Welke klus moet worden gedaan?
Timmerman Zolder verbouwen kosten

Zolder verbouwen kosten

dinsdag 04 juni 2024

Heb jij een zolder maar wordt die behalve voor opslag nergens voor gebruikt? Wil je die zolder verbouwen tot slaapkamer? Of heb je misschien behoefte aan een mooie hobby ruimte, een werkplek, game kamer of logeerkamer? Dan is een zolder verbouwen een goed plan. Het verbouwen van een zolder levert je een hoop woongenot op, je wint er ruimte mee en zo’n verbouwing draagt ook nog eens bij aan een waardevermeerdering van je woning. Vaak komt er bij het verbouwen van je zolder meer kijken dan je denkt.

Wat kun je laten verbouwen?

Zolderruimtes zijn namelijk vaak ondergeschoven kindjes. Donkere, niet geïsoleerde en onverwarmde ruimtes met krakende vloeren waar je niet rechtop kunt staan en die vaak alleen met een vlizotrap bereikbaar zijn. Het kan een redelijk omvangrijke en uitdagende klus worden. Voor meer daglichttoetreding kun je een dakraam laten plaatsen of zelfs een dakkapel. Daarmee krijg je behalve een hoop daglicht ook loopruimte. Schakel voor het laten verbouwen van je zolder een vakman via Zoofy in. Die kan de hele klus in kaart brengen. Misschien moet er worden geïsoleerd, extra elektriciteitsdozen worden aangebracht of moet er een tussenwand met een deur worden geplaatst. De vakmannen van Zoofy zijn professioneel en betrouwbaar.

Boek een timmerman

Kosten zolder verbouwen

Wat kost een zolder verbouwen?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een zolder verbouwen? Dat kun je in de onderstaande tabel aflezen. De genoemde gemiddelde prijzen zijn inclusief het arbeidsloon van de timmerman die je via Zoofy hebt geboekt en inclusief btw. Voorrijkosten zijn nooit verschuldigd.

Soort werkzaamheden Gemiddelde prijs
Plaatsen tussenwand € 600 tot € 1.000
Aanbrengen dakisolatie binnenkant € 20 tot € 50 per m²
Aanbrengen dakisolatie buitenkant € 40 tot € 60 per m²
Plaatsen dakkapel € 3.500 tot € 8.500
Stucen >€ 13 tot € 25 per m²
Plaatsen vaste trap € 2.000 tot € 5.000

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

De prijsopbouw van een zolder verbouwen

Gemiddeld ben je voor het verbouwen van een zolder € 11.000 kwijt, maar hogere of lagere bedragen zijn natuurlijk ook mogelijk. Het uiteindelijke bedrag hangt nauw samen met jouw wensenpakket. Bij het goedkoopste scenario wordt er een recht opgaande trap geplaatst, een dakraam geplaatst, het dak geisoleerd, electriciteit en verwarming aangelegd en worden muren, vloer en plafond afgewerkt. In een gemiddeld scenario wordt een dakkapel geplaatst, een trap met een draai en een tussenwand. Spreek je over zowel een dakkapel als een dakraam en een trap met twee draaien erin, dan is er sprake van het meest luxe scenario.
Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en waar je eventueel op kunt letten.

Boek een timmerman

Het plaatsen van een dakraam of een dakkapel

Om meer (dag-)licht in je nieuwe ruimte te krijgen, kun je de het beste een dakraam door de timmerman laten plaatsen. Dat zorgt voor meer licht en is eigenlijk altijd wenselijk om in je nieuwe ruimte te laten aanbrengen. Gemiddelde kost het laten plaatsen van een kunststof tuimel dakraam van 140 x 80 centimeter bedragen ongeveer € 750. Kun je momenteel niet goed rechtop staan op je zolder? Dan is het laten plaatsen van een dakkapel een goede optie. Daarmee schep je voldoende extra ruimte én komt er veel licht de zolder binnen. De bedragen voor het laten plaatsen van een dakkapel zijn mede afhankelijk van jouw keuzes. Ga je voor een prefaf dakkapel of toch voor maatwerk? En voor welk materiaal kies je?
In de onderstaande tabel kun je de gemiddelde prijs inclusief het uurloon van de vakman en btw aflezen.

Soort materiaal Prefab dakkapel Maatwerk dakkapel
Hout € 3.500 € 4.300
Kunststof € 4.000 € 5.000
Polyester € 5.000 Deze optie is niet mogelijk

Het isoleren van het dak

Laat, wanneer je je zolder gaat verbouwen, en voor zover dat nog niet is gebeurd, het dak isoleren. Wist je dat er via een ongeïsoleerd dak tot wel 30% aan warmte verloren gaat? Dat is niet alleen slecht voor je portemonnee maar ook voor het milieu. De totaalkosten voor het isoleren van het dak zijn zowel van het type woning als van de gemiddelde oppervlakte die moet worden geïsoleerd afhankelijk.

Het plaatsen van een tussenwand

Wanneer je de zolder in meerdere ruimtes wilt opsplitsen of bijvoorbeeld de bestaande CV-installatie wilt wegwerken, kun je een gipswand laten plaatsen. Over het algemeen bedragen de kosten voor het plaatsen van een gipswand tussen de € 50 en de € 80 per m².

Het plaatsen van een vaste trap

Kun jij de zolder alleen via een smalle vlizotrap bereiken? Niet zo handig, zeker wanneer je de nieuwe ruimte, bijvoorbeeld een slaapkamer, dagelijks gebruikt. Dan is het plaatsen van een vaste trap naar zolder aanbevelenswaardig.Verder kun je nog kiezen uit een open of een gesloten trap. Een open trap is goedkoper dan een gesloten trap maar is ook minder veilig dan een gesloten trap. Ook gaat er via een open trap meer warmte verloren. Een gesloten trap daarentegen is wat duurder, veiliger en er zal minder warmte verloren gaan.

Stucen

Als kers op de taart kun je voor een mooie afwerking de nieuwe zolderruimte de gipsplaten natuurlijk laten stucen. Bij Zoofy is het vanaf uurloon voor een stukadoor € 50 inclusief btw.

Zonwering

Ondanks aangebrachte dakisolatie, kan je nieuwe zolderruimte toch aardig warm worden. Het is immers het hoogste punt van de woning. Overweeg daarom het aanbrengen van zonwering. Dat kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van je nieuwe raam/ramen. Denk aan verduisterende rol- of vouwgordijnen, screens of rolluiken. Afhankelijk van het soort zonwering en of je voor een elektrische of handmatige bediening kiest, bedragen de prijzen voor zonwering gemiddeld € 60 tot € 100 per m²

Airco

Blijft het ondanks dakisolatie en zonwering nog vrij warm? Dan kun je overwegen om een airconditioning te plaatsen. Lekker koel en een meerwaarde voor de woning. De gemiddelde prijzen voor airco vind je hier

Boek een timmerman

Je zolder verbouwen? Regel je vakman via Zoofy

Nu je alles weet over de gemiddelde kosten van een zolder verbouwen en waar je allemaal op kunt letten, kun je via Zoofy snel en eenvoudig een professionele timmerman boeken voor het verbouwen van je zolder.
Op het platform van Zoofy is alleen plek voor de allerbeste vakmannen. Met een gemiddelde score van 9,2 kun je ervan op aan dat jouw klus vakkundig wordt aangepakt.
Van voorrijkosten hebben we bij Zoofy nog nooit gehoord. Betalen hoef je pas achteraf als jouw zolder tot een mooie, nieuwe ruimte is omgetoverd. Heel gemakkelijk via Ideal of een Tikkie.

 

Andere prijsgidsen
Van gas naar inductie ombouwen kosten
Lekkage opsporen kosten
Kosten zonnescherm plaatsen
Kosten waterontharder installeren
Kosten traplift installeren
Kosten toilet plaatsen
Kosten thermostaat installeren

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code