsen van een meterkast zijn de kelder en de garage.
Daarmee bespaar je een hoop ruimte in de gang, waar zich normaal gesproken de meterkast bevindt. Eigenlijk kan de meterkast naar elke door jou gewenste plek worden verplaatst. Wel dien je met wettelijke eis rekening te houden dat deze plek zich maximaal drie meter van de voordeur bevindt. Deze eis is in het leven geroepen om het de brandweer mogelijk te maken bij eventuele problemen ongehinderd in te kunnen grijpen.
Ligt de plek waar jij je meterkast wilt realiseren toch meer dan drie meter van je voordeur verwijderd? Wanhoop niet, er bestaan hiervoor, mits er aan bepaalde eisen wordt voldaan, toch nog mogelijkheden. De vakman en je energieleverancier kunnen je hier meer informatie over verstrekken.
meterkast  verplaatsen kosten

Is een meterkast verplaatsen duur?

Met het verplaatsen van een meterkast zijn zeker kosten gemoeid. Die bedragen globaal tussen de € 1.000 en de € 1.600. Dat zijn natuurlijk geen kleine bedragen. Anderzijds krijg je er ook iets voor terug, namelijk een meterkast op een geschiktere plek. Daarnaast heb je hierdoor tegelijkertijd de mogelijkheid bepaalde aanpassingen en uitbreidingen in de meterkast door te laten voeren.

Een meterkast verplaatsen regels die daarvoor gelden


We haalden het al even aan, de plek van een nieuwe meterkast na verplaatsen, moet zich in verband met de brandveiligheid, binnen drie meter van een voordeur bevinden. In andere gevallen zal er een verzoek bij de energieleverancier moeten worden ingediend en zullen er aanvullende eisen van toepassing worden.
De andere verplichting waaraan je moet voldoen, zijn de volgende afmetingen van de nieuwe meterkast handhaven:
• Hoogte: 240 centimeter
• Breedte: 75 centimeter
• Diepte: 31 centimeter
Verder mag je de meterkast zelf verplaatsen, maar....

Een meterkast verplaatsen, geen eenvoudige klus

Je kunt natuurlijk zelf proberen de meterkast te verplaatsen, alhoewel dat een ingewikkelde, risicovolle klus is. We raden je het dan ook ten zeerste af om hier zelf aan te beginnen, behalve wanneer je een elektrotechnische achtergrond hebt. Je werkt ten slotte met stroom en hierdoor kun je een elektrische schok oplopen. Maar dat is niet de enige reden dat je het verplaatsen van een meterkast beter aan een deskundige kunt overlaten. Met alle diensten zoals internet, telefoon en antenne, bestaat er al snel de mogelijkheid dat deze zaken nadien niet naar behoren functioneren en je alsnog een vakman moet inschakelen.

Schakel Zoofy in voor het verplaatsen van je meterkast

Voor het verplaatsen van je meterkast wil je natuurlijk alleen de beste vakman of vakvrouw over de vloer. Dan ben je bij Zoofy echt aan het goede adres. Bij het platform van Zoofy zijn enkel professionals aangesloten die ervaring met dit soort werkzaamheden hebben. Een meterkast verplaatsen is immers een risicovolle en ingewikkelde klus. Gelukkig kun je dat met een gerust hart aan Zoofy overlaten. Die is ook goed op de hoogte over een meterkast verplaatsen regels. Onze vakmannen en vakvrouwen scoren gemiddeld maar liefst een 9,2, iets waar we natuurlijk enorm trots op zijn.

Waarom Zoofy

Een ander groot voordeel is dat je via Zoofy altijd ook snel met een vakman bij jou in de buurt in contact komt en er al snel met jouw klus gestart kan worden. Een geruststellende gedachte in tijden waarin goede vakmensen niet voor het oprapen liggen, laat staan op korte termijn beschikbaar zijn. Het enige dat je hoeft te doen om snel met een vakman in contact te komen, is het doorgeven van drie momenten waarop er door de vakman contact met je mag worden opgenomen.
Verder brengt Zoofy nooit voorrijkosten in rekening. Betalen hoef je pas achteraf, als het verplaatsen van de meterkast naar tevredenheid is uitgevoerd. Dat gaat heel eenvoudig met een Tikkie of via iDeal. Boek snel jouw vakman via Zoofy.nl. Meer dan 300.000 tevreden klanten gingen je al voor.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code