Zoek hier je klusje
Schutting plaatsen kosten
Timmerman Kosten schutting plaatsen

Schutting plaatsen kosten

dinsdag 15 november 2022

Wil je optimaal genieten van je tuin en huis? Een schutting helpt hierin mee. Om je zo wat privacy te verschaffen als je heerlijk in de tuin van de zon geniet. En om je eigendom af te bakenen is een schutting ook een must. Als je huisdieren of kinderen hebt, kan een schutting zo extra veiligheid bieden. Door een schutting blijven ze binnen de tuin. Denk je erover om een schutting te plaatsen? Wij van Zoofy vertellen je er graag meer over. Het plaatsen van een schutting door een vakman neemt je werk uit handen. En je hoeft er ook geen uren voor in de bouwmarkt te lopen. Het leukste werk mag je wel doen: kiezen wat voor schutting je wilt! De rest doen wij voor je.

Boek een hovenier

Kostenoverzicht schutting prijzen

De volgende tabel geeft een overzicht van de kosten van de schutting en het materiaal waaruit te kiezen valt. De prijzen zijn per meter schutting die gezet dient te worden. Daarbij zijn de kosten voor de montage al in de prijs meegenomen. Gemiddelde montagekosten zitten tussen de €15,- en €20,- per meter.

In onderstaande kostentabellen lopen de prijzen van laag naar hoog op.

Soort schutting schutting prijzen incl. plaatsen
 Klimop   € 15 tot € 30,-
 Wilgentenen   € 45,- tot €75,-
 Bamboe   € 40,- tot € 60,- 
 Geïmpregneerd hout   € 50,- tot €150,-
 Kunststof/ composiet   € 100,- tot €200,-
 Hardhout   € 100,- tot € 200,-
 Duurzaam, natuurlijk materiaal   € 25 - € 250,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een hovenier

Wat kost een schutting per meter?


Schutting prijzen, aan wat voor bedrag moet je eigenlijk denken? De vraag wat een schutting kost, is afhankelijk van een paar dingen. Allereerst zijn het aantal meters wat je nodig hebt voor de schutting van invloed op de prijs. Het materiaal waar je voor kiest en het wel of niet laten zetten door een vakman zijn bepalend voor de eindprijs. Er zijn diverse schutting prijzen. Zo kun je per meter €60,- tot €90,- kwijt zijn aan een schutting. Maar er zijn ook veel lagere schutting prijzen, als je kiest voor een schutting van bamboematten bijvoorbeeld. Kies je voor geïmpregneerd hout? De kosten zijn dan hoger als eerder genoemd prijsvoorbeeld. Gemiddeld betaal je dan per meter €90,- en bij hardhout is dit €150,- per meter. Een behoorlijk prijsverschil dus. We geven je graag een overzicht van alle schutting prijzen. Ook informatie over schutting prijzen inclusief plaatsen kun je in dit artikel lezen. Een schutting plaatsen kosten, waar denk je dan aan? Er is heel veel mogelijk, voor ieder budget!

Boek een hovenier

Schutting prijzen

Bij iedere klus die je laat uitvoeren, is het van belang dat je weet hoeveel het kost. Zo is het ook bij het (laten) plaatsen van een schutting. Gelukkig is er voor ieder budget wel een schutting te plaatsen. Schutting prijzen komen door deze factoren tot stand:

 • Aantal meter schutting dat geplaatst gaat worden
 • Keuze voor het slot in de schutting
 • Het materiaal waarvan de schutting gemaakt is
 • De keuze voor de poort in de schutting
 • Het laten plaatsen van de schutting door een vakman of zelf


Heb je al een plaatje in je hoofd van het soort schutting dat je graag wilt laten zetten? Dan is de volgende stap dat je opmeet hoeveel meter je nodig hebt voor deze schutting. Over schutting prijzen incl plaatsen vertellen we je ook graag meer. In onderstaand kosten overzicht lees je meer over wat schutting plaatsen kosten precies zijn.

Wat kost een schutting per materiaalsoort?

De keuze van de houtsoort voor de poort is ook van belang op de schutting prijs.
Je kunt gemiddeld de volgende indeling maken van de prijzen voor de schuttingpoort:

Type materiaal Kosten
Poort van geïmpregneerd hout  € 70,- tot € 250,-
 Poort van hardhout   € 150,- tot €175,-
 XL poort van geimpregneerd hout   € 350,- tot €400,-
 XL poort van hardhout   € 600,- tot € 750,-


Boek een hovenier

Uitleg kosten schutting afhankelijk van het materiaal

Zo kijkend naar de kostentabel zie je best flinke verschillen. Waar komt dit vandaan?
We gaan de materiaalsoorten kort 1 voor 1 af, om zo meer informatie hierover te geven. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een natuurlijke schutting goedkoper is. Je kunt dan denken aan een schutting van bamboematten. Of een schutting gemaakt van wilgentenen.

Natuurlijke schutting plaatsen kosten

Wij van Zoofy bieden niet alleen het laten plaatsen van een schutting aan. Ook voor het onderhouden van je natuurlijke schutting kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld via onze hoveniers of de klussendienst. Zo ben je verzekerd van een nette schutting, die voor jarenlang plezier zorgt.

Conifeer of haag als schutting plaatsen
Als je voor een natuurlijke schutting kiest, is het plaatsen van een haag een optie. Er is brede keuze in het soort hagen dat je kunt plaatsen. De hovenier kan je hier goed over informeren. Een conifeer heeft ander onderhoud nodig als een laurierstruik.
De laurierhaag, ligusterhaag en berkenhaag worden het meeste gebruikt als schutting. Dit omdat ze het hele jaar blad vasthouden. De reden dat veel Nederlanders ze graag in de tuin zetten!

Schutting van wilgentenen, bamboematten of klimop
Voor het plaatsen van deze schuttingen heb je een houten of metalen frame nodig. De goedkoopste schutting is die van bamboematten. Het meeste geld zit bij de bamboe schutting in de arbeid. De bamboematten dienen aan een draadschutting bevestigd te worden. Dit om ze stevig rechtop te houden.

Houten schutting laten plaatsen
Een groot voordeel van het plaatsen van een houten schutting is dat deze jarenlang meegaat. Verder geeft een houten schutting optimale privacy. Daarnaast heb je aan een houten schutting minder tuinonderhoud. Het lakken van de schutting verhoogt de duurzaamheid ervan.
Als je voor een duurzame schutting wilt gaan, kun je er het beste één van hardhout kiezen. De levensduur van een hardhouten schutting is gemiddeld 25 jaar. Een schutting van geïmpregneerd hout gaat zo'n 15 jaar mee.

Poort in de schutting

Woon je in een hoekhuis? Een poort in de schutting geeft je dan twee uitgangen. Handig als je met de fiets meteen in je schuur wilt. Zonder daarvoor de hele tuin door te moeten. Een poort in de schutting geeft veel gebruiksgemak. In het algemeen is het advies: laat de poort aansluiten op het materiaal van je schutting. Kies je voor een houten schutting? Dan is een houten poort het mooiste.

De meeste mensen kiezen voor een poortdeur met een afmeting van 90 cm. Dit is een enkele poortdeur. Je kunt ook kiezen voor een bredere poort van 180 cm. Handig als je een dubbele kinderwagen of motor hebt, waar je mee door de poort gaat.

 

Schutting laten plaatsen kosten door Zoofy

Je kunt hier meer informatie vinden over onze diensten. Niet alleen voor het plaatsen van een schutting kun je bij ons terecht. We helpen je ook graag verder met tuinonderhoud of klussen in en rond het huis. Lees meer over schutting laten plaatsen kosten door Zoofy. Wij staan voor je klaar.

Boek een hovenier

Andere prijsgidsen
Vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen
Binnendeur plaatsen
Kunststof kozijnen kosten

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code