Zoek hier je klusje
Elektricien Kostenoverzicht

Elektra aanleggen kosten

dinsdag 12 oktober 2021

 

Ga je verbouwen, nieuw bouwen of een ruimte renoveren? Dan krijg je ongetwijfeld te maken met het (laten) aanleggen van elektriciteit of het aanpassen of veranderen van bestaande elektriciteit. Maar wat kan er bij deze klus allemaal bij komen kijken? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden. Wat bedragen de kosten voor elektra aanleggen eigenlijk en wie kun je het beste voor deze klus inschakelen? Op deze vragen vind je onderstaand het antwoord. Voor de beeldvorming is er ook een kostentabel ingevoegd.

Boek een elektricien

Elektra aanleggen kosten

Het aanleggen van elektriciteit in en rondom je woning is natuurlijk geen klus die in een ochtend geklaard is. Dat is over het algemeen een grootschalig project waar de nodige arbeidsuren mee gemoeid zijn. De arbeidsuren bedragen ongeveer 75% van de kosten terwijl de kosten van het materiaal doorgaans 25% van de kosten uitmaken.
Wanneer je in een doorsnee woning overal elektriciteit gaat aanleggen, moet je er rekening mee houden dat je hiervoor gemiddeld een bedrag van € 3.700 kwijt bent.

Wanneer je slechts in een enkele ruimte de elektriciteit gaat aanleggen of laat vervangen, bedragen de gemiddelde kosten aanzienlijk minder, soms maar een paar honderd euro. Het aantal stopcontacten en het stroomgebruik per groep zijn hierop uiteraard van invloed. Om je een idee van de kosten voor het aanleggen van elektra per project te geven, is onderstaande tabel ingevoegd. Hierin vind je diverse prijzen elektra aanleggen. Genoemde prijzen zijn gemiddeld en inclusief het materiaal, de montage en de btw.

Soort project Gemiddelde kosten Opmerking
Gehele woning € 5.000 Aanleggen van elektra inclusief stopcontacten aanleggen, het vervangen van de meterkast en aansluiten van de aardlekschakelaar
Tuinhuis € 460 Betreft hier aanleggen van electra buiten de woning
Woonkamer € 570 Betreft hier het voornamelijk aanleggen van verlichting en een thermostaat
badkamer of keuken, wasruimte € 850 Betreft hier aanleggen van verlichting en apparatuur of krachtstroom
Veranda € 970 Betreft hier aanleggen van electra grenzend aan de woning en het realiseren van krachtstroom voor een buitenkeuken

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten elektra aanleggen

Boek een elektricien

Enkele voorbeelden prijzen aanleggen elektra


Nu je een idee hebt van de gemiddelde prijzen elektra (buiten) aanleggen, geven we je nog een drietal prijsvoorbeelden.

Goedkoop aanleggen elektra


Wil je aan het vervangen of aanleggen van elektriciteit niet veel geld uitgeven of heb je maar een beperkt budget en is je woning al grotendeels van goed werkende elektriciteit voorzien? Wil je enkel elektriciteit in een bepaalde ruimte laten aanleggen, bijvoorbeeld in je woonkamer, tuinhuis of veranda? Dan bedragen de gemiddelde kosten € 460 tot € 970.

Aanleggen elektra in de keuken of badkamer


In ruimtes zoals je keuken, de badkamer of een washok is het aanleggen van elektriciteit meestal wat ingewikkelder. Apparatuur zoals ovens, inductie kookplaten en wasmachines en drogers zijn zwaardere apparaten die het elektriciteitsnet aardig kunnen belasten. Niet alleen moet er vaak krachtstroom worden aangelegd, ook moet de apparatuur goed over de groepen worden verdeeld omdat de stoppen bij het gebruik van meerdere apparaten tegelijk er anders uitvliegen. Wanneer je bijvoorbeeld elektriciteit in je keuken wilt laten aanleggen, moet je met gemiddelde kosten van € 850 rekening houden.

Een complete woning van elektriciteit voorzien


Heb je een nieuwe woning laten bouwen en moet deze nog van elektra worden voorzien? Laat deze klus dan vooral uitvoeren door een specialist zoals de vakman die je snel en eenvoudig via Zoofy boekt. Dan ben je ervan verzekerd dat deze klus veilig en vakkundig wordt uitgevoerd. Deze elektricien voorziet jouw nieuwbouwwoning van boven tot beneden van elektra, plaatst de meterkast en zal ook de elektriciteit buiten aanleggen, bijvoorbeeld in een schuur, garage of tuinhuisje. Houd voor deze klus rekening met een gemiddelde prijs van € 3.700.

Boek een elektricien

Keuzes die van invloed op de prijzen voor het aanleggen van elektra zijn

 

Totaal prijs of prijs per uur

Bespreek vooraf met de specialist van Zoofy of de klus op uurbasis of met een totaalprijs wordt berekend. Zeker bij een grootschalige klus is het afspreken van een totaalprijs aan te raden. Dan weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het vanaf uurtarief voor een elektricien bij jou in de buurt (die je heel eenvoudig via Zoofy boekt) bedraagt € 65. Dit tarief is mede afhankelijk van jouw postcode.

De omvang van het project

Logischerwijze is de omvang van het project van invloed op de prijs voor het aanleggen van elektra. Wil je het project in één keer realiseren of in meerdere gedeeltes? Alles ineens laten aanleggen of vervangen is goedkoper dan in meerdere fases.

Extra opties

Aansluiten van elektra is helaas een breed begrip. De term dekt verschillende werkzaamheden. Behalve het aanleggen van standaard bedrading of het aansluiten van een meterkast, is er keuze uit een aantal extra mogelijkheden. Een aantal voorbeelden hiervan staan opgesomd in de onderstaande tabel. De genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen inclusief montage, materiaal en btw.

Soort optie Gemiddelde kosten Opmerking
Buitenwandcontactdoos € 250 Vergeet niet om ook buiten de woning stroom aan te laten leggen
Buitenverlichting op schakelaar € 20 Handig, de buitenlamp van binnenuit met een schakelaar bedienen
Tijdschakelaar € 250 Een tijdschakelaar verbreekt automatisch de stroomverbinding op het vooraf ingestelde tijdstip
Aanleggen grondkabel 10/15 incl. binnenschakelaar € 350 Handig voor de bediening van een vijverpomp of waterelement
Klokthermostaat € 200 Met een klokthermostaat kun je energie besparen
Plaatsen dubbele wandcontactdoos € 165 Voor het aansluiten van meerdere apparatuur of lampen
Verplaatsen wandcontactdoos € 90 Wanneer de wandcontactdoos op een slecht bereikbare plaats zit of het aanzicht moet worden verbeterd
Verlagen wandcontactdoos € 55 Wanneer de wandcontactdoos op een slecht bereikbare plaats zit of het aanzicht moet worden verbeterd
Extra groep incl. aansluiting in meterkast aanbrengen € 280 Voor keukens en natte ruimtes met zware apparatuur
Aanleggen van een loze leiding € 120 Wanneer je verwacht toekomstig stroom op een bepaalde plaats in de woning nodig te hebben

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een elektricien

Hoe je kunt besparen op de prijzen van elektra aanleggen

 

Help zelf mee

Je hoeft zelf niet technisch onderlegd te zijn of verstand van elektra hebben, er zijn altijd werkzaamheden die je misschien wel kunt uitvoeren. Denk aan het frezen van sleuven, het trekken van bedrading en natuurlijk diverse hand- en spandiensten inclusief opruimen en het afvoeren van restmaterialen. Zo bespaar je op de kosten, tenminste als jouw klus door de vakman van Zoofy op uurbasis wordt uitgevoerd. Elk uur dat minder in rekening wordt gebracht is jouw winst.

Onderhandelen

Over de vanaf uurtarief valt niet te onderhandelen, maar wanneer de elektricien je een totaalprijs aanbiedt, probeer dan over deze prijs te onderhandelen. Bij hele grote projecten kan je dit soms enkele honderden euro´s schelen in elektra aanleggen kosten.

Meerdere klussen

Wanneer je de vakman via Zoofy hebt geboekt, vraag je dan af of er meerdere klussen zijn die je graag gerealiseerd wilt hebben, bijvoorbeeld het laten aanbrengen van een extra stopcontact, een extra groep of het vervangen van de meterkast. Het is voordeliger om alles in een keer te laten uitvoeren.

Materiaalkeuze

De keuze van het schakelmateriaal is medebepalend voor de uiteindelijk prijzen van elektra aanleggen. Je kunt kiezen voor de meest bekende merken met een luxe uitstraling, maar ook voor het eigen merk van de bouwmarkt.
Verder is het inbouwen van stopcontacten flink duurder dan het opbouwen ervan. Overweeg in ruimtes die enkel functioneel zijn, bijvoorbeeld een schuur, garage of een washok om opbouwstopcontacten te plaatsen. Dat geldt ook voor elektriciteit buiten aanleggen.

Boek een elektricien

Elektriciteit aanleggen? Dit is waarom je een vakman via Zoofy moet inschakelen

Via Zoofy boek je snel en eenvoudig een vakman bij jou in de buurt. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een drietal momenten door te geven waarop de vakman contact met jou kan opnemen. Dan ben je ervan verzekerd dat jouw klus vakkundig wordt uitgevoerd. Bij het platform van Zoofy is namelijk alleen plaats voor goed scorende vakmannen die hun werk naar volle tevredenheid uitvoeren. Die scoren gemiddeld liefst een 9,2! Ruim 200.000 tevreden klanten maakten al dankbaar gebruik van het Zoofy platform.Betalen hoef je pas achteraf, als jouw klus is afgerond. Betalen kan heel eenvoudig via iDeal of een Tikkie.

Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?
Elektrische screens buiten prijzen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code