Welke klus moet worden gedaan?
Loodgieter Radiator vervangen kosten Kostenoverzicht

Wat kost een radiator vervangen

vrijdag 01 maart 2024

Kosten radiatoren vervangen

De gemiddelde kosten voor het vervangen van een radiator bedragen  €225 tot €300. Dit zijn exclusief de kosten voor de nieuwe radiator. Boek direct via Zoofy een betrouwbare vakman.

Boek een loodgieter

Een radiator vervangen stopt niet bij je radiator van de muur te halen en een nieuwe radiator te plaatsen. Dit zou je woning onmiddellijk tot een zwembad omvormen en daar ben je waarschijnlijk niet mee opgezet. Het is precies daarom dat er meerdere werkzaamheden, die je beter overlaat aan een ervaren Zoofy vakman, dienen te gebeuren als je radiatoren gaat vervangen.

Met ons Nederlands klimaat is het van cruciaal belang dat onze radiatoren het hele jaar door naar behoren werken. Vertonen jouw radiatoren defecten, verwarmen ze niet voldoende of is je interieur veranderd en wil je daarom je radiatoren vervangen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de radiator prijzen en naar de factoren die bepalend zijn voor het kostenplaatje. In onderstaand artikel kom je er alles over te weten.

radiator vervangen kosten

Radiatoren vervangen kosten: overzicht

Bekijk hieronder de prijzen die onze loodgieters rekenen voor het vervangen van de radiator.

Werkzaamheden Kosten
Radiator vervangen   €225 tot €300 
Radiator aansluiten   €140 tot €200 
Radiator verwijderen   €140 tot €200 
Radiator verplaatsen   €225 tot €500 

 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt. Houd er rekening mee dat de radiator prijzen zelf niet inbegrepen zijn omdat deze afhankelijk zijn van de nieuwe radiator die jij kiest.

Boek een loodgieter

Radiator vervangen

Hoeveel je precies betaalt om een radiator te vervangen is grotendeels afhankelijk van de tijd die onze werkman hier nodig voor heeft. Heb jij een enkele of een dubbele radiator? Heeft jouw nieuwe radiator dezelfde grootte als de oude of niet? Indien er veel verschillen zijn tussen de oude en de nieuwe radiator, kan onze vakman niet anders dan de leidingen te verleggen en hier gaat logischerwijze meer tijd aan voorbij. Voor het verleggen van de leidingen betaal je ongeveer €3 per meter. Bijkomende kosten zijn mogelijk als je een betonnen vloer hebt. Wil je alleen een verandering aan het design? Dan kun je er ook voor kiezen om te radiator te verven.

Radiator aansluiten

Radiatoren vervangen alleen volstaat niet om je woning te verwarmen. De radiatoren dienen ook aangesloten te worden. Hoe verder jouw radiatoren verwijderd zijn van je cv-ketel, hoe moeilijk het is voor onze vakman om ze aan te sluiten en hoe meer (nieuwe) leidingen er nodig zijn. Deze extra tijd kost je meer aan werkuren.

Radiator verwijderen

Naast je radiatoren te vervangen kan je er ook voor kiezen om één of meerdere radiatoren definitief te laten verwijderen. Misschien zijn ze al enige tijd buiten gebruik of heb je gekozen voor een ander, energiezuiniger verwarmingssysteem. Wanneer onze vakman een radiator verwijdert zonder deze radiator te vervangen, moet hij de leidingen afdoppen om wateroverlast te voorkomen. In dat geval heb je twee mogelijkheden:

 • Onder de vloer afdoppen: als je er budget voor hebt kies je best voor deze optie. Wanneer de leidingen onder de vloer afgedopt worden zijn ze volledig onzichtbaar en geniet jij dus van een mooier uitzicht. Houd er wel rekening mee dat er in dit geval een stuk van de vloer weggehaald moet worden en dat dit meer tijd en bijgevolg meer geld kost.
 • Boven de vloer afdoppen: indien de oude leiding niet (te) zichtbaar is of als jou dit niet stoort, heb je de mogelijkheid om boven de vloer af te doppen. Dit gaat sneller en is dus ook veel goedkoper.

Radiator verplaatsen

Heb jij pas verbouwd of wil je je radiator gewoon liever in een andere kamer ophangen? Dan is de prijs afhankelijk van het aantal meters dat de radiator verplaatst moet worden. Daarnaast speelt ook de moeilijkheidsgraad van de ophanging zelf een rol in de eindprijs. Kan onze vakman gemakkelijk tot bij de leidingen komen of moet hij leidingen verleggen of nieuwe leidingen voorzien? Nieuwe leidingen kosten, ook in dit geval, ongeveer €3 per meter en kunnen duurder zijn wanneer het gaat om een betonnen (of een andere moeilijk te doorboren) ondergrond.

Boek een loodgieter

Waarom radiator vervangen?

Het vervangen van een radiator doe je in de meeste gevallen om praktische redenen maar je kan hier ook esthetische motieven voor hebben.

 • Niet jouw stijl: passen jouw radiatoren helemaal niet (meer) bij jouw interieur? Of heb je pas een woning gekocht en vind je de radiatoren absoluut niet mooi? Misschien wil je gewoon graag kleinere radiatoren die meer van deze tijd zijn? Dan kan je je radiatoren simpelweg laten vervangen door nieuwe exemplaren die wel op jouw persoonlijke smaak aansluiten.
 • Je wil energie besparen: wil jij op een groene manier verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan is het waarschijnlijk dat je huidige radiatoren hier niet op voorzien zijn en je ze moet laten vervangen door nieuwe, energiezuinigere varianten. Radiatoren vervangen en de kosten hiervoor zijn in dit geval sterk afhankelijk van het soort lagetemperatuurverwarming dat je kiest.
 • Van enkele naar dubbele radiatoren voor meer warmte: is het niet warm genoeg in jouw woning en heb jij enkelplaat radiatoren? Dan kan je ervoor kiezen om deze te laten vervangen door dubbelplaat radiatoren. In deze gevallen gaat onze vakman na of jouw cv-ketel hierop voorzien is.

Radiator vervangen: werkwijze

Het vervangen van een radiator is geen eenvoudige klus omdat hier heel wat bij komt kijken. De Zoofy vakmannen gaan als volgt te werk:

 • 1) Oude radiator verwijderen: Onze werkman laat het water van de te verwijderen radiator(en) af om wateroverlast te voorkomen. Van zodra dit gebeurd is, haalt hij de radiator(en) zorgvuldig van de muur af.
 • 2) Leidingen checken: De vakman gaat na of de leidingen dienst kunnen doen voor de nieuwe radiatoren. Indien dit niet het geval is gaat hij over tot het (ver)leggen van de leidingen. Hiervoor betaal je €3 per meter.
 • 3) Radiator(en) ophangen: de nieuwe verwarming wordt bevestigd op de ophangbeugels.
 • 4) Radiatoren aansluiten: alle leidingen worden aangesloten op de radiatoren.
 • 5) Radiator(en) vullen
 • 6) Radiator(en) ontluchten en cv-ketel bijvullen
 • 7) Jij beschikt over een nieuwe, goed werkende verwarming.

Zoofy voordelen

Financiële voordelen

De kosten om een radiator te vervangen kunnen in sommige gevallen hoog oplopen. Vooral wanneer het gaat om meerdere radiatoren, kan deze klus behoorlijk wat kosten. Door je radiatoren te laten vervangen door de klusjesmannen van Zoofy, kan je je een mooi bedrag uitsparen:

 • Geen voorrijkosten: bij Zoofy betaal je helemaal geen voorrijkosten (= kosten die door de meeste klusbedrijven worden aangerekend voor het transport tussen hun magazijnen en het adres waar de werken uitgevoerd dienen te worden). Bij ons betaal je pas vanaf het moment waarop onze werkman bij jou thuis aankomt.
 • Vaste uurtarieven: wij hanteren vaste uurtarieven voor alle klussen. Daardoor kan je de kosten voor het vervangen van een radiator veel gemakkelijker in je budget inplannen.

Voordelen voor jouw comfort

 • Ervaren klusjesmannen: wanneer je een beroep doet op een vakman is het vanzelfsprekend dat je hoge verwachtingen hebt. Alle Zoofy medewerkers worden onderworpen aan een gedetailleerde screening vooraleer dat ze bij ons aan de slag kunnen. Zo ben jij, als klant, steeds zeker van een goed uitgevoerde klus.
 • Vlotte service: of het nu gaat om het vervangen van een radiator, om het ontstoppen van een toilet of om het schilderen van je garage, het is nooit leuk om lang op een vakman te moeten wachten. Onze klussers bevinden zich in alle hoeken van Nederland en daarom kunnen wij jou steeds snel een vakman sturen.
 • Snel en eenvoudig een klus reserveren: op de website van Zoofy vind je een gebruiksvriendelijk invulformulier dat je toestaat om snel en eenvoudig een klus te boeken. Geef aan wat je klus is, wanneer je onze vakman graag ontvangt en wanneer je niet thuis bent. Bel jij liever om een klusjesman te reserveren? Dat kan natuurlijk ook altijd.
 • Spoedklus reserveren mogelijk: zit jij met een lekkende radiator of is er een andere reden waarvoor je echt onmiddellijk een ervaren vakman nodig hebt? Bij Zoofy heb je de mogelijkheid om een spoedklus te reserveren. In dat geval sturen wij jou dezelfde dag nog een vakman.
 • Uitstekende garantie: heeft jouw pand aantoonbare schade opgelopen door het toedoen van onze werkmannen? Informeer ons zo snel mogelijk zodat wij dit kunnen onderzoeken en het ongemak zo snel mogelijk kunnen oplossen. Sluit het garantiepakket af.
 • Eenvoudig betalen: vanaf het eerste moment waarop je contact opneemt met ons team tot na de beëindiging van de klus reken je bij Zoofy op een eenvoudige werkwijze. Daarom kan je snel en moeiteloos voor je klus betalen door gebruik te maken van de handige betaalapps Tikkie of iDeal.

Wens jij een radiator te verwijderen, verplaatsen of vervangen en kijk je uit naar een betrouwbare vakman? Neem contact op met het Zoofy team!

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Kosten CV installeren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code