Zoek hier je klusje
Visgraat vloer leggen
Vloerspecialist Visgraat vloer prijs Kostenoverzicht Vloeren

Visgraat vloer prijs

woensdag 28 december 2022

Eén van de meest geziene trends in wonen is een visgraat vloer. Een visgraat vloer zit er mooi en chique uit. De naam komt vanwege het legpatroon, dit lijkt namelijk op visgraten. Met een visgraat vloer krijgt een ruimte een klassieke en luxe uitstraling. Daarnaast is het ook nog eens tijdloos. Geen wonder dat deze vloer bij veel mensen geliefd is. Het leggen van deze vloer wel een vakkundig werkje, wanneer je niet zo handig bent is het verstandig om dit te laten uitvoeren door een vakman. Ben je benieuwd wat de kosten visgraat vloer zijn? Wij geven je een indicatie van de visgraat vloer prijs en vertellen waar je op kunt letten.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Kosten visgraat vloer per m²

De kosten voor een visgraat vloer hangen van verschillende onderdelen af. We zullen hieronder daar verder op ingaan. Toch kan er wel een schatting worden gegeven voor de prijs per vierkante meter gebaseerd op het materiaal van de vloer. Wil je niet veel geld uitgeven dan is een visgraat vloer van vinyl de beste oplossing. Wil je een houten vloer maar niet de duurste optie dan is een laminaat vloer met visgraat patroon voordeliger fan een massief houten vloer. We zetten hieronder de gemiddelde kosten op een rij:

Soort visgraat vloer kosten per vierkante meter

Type visgraat vloer Kosten per m²
Vinyl vloer  15-60 euro
Laminaat vloer  25-60 euro
PVC vloer  30-70 euro
Massief houten vloer  40-80 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Verschil tussen visgraat en Hongaarse punt

Als je je gaat verdiepen in het leggen van een visgraat vloer zal je snel zien dat er nog een optie is, namelijk de Hongaarse punt. Er is wel een verschil tussen deze twee vloeren. Een visgraat vloer bestaat namelijk uit allemaal korten planken die zowel schuin als haaks worden gelegd. Het resultaat is een trapsgewijs patroon wat iets weg heeft van een visgraat. Bij een Hongaarse punt vloer zijn de planken niet schuin gelegd, maar schuin afgezaagd. Dit zorgt ervoor dat je stroken van parallellogrammen krijgt die zijn afgebakend met rechte lijnen. Voor het oog ziet een vloer er met een Hongaarse punt iets rustiger uit dan een vloer met een visgraat patroon.

Voordelen visgraat vloer

Een visgraat vloer is erg geliefd. Waarom zou je kiezen voor een visgraat vloer? Een van de grootste voordelen is dat de vloer een luxe en sfeervolle uitstraling heeft. Je geeft de ruimte gelijk een update. Daarnaast kan het zowel in een traditionele inrichting als bij een moderne inrichting. Ook heeft de vloer een tijdloos karakter. Kies je voor een massief houten vloer met visgraat dan heb je ook een authentieke uitstraling en is de vloer duurzaam. Ben je overtuigd van de voordelen, dan wil je ook graag weten wat de kosten visgraat vloer zijn zoals bijvoorbeeld de kosten pvc vloer visgraat.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Wat bepaalt de visgraat vloer prijs?

Zoals net gezegd is er geen vaste visgraat vloer prijs. De kosten visgraat vloer hangen namelijk van verschillende factoren af. Een van de factoren is bijvoorbeeld het formaat, een eiken visgraat vloer is duurder dan een laminaat vloer met visgraat patroon. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die de prijs bepalen, dit zijn de volgende factoren:

 • Materiaal
 • Legwijze
 • Vorm van de ruimte
 • Locatie en bereikbaarheid
 • Ondervloer
 • afwerking

Visgraat vloer prijs

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Wat is het materiaal van de vloer?

Als je voor een vloer met een visgraat patroon gaat heb je de keuze uit verschillende materialen. Zo kun je laminaat met een visgraat leggen maar je kunt ook gaan voor een eiken visgraat vloer, pvc, parket of vinyl. Het materiaal is bepalend voor de prijs, de kosten pvc vloer visgraat zijn bijvoorbeeld duurder dan laminaat, maar goedkoper dan massief hout.

Verschil tussen laminaat, hout en parket

ls het gaat om een houten vloer is er soms nog wel wat onduidelijkheid. Hout en parket wordt vaak door elkaar gebruikt, maar in wezen is het hetzelfde. De naam parket is afkomstig van de manier hoe een vloer wordt gelegd, maar een massief houten vloer is hetzelfde. Wil je besparen op de visgraat vloer prijs maar wil je wel de look en feeling van hout? Dan kun je het beste kiezen voor laminaat. Laminaat heeft namelijk een toplaag van massief hout terwijl laminaat uit goedkoper materiaal bestaat. De toplaag varieert in dikte. Hoewel dit goedkoper is, gaat je vloer vaak ook minder lang mee. Daarnaast kun je je laminaat vaak niet schuren terwijl je een vloer van massief hout meerdere malen kunt schuren. Hierdoor is de levensduur van een massief houten vloer met visgraat patroon veel langer dan laminaat. Een massief houten vloer heeft algauw een levensduur van 50 jaar en laminaat maar 15 jaar.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Hoe wordt de vloer gelegd?

Je kunt op verschillende manier een vloer leggen, namelijk door zwevend te verleggen of door te verlijmen. Bij een vloer zwevend leggen wordt de vloer op een ondervloer van folie bevestigd. Vaak wordt deze manier toegepast in een situatie als de vloer niet op de ondergrond mag worden geplakt, bijvoorbeeld in een huurwoning. Wanneer dit het geval is bepaalt dat voor een deel ook de keuze. Zo werkt deze techniek beter met laminaat in visgraat motief dan een eiken visgraat vloer. Daarnaast hoef een vloer niet meer te worden geëgaliseerd, de folie dempt namelijk de oneffenheden. Wanneer je deze techniek gebruikt zal de prijs liggen tussen de € 8,- en € 14,- per vierkante meter.

Bij het verlijmen van de vloer wordt de vloer direct op de ondergrond geplakt. Dit is voor een visgraat vloer van massief hout de enigste manier. Hierbij is het van groot belang dat de ondervloer egaal is. Dat kan bijvoorbeeld door het gebruik van een] epoxy. Het verlijmen van een visgraat vloer is duurder dan zwevend leggen. Dat heeft te maken met het feit dat er meer materialen nodig zijn en het langer duurt. Wanneer je voor deze techniek kiest ligt de prijs vaak tussen de € 14,- en € 21,- per vierkante meter.

Vorm van de ruimte

Een andere factor die de kosten visgraat vloer bepalen is de ruimte waar de visgraat vloer wordt gelegd. Zo is de visgraat vloer prijs lager wanneer de kamer enkel uit rechte hoeken bestaat. Op het moment dat er veel moet worden gesneden in het laminaat of hout zal de prijs per vierkante meter stijgen. Er is niet alleen meer materiaal nodig, maar het kost ook meer tijd om de vloer te leggen. Zo kunnen de kosten pvc vloer visgraat oplopen als je een ruimte hebt met veel nisjes en hoeken.

Locatie en bereikbaarheid

Daarnaast is ook de locatie van de ruimte van belang. Hierbij bedoelen we dus waar de woning of ruimte staat. Wanneer de vakman gemakkelijk voor jouw woning kunt parkeren hoeft hij niet veel te sjouwen met materialen. Woon je in een flat of appartement dan kun je je voorstellen dat de vakman meer moet sjouwen. Zeker wanneer jij op een 2e of 3e etage woont moeten alle materialen eerst naar boven worden gesjouwd. Dit kost meer tijd en moeite. Dit kan worden doorberekend in de kosten visgraat vloer.

De kwaliteit van de ondervloer

Bij het leggen van een visgraatvloer is de ondervloer ook van belang. Afhankelijk van welke vloer je gaat leggen kan het zijn dat je ondervloer moet worden vervangen of worden geoptimaliseerd. Bij het leggen van een visgraat vloer is het belangrijk dat de ondervloer effen is en droog. Er moeten namelijk veel kleine planken worden gelegd waardoor het belangrijk is dat de ondergrond helemaal effen is. Het kan dus zijn dat de ondergrond eerst geëgaliseerd moet worden voordat de vloer kan worden gelegd. Is dat niet mogelijk of is het teveel werk dan kan er ook een nieuwe ondervloer moeten worden gelegd. Dit heeft ook invloed op de kosten visgraat vloer.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Afwerking

Als laatste bepaalt de kleur van de vloer en de afwerking ook de prijs van de kosten visgraat vloer. Er zijn veel verschillende soorten plinten en een hoge plint kost meer dan een lage plint bijvoorbeeld. Ook wanneer je kiest voor een massief houten vloer in een donkere kleur moet deze vaker worden gelakt, wat meer tijd kost. Bij een pvc vloer heb je dat niet dus dan zijn de kosten pvc vloer visgraat goedkoper

Boek een vakman in voor het leggen van een vloer

Met de informatie over een prijs heb je nu een idee wat je moet rekenen als je een vloer met visgraat motief wilt laten leggen. De volgende stap is dan een vakman inschakelen voor het leggen van de vloer. Je kunt gemakkelijk een van onze vakkundige vakmannen inschakelen. Al onze klusjesmannen hebben ervaring in het leggen van vloeren en weten precies hoe het moet worden uitgevoerd. Het leggen van de vloer kan misschien gemakkelijk eruit zien maar dat is het niet. Onze vakmannen kunnen snel en vakkundig voor jou een vloer uitleggen. Naast deze voordelen is het ook nog eens zo dat ze geen voorrijkosten rekenen en dat je van te voren weet wat je ervoor betaald. Ben jij op zoek naar een klusjesman in de buurt? Kijk dan snel op onze website.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Andere prijsgidsen
Stukadoor kosten
Trap schilderen kosten
Kosten openslaande deuren
Kosten gipsplaten repareren
Kosten visgraat vloer leggen
Kosten gipsplaten plafond repareren

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code