Zoek hier je klusje
Timmerman Kosten open trap dichtmaken kostenoverzicht

Wat kost open trap dichtmaken

donderdag 29 december 2022

Heb jij een woning in je bezit of pas een woning gekocht met een open trap? Word jij niet zo blij van die open trap? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Ben je die open trap moe of wil je vanwege kleine kinderen in huis liever een dichte trap? Je hoeft niet direct voor een compleet nieuwe dicht trap te kiezen. Dat is namelijk een rib uit je lijf. Een open trap dichtmaken is niet zo moeilijk. Een open trap kan namelijk heel goed worden dichtgemaakt met behulp van stootborden. Het resultaat is vergelijkbaar met een nieuw trap maar de kosten zijn beduidend lager. Deze klus, een trap dichtmaken, kun je prima uitbesteden aan een van de vakmannen van Zoofy.

Boek een timmerman

Open trap dichtmaken kosten

Wil je, nu je overtuigd bent van de voordelen van het dichtmaken van je open trap, jouw trap dichtmaken? Wil je dat jouw open trap door een professional tot een dichte trap wordt omgetoverd? Besteed deze klus dan uit en boek snel en eenvoudig een professional via Zoofy. Op het platform van Zoofy is alleen plaats voor goedscorende professionals. Met een gemiddelde 9,2 zit je bij Zoofy dus goed! Houd er rekening mee dat voor het dichtmaken van een traptrede een stootbord nodig is.

Gemiddeld heeft een open trap tussen de 10 á 13 treden. De gemiddelde kosten per stootbord liggen tussen de € 5 en de € 20. Daarmee ben je gemiddeld minimaal € 50 en gemiddeld maximaal € 260 aan materiaalkosten kwijt. Daarbij moet uiteraard nog het arbeidsloon van de professional worden opgeteld. Het vanaf uurloon van de vakman via Zoofy bedraagt € 50 inclusief btw. De totale gemiddeld prijs is natuurlijk afhankelijk van het gekozen materiaal van de stootborden, de vorm van de trap en het aantal treden. Het dichtmaken van een rechte open trap is minder arbeidsintensief een gedraaide open trap dichtmaken.

Wanneer je je open trap dicht wilt laten maken, is het van belang om de juiste materialen te kiezen. Kwalitatief hoogwaardig materiaal heeft goede eigenschappen. Het zal minder snel slijten en langer mooi blijven. Denk hierbij aan materialen met antislip eigenschappen, materialen die bestand tegen vocht en krassen zijn en onderhoudsvriendelijke materialen.

Boek een timmerman

Kosten open trap dichtmaken

Kosten dichtmaken open trap inclusief volledige renovatie

Natuurlijk kun je alleen stootborden laten aanbrengen en zo je open trap laten dichtmaken. Je kunt er ook voor kiezen om je open trap helemaal te laten renoveren. Hierdoor zullen de gemiddelde kosten open trap dichtmaken natuurlijk hoger uitvallen. In de onderstaande tabel kun je aflezen wat de gemiddelde kosten extra kosten per trede zijn bovenop het aanbrengen van een stootbord. Genoemde prijzen zijn inclusief het arbeidsloon van de vakman (die je natuurlijk via Zoofy boekt) en inclusief btw.

Materiaalsoort Gemiddeld kosten per trede
Schilderen € 30
Vloerbedekking € 40
Laminaat € 80
PVC of vinyl € 95
Linoleum € 100
Eikenhout € 120

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Hoewel de vakman altijd uiterst voorzicht te werk gaat, is het soms toch onvermijdelijk dat het stucwerk wellicht moet worden bijgewerkt. Daardoor kunnen de gemiddelde kosten van een open trap dichtmaken iets stijgen.

Extra opties

Wanneer je besluit om je open trap dicht te laten maken, is het raadzaam om eventuele extra opties direct te laten uitvoeren. Het combineren van diverse werkzaamheden is uiteindelijk goedkoper dan het naderhand laten uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld overwegen direct de volgende opties aan te laten brengen:

 • het toevoegen of vervangen van een trapleuning
 • het aanbrengen van een balustrade
 • het aanbrengen of vervangen van trapwangen
 • het aanbrengen van LED-verlichting in de trap of trapleuning

De voordelen van een open trap dichtmaken

Een open trap heeft natuurlijk vooral een praktische functie, namelijk om een hoger of lager gelegen woongedeelte te kunnen bereiken.
Helaas zijn open trappen niet de meest veilige trappen, zeker niet met een klein kind in huis. Die kunnen in een onbewaakt ogenblik door de openingen tussen de traptreden vallen. Dat kan ernstig letsel tot gevolg hebben. Een open trap dichtmaken zou je dus uit veiligheidsoverwegingen kunnen laten doen. Een trap dichtmaken is daarom een klus die tegenwoordig vaak voorkomt.

De voordelen van een dichte trap

Behalve een hogere veiligheid heeft een trap dichtmaken nog meer voordelen. Met het realiseren van een dichte trap zal je woning direct een totaal andere uitstraling krijgen en creëer je meer geborgenheid en gezelligheid. Een dichte trap biedt je meer mogelijkheden qua afwerking. Was je je er trouwens van bewust dat je met een open trap veel last van warmteverlies kunt hebben? Warme lucht stijgt immers op. Bij een open trap kan de warme lucht niet worden tegengehouden. Dat is wel het geval als je een dichte trap hebt. Dan hebben we het nog niet gehad over al het stof en vuil dat zich op een open trap bevindt. Dat kan vrolijk naar beneden dwarrelen, door de open treden heen. Daar heb je bij een dichte trap geen last van. Al met al zijn er dus voldoende redenen waarom een open trap dicht zou moeten worden gemaakt. 

Boek een timmerman

Waarom Zoofy voor het dichtmaken van een open trap?

Via Zoofy kom je heel makkelijk met een vakman bij jou in de buurt in contact. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is drie momenten door te geven waarop de vakman contact met jou kan opnemen. Wanneer je een vakman via Zoofy boekt, ben je ervan verzekerd dat jouw klus professioneel wordt uitgevoerd. Op het platform van Zoofy is namelijk alleen plaats voor professionals die goed werk afleveren. De vakmannen van Zoofy scoren gemiddeld een 9,2. Al meer dan 200.000 tevreden klanten gingen je voor. Bij Zoofy worden nooit voorrijkosten in rekening gebracht en weet je vooraf wat het vanaf uurtarief van de vakman bedraagt. Betalen hoef je pas achteraf, als jouw klus naar tevredenheid is uitgevoerd. Heel eenvoudig via iDeal of een Tikkie. Laat een vaste trap naar zolder plaatsen. Laat een vlizotrap plaatsen.

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code