Welke klus moet worden gedaan?
Loodgieter Kosten badkamer lekkage Kostenoverzicht

Wat kost een badkamer lekkage

woensdag 10 april 2024

Een lekkage in de badkamer kan leiden tot schimmels, rottend hout en op lange termijn tot een verzwakking van de draagbalken van de constructie. Daarom is een lekkage in de badkamer opsporen voordat het te laat is dan ook noodzakelijk. Wat zijn de prijzen die je in aanmerking moet nemen om een lekkage in de badkamer te verhelpen en hoe komen de totale kosten hiervoor precies tot stand? Je leest het allemaal in dit artikel!

Wat kost een badkamer lekkage verhelpen?

Dikwijls is het zo dat er gezocht moet worden naar de oorzaak van de lekkage in de badkamer omdat deze niet altijd zo voor de hand liggend is. Afhankelijk van het soort lekdetectie dat de loodgieter uit moet voeren, kunnen de prijzen hiervoor hoger of lager liggen. Eens de oorzaak en de exacte plaats van de lekkage gekend is, gaan onze vakmannen aan de slag om de lekkage in jouw badkamer te verhelpen. Onderstaande tabel geeft je een duidelijk overzicht van de gemiddelde kosten hiervoor.

Boek een loodgieter

Badkamer lekkage kosten: overzicht

Eenvoudige lekkage in de badkamer opsporen   €50,- tot €75,- 
Lekkage in de badkamer opsporen met speciale apparatuur   €75,- tot €400,- 
Badkamer lekkage verhelpen   €200,- tot €300,- 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

badkamer lekkage

Eenvoudige badkamer lekkage opsporen

De prijzen voor eenvoudige lekkages, die gemakkelijk op te sporen zijn, schommelen tussen de €50,- en €75,-. In dit geval heeft onze loodgieter geen speciale apparatuur nodig en kan de lekdetectie relatief snel uitgevoerd worden.

Lekdetectie met speciale apparatuur

Het kan ook voorvallen dat de oorzaak van de lekkage in jouw badkamer moeilijk te achterhalen is. In dat geval maakt onze loodgieter gebruik van speciale lekdetectie-apparatuur die hij systematisch over alle wanden en vloeren van je badkamer heen beweegt. Dit soort lekdetectie neemt in de meeste gevallen heel wat tijd in beslag en de kosten hiervoor kunnen daarom al vlug tot zo'n €400,- oplopen.

 

Verhelpen van de lekkage in de badkamer

Met welke prijzen je rekening dient te houden om je lekkage te verhelpen, hangt volledig van de oorzaak af:

 • Lek in de waterleiding: de precieze kosten voor het verhelpen van een lekkage in de waterleiding worden bepaald door de bereikbaarheid van de waterleiding en door het benodigde hak- en breekwerk. Wanneer onze loodgieter gemakkelijk tot bij jouw waterleiding kan komen en nauwelijks moet breken, zullen de reparatiekosten automatisch lager liggen dan wanneer dit niet het geval is. De gemiddelde kosten voor het herstellen van een lek in de waterleiding schommelen rond de €200,-. Zijn er druppelvormige vocht- en schimmelplekken aanwezig op jouw muren? Dan heb je te kampen met een lek in jouw waterleiding.
 • Lek in de afvoerbuis: ook in afvoerbuizen zijn lekkages niet zeldzaam. Lekkages hier ontstaan in de meeste gevallen tijdens het klussen en zijn herkenbaar aan watervlekjes in de muur, vloer en/of plafond.
 • Lek in de verwarming: door slijtage of door een beschadiging in de aan- en afvoerleidingen van je verwarmingssysteem, kunnen er lekkages ontstaan. Voor de herstelling van dit soort lekkages betaal je doorgaans tussen de €200,- en €300,-.

Boek een loodgieter

Badkamer lekkage: wat zijn de signalen?

Wanneer jij het slachtoffer geworden bent van een lekkage in de badkamer is het belangrijk dat je hier zo snel mogelijk iets aan doet. Er zijn meerdere signalen die je duidelijk maken wanneer je (waarschijnlijk) met een lekkage opgescheept zit:

 • Vocht- en schimmelplekken: zie je vochtplekken verschijnen op jouw muren, vloeren en/of plafonds? Dan heb je duidelijk met een lekkage te maken.
 • Hogere waterfactuur: laat jij de wasmachine al jaren met dezelfde frequentie draaien, draait jouw vaatwasser iedere week hetzelfde aantal wasbeurten en heb je toch plots een hogere waterrekening ontvangen? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage.
 • Hogere energiefactuur: heb jij de verwarming niet hoger gedraaid dan anders maar is het bedrag op jouw energiefactuur opeens toch hoger? Lekkages veroorzaken ernstige beschadigingen aan isolatiematerialen waardoor jouw energieverbruik ongemerkt stijgt en dat zie je terug op je factuur.
 • Voegen met scheuren: zitten er scheuren in de voegen van jouw douche of beginnen de voegen af te brokkelen? Dan heb je te maken met een lekkage in de badkamer in de voegen. Bij twijfel kan je dit achterhalen door met een klein mesje over de voegranden heen te gaan. Een lekkage in de badkamer voegen wordt verholpen door de voegen te vervangen.
 • Scheuren in de tegels: tegels met afgebrokkelde stukjes en scheuren zijn dikwijls de oorzaak van een lekkage in de badkamer.

Lekdetectie: technieken

Je hebt inmiddels al een reëel idee van de oorzaken van een badkamer lekkage en de kosten die hiermee gepaard gaan. Ook weet je dat er speciale apparatuur nodig is voor het opsporen van moeilijk bereikbare lekkages. Hiervoor maken onze loodgieters gebruik van de volgende technieken:

 • Ultrasone lekdetectie: de lekdetectie wordt bepaald met behulp van geluidsgolven.
 • Elektro-akoestiek: deze methode wordt gebruikt wanneer er vermoed wordt dat de lekkage voortkomt uit ondergrondse en ingebouwde leidingen.
 • Vochtmeting: deze techniek is vrij eenvoudig. Waar de vochtmeter het hoogste aantal aangeeft, zit de lekkage.
 • Druktest: bij een druktest meten onze loodgieters de waterdruk in de verschillende leidingen. Als de druk wijzigt, is er sprake van een lek.
 • Infraroodcamera: een infraroodcamera maakt het mogelijk om door de muren te kijken zonder dat ze daarvoor opengebroken moeten worden. Op deze manier kan het lek goedkoper opgespoord worden.
 • Endoscopie: bij deze techniek wordt er gebruikgemaakt van een zeer kleine camera die via de leidingen of via kleine holle ruimtes naar lekkages zoekt.

Badkamer lekkage opsporen en herstellen: besparingstips

Wanneer je last hebt van een badkamer lekkage kunnen de kosten voor het opsporen en het herstel soms hoog oplopen. Om het prijskaartje binnen de perken te houden, kan je de volgende dingen doen:

 • Ruim op: zorg ervoor dat alle meubels, handdoeken en andere spullen uit de weg zijn zodat onze loodgieter snel over bij kan geraken.
 • Doe beroep op een specialist tijdens het klussen: de meeste badkamer lekkages ontstaan tijdens het klussen aan de leidingen. Wanneer je niet over voldoende kennis beschikt, is het daarom beter om dit soort klussen over te laten aan een ervaren vakman. Zo voorkom je ongewenste badkamer lekkages.

Waarom Zoofy?

Heb jij ervoor gekozen om het opsporen en het herstellen van je badkamer lekkage aan Zoofy over te laten? Dan reken je op meerdere, interessante voordelen voor je portemonnee en voor je comfort.

Financiële voordelen

 • Geen voorrijkosten: bij de meeste klusbedrijven dien je naast de eigenlijke kost voor de klus die je geboekt hebt ook rekening te houden met de kosten voor het transport tussen het bedrijf en jouw woonplaats (= voorrijkosten). Bij Zoofy hoef je je hier geen zorgen over te maken want wij nemen deze kosten steeds voor onze eigen rekening.
 • Uitsluitend vaste uurtarieven: wanneer je een loodgieter of een andere vakman reserveert, is het altijd handig om een duidelijk idee van de eindprijs in gedachte te hebben. Bij Zoofy hanteren wij uitsluitend vaste uurtarieven zodat jij de uitgaven voor jouw klus snel en gemakkelijk in je budget kunt inplannen.

Voordelen voor jouw comfort

 • Vakmannen met jarenlange ervaring: bij Zoofy werken wij alleen met loodgieters en andere vakmannen die over jarenlange, aantoonbare ervaring beschikken. Zo ben jij, als klant, te allen tijde zeker van een feilloos uitgevoerde klus.
 • Eenvoudig een klus boeken: een klus boeken kan niet eenvoudiger dan bij Zoofy. Maak gebruik van het online invulformulier dat je terugvindt op onze website en geef snel en eenvoudig aan welke klus je wenst te boeken en op welk tijdstip. Ben jij op bepaalde dagen nooit thuis? Ook dat kan je hier gewoon invullen. Wil je toch liever gewoon bellen om een klusser aan te vragen? Dat is ook altijd mogelijk.
 • Eenvoudig een klus betalen: niet enkel het reserveren maar ook het betalen van een klus is zeer eenvoudig bij Zoofy. Bij ons kan je snel en gemakkelijk betalen via de moderne betaalplatformen Tikkie en iDeal.
 • Korte wachttijden: Zoofy is een gigantisch klusbedrijf met zeer veel ervaren vakmannen verspreid over heel Nederland. En precies om die reden hoef je bij ons nooit lang op een vakman te wachten, ongeacht waar in Nederland je woont.

Woon jij in Nederland en zit je zelf ook opgescheept met een badkamer lekkage die moeilijk te detecteren is? Neem contact op met Zoofy en vraag een loodgieter aan! Ons team komt onmiddellijk in actie om jouw badkamer lekkage op te sporen en te herstellen!

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Kosten radiator vervangen
Trap schilderen kosten
Kosten badkamer betegelen
Kosten gipsplaten repareren
Kosten gipsplaten plafond repareren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code