Zoek hier je klusje
Hovenier Kosten tuin aanleg Kostenoverzicht

Kosten tuin aanleggen

woensdag 28 december 2022

Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht? Ligt je kavel er nog helemaal maagdelijk bij en wil je die kale vlakte graag als tuin inrichten? Of heb je juist een oude woning gekocht waarvan de tuin helemaal is verwaarloosd of geheel niet aan je wensen voldoet? Dan is het tijd voor actie. Bij een tuin aanleggen of een tuin verbouwen komt natuurlijk van alles kijken. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn en wat de kosten tuinaanleg uiteindelijk bedragen? Wil je bij je tuin aanleggen verzekerd zijn van de beste vakman? Dan zit je bij Zoofy goed!

Boek een hovenier

Wat kost een tuin aanleggen?

De gemiddelde kosten tuin aanleggen, zijn uit verschillende onderdelen opgebouwd. Wanneer je een ontwerp voor je tuin wilt laten maken, liggen de gemiddelde kosten tussen € 200 en € 350. Reken verder op een gemiddelde prijs voor het aanleggen van je tuin die ligt tussen de €30 en €70 per vierkante meter. Wat dat voor jouw tuin betekent is eenvoudig. Vermenigvuldig zowel de laagste als de hoogste prijs per vierkante meter met de oppervlakte van je tuin. De twee bedragen die hieruit volgen zijn gemiddeld de laagste en de hoogste prijs voor het aanleggen van je tuin. Er is nog een tweede optie. Dan betaal je de hovenier op regiebasis, dus per uur. Bij Zoofy ligt het vanaf uurloon voor een hovenier op € 50. Wat kost een tuin uiteindelijk? Zodra je door Zoofy snel en eenvoudig met een hovenier in contact bent gebracht, kunnen jullie samen het plan van aanpak bespreken en wordt het totale kostenplaatje al snel duidelijk.

Om je een idee te geven, vind je in onderstaande tabel de gemiddelde kosten tuin aanleggen. Genoemde kosten zijn inclusief BTW. Deze kosten wijken mogelijk af van de kostenopgave van de hovenier.

Vanaf uurprijs hovenier € 50
Tuinontwerp € 300 tot € 900
Aanleg vijver € 1.000
Plaatsen tuinhuisje € 200
Aanleggen prieel €1.000
Gras aanleggen Prijs per vierkante meter € 4 tot € 9
Aanbrengen beplanting Prijs per vierkante meter € 7
Plaatsen van houten terras of vlonder Prijs per vierkante meter € 75
Plaatsen schutting Prijs per vierkante meter € 25

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten tuinaanleg

Boek een hovenier

Hoe worden de kosten voor het aanleggen van je tuin bepaald?

De uiteindelijke kosten die je uiteindelijk via Zoofy aan de hovenier dient te voldoen, hangen van een aantal factoren af. De oppervlakte van je tuin, de omvang van het project, speciale wensen en materiaalkeuze spelen een rol bij het bepalenvan de prijs van tuinaanleg. We gaan daarom nog iets nader op de diverse mogelijkheden in.

Het tuinontwerp

Het is perfect als je zelf al helemaal het ontwerp van je tuin hebt uitgewerkt. De hovenier zal je ontwerp, mogelijk aangevuld met enkele tips of verbeteringen, graag ten uitvoer brengen. Toch is het investeren in een tuinontwerp zeer de moeite waard. De hovenier of de tuinarchitect waarmee de hovenier samenwerkt, heeft vaak een frisse en neutrale blik op je tuin. De ervaring, creativiteit en kennis van de hovenier zullen je zeker van pas komen. Zaken als zichtlijnen, hoogteverschillen en dergelijke worden in het tuinontwerp meegenomen. Gemiddeld liggen de kosten van een tuinontwerp tussen de € 300 en € 900.

Het aanleggen van bestrating, gras of een houten terras

In je nieuwe tuin of de tuin die je gaat verbouwen, komt vrijwel zeker nieuwe bestrating, gras of een terras.
Het aanleggen van gras is de voordeligste optie. Houd per vierkante meter rekening met een gemiddeld bedrag van € 4 tot € 9.
Bij bestrating ligt het net weer even anders en hangt de gemiddelde prijs nauw samen met het soort tegel dat je kiest en of er een nieuw zandbed moet worden uitgegraven. Houd per vierkante meter rekening met een gemiddeld bedrag van € 67.
Wil je je tuin aankleden met een mooi houten terras? Houd per vierkante meter dan rekening met een gemiddeld bedrag van € 137.

Tuinhuis of prieel plaatsen

Niets zo geweldig (romantisch) als een prieel in je tuin. Het is onder een prieel heerlijk zitten. Een prieel kan zowel van staal als hardhout worden gemaakt. De gemiddelde prijs voor een prieel ligt tussen de € 1.000 en € 6.000.
Tuinhuisjes zijn erg handig als extra bergruimte. Je kunt er je tuinmeubels en tuingereedschap in opbergen, maar ook je fietsen. Een gemiddelde prijs voor een tuinhuisje is moeilijk aan te geven omdat je het zo gek en uitgebreid kunt maken als je wilt. Prijzen tussen de € 200 en € 10.000 zijn heel gewoon.

Een vijver aanleggen

Een vijver is een echte meerwaarde in de tuin en werkt rustgevend. Bovendien trekt een vijver allerlei vogels en insecten aan. Omdat vijvers in vele soorten en maten voorkomen, lopen de prijzen ook nogal uiteen. De prijs van een vijver wordt onder meer bepaald door de soort vijver, de afmetingen van de vijver en het materiaal dat wordt toegepast. Wil je een kleine natuurvijver, dan kost je dat zo’n € 1.000 tot € 2.000 inclusief beplanting. Wil je een zwemvijver (30 m2)? Dan liggen de kosten al gauw tussen de € 30.000 en € 40.000.

Schuttingen plaatsen

Schuttingen zorgen voor veel privacy in je tuin en werken natuurlijk prima als omheining. Schuttingen zijn in verschillende uitvoeringen en materialen verkrijgbaar, bijvoorbeeld van geïmpregneerd of hardhout. Hardhout heeft een langere levensduur maar is daardoor ook een stukje duurder dan geïmpregneerd hout. Houd rekening met een gemiddelde prijs van € 25 tot € 110 per strekkende meter.

Waarom Zoofy voor de tuinaanleg?

Een goede en betrouwbare vakman regel je eenvoudig via Zoofy. Meer dan 200.000 tevreden klanten gingen je al voor. Het enige wat je moet doen om met een vakman in contact te komen, is een drietal momenten door te geven waarop de vakman contact met je kan opnemen. De vakmannen van Zoofy scoren gemiddeld een 9,2, een geruststellende gedachte. Vakmannen die “slecht” scoren, worden namelijk direct van het platform verwijderd. Zoofy brengt ook geen voorrijkosten in rekening en maakt de kosten tuinaanleg direct inzichtelijk voor je. Let op, Zoofy verstrekt geen offertes.
Betalen kan gemakkelijk achteraf, als de klus naar volle tevredenheid is geklaard via een Tikkie of iDeal.

Boek een hovenier

Andere prijsgidsen
Kosten tuin leeghalen
vlonder aanleggen kosten
Kosten openslaande deuren
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code

Klussen scoren