Zoek hier je klusje
Timmerman Kosten deur op maat Kostenoverzicht

Wat kost een deur op maat

zondag 25 december 2022

Je krijgt er beslist een keer mee te maken. Een binnen- of een buitendeur die niet (meer) past. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je een nieuwe vloer gaat leggen. De vloer is na plaatsing hoger geworden. Dan mag er een stukje vanaf en zit er niks anders op om een deur op maat te zagen. Het is ook mogelijk dat je misschien ergens een deur met een afwijkende vorm wilt laten plaatsen, bijvoorbeeld onder het trapgat. Of hebben de bouwmarkten helaas niet de deur in de door jou gewenste maat op voorraad. Ook dan moet je een deur op maat laten maken. Gelukkig geen nood aan de man. Voor een deur op maat maken hoef jij de deur niet meer uit. Het enige dat je hoeft te doen is een timmerman via Zoofy inschakelen. Die helpt jou graag.

Waarom een deur op maat

Je kunt ervoor kiezen om een deur op maat te bestellen, bijvoorbeeld wanneer je een hele nieuwe deur nodig hebt.
Ook dan doe je er goed aan die nieuwe deur door de vakman (die je snel en eenvoudig via Zoofy boekt) in te schakelen. Niet alleen ontbreekt vaak het beslag en de scharnieren van een nieuwe deur, het afhangen is een vak apart. Toch jammer als je op deze kosten bespaart. Een nieuwe deur die klemt of scheef hangt, daar zit niemand op te wachten.

Boek een timmerman

Kosten deur op maat maken

Wil jij weten wat een deur op maat maken kost? De kosten daarvan zijn afhankelijk van een aantal factoren en welke keuze jij hierin maakt. Je kunt ervoor kiezen om ergens een deur op maat te bestellen, bijvoorbeeld online of bij een bouwmarkt. De kosten daarvan zullen je al snel duidelijk zijn. Bij deze kosten moet je nog wel het uurloon van de vakman tellen. Je deur moet immers nog worden afgehangen en mogelijk van beslag of scharnieren worden voorzien. Het gemiddelde vanaf uurloon van een professionele timmerman bij Zoofy bedraagt € 50 inclusief btw.

In de onderstaande tabel kun je aflezen wat de gemiddelde kosten voor een deur afhangen bedragen. Genoemde prijzen zijn inclusief btw en arbeidsloon. Voorrijkosten hoef je bij Zoofy nooit te betalen.

Soort klus Gemiddelde prijs afhangen per deur
één binnendeur afhangen € 100 tot € 125
twee of drie binnendeuren afhangen € 75 tot € 100
vier binnendeuren afhangen € 55 tot € 80
voordeur afhangen € 250 tot € 300

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Wanneer je deur nog moet worden voorzien van beslag en/of scharnieren, moeten daar nog extra kosten bij worden opgeteld. Gaat het om een bestaande deur op maat zagen? Daarvan worden de kosten deur op maat bepaald door de tijd die de timmerman daaraan kwijt is. Hoeft de deur alleen aan de onderkant te worden ingekort? Moet de deur rondom nog worden afgeschaafd? De vakman kan jouw precies aangeven hoeveel tijd die klus in beslag gaat nemen. Je moet rekening houden met een gemiddeld vanaf uurloon van € 50 inclusief btw.

Kosten deur op maat

Boek een timmerman

Waar moet je allemaal op letten een deur op maat?

Met een nieuwe deur, of dat nu een binnendeur, een voordeur, een tuindeur of een achterdeur is, kun je je woning een heel ander karakter geven. Om je keuze goed te kunnen bepalen, kun je de onderstaande stappen volgen:

1. Het model van de deur bepalen

Uit wat voor materiaal moet je nieuwe deur bestaan? Kunststof, hout, glas of staal?

2. Het soort deur bepalen

De keuze van je deur hangt nauw samen met het type kozijn dat je hebt. Wil je een schuifdeur, stompe deur of een opdekdeur? Raadpleeg bij twijfel even de vakman van Zoofy. Verder kun je je deur helemaal naar wens samenstellen. Het kan een standaard deur zijn, een landelijke deur, een glazen deur of die hippe stalen deur.

3. Draairichting van de deur bepalen

Wanneer deur op maat in een bestaand kozijn met scharnieren wordt geplaatst, is de plaats van de scharnieren bepalend voor de draairichting. Zitten de scharnieren rechts? Dan moet je een rechtsdraaiende deur op maat bestellen. Zitten de scharnieren links? Dan moet je een linksdraaiende deur bestellen. Heb je liever een deur die de andere kant op draait? De vakman vertelt jou of het mogelijk is om de draairichting van de deur om te wisselen, dus van rechtsdraaiend naar linksdraaiend en andersom. Vaak is dat wel mogelijk, maar wel eventjes werk.

4. Afmetingen bepalen

Misschien wel het allermoeilijkste onderdeel bij het bestellen van een deur is het opmeten van de breedte en de hoogte. Kom je er niet uit? Geen punt, neem gewoon even contact op met de vakman van Zoofy.

5. Kleur bepalen

Moet je nieuwe deur nog worden afgewerkt? Dat kan natuurlijk met een mooie, duurzame matte, zijdeglans of hoogglans lak in jouw favoriete tint.

6. Wel of geen slot

Niet elke deur hoeft van een slot te worden voorzien, bijvoorbeeld binnendeuren. Voor een wc- of badkamerdeur kun je voor een vrij-/bezetslot kiezen. Bij een buitendeur moet je extra op de veiligheid letten. Kies dan voor een meerpuntsslot.

7. Extra opties

Als allerlaatste kun je een extra optie voor je deur kiezen. Denk bij glazen deuren aan mat glas voor extra privacy, veiligheidsglas bij een voor- of achterdeur of voor glas-in-lood. Je kunt ook voor gekleurde scharnieren kiezen.

Waarom Zoofy voor het plaatsen van een deur op maat?

Wanneer je voor jouw klus, in dit geval een deur op maat zagen of maken, via Zoofy een vakman inschakelt, ben je er van verzekerd dat jouw deur perfect wordt gemonteerd en afgehangen. Want bij het platform van Zoofy is alleen plaats voor vakmannen die goed scoren. Met een gemiddelde score van een 9,2 zit je dus goed. Het boeken van een vakman bij jou in de buurt via Zoofy is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar drie momenten door te geven waarop de vakman contact met jou mag opnemen. Er gingen al meer dan 200.000 tevreden klanten je voor. Via Zoofy kun je voor elke klus snel en eenvoudig een echte vakman regelen. En heb je af en toe een handje extra nodig of een eenvoudig klusje? Maak dan gebruik van onze klushulpen. Betalen? Dat hoeft pas achteraf, als de klus naar tevredenheid is geklaard. Heel eenvoudig via iDeal of een Tikkie. Voorrijkosten worden bij Zoofy nooit in rekening gebracht.

Boek een timmerman

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code