Zoek hier je klusje
Loodgieter Kosten inloopdouche maken

Wat kost een inloopdouche maken

dinsdag 27 december 2022

Kosten inloopdouche maken

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een inloopdouche ligt tussen de €600 en €1.900. De prijs is afhankelijk van het type inloopdouche en het aantal arbeidsuren. Bekijk hieronder een uitgebreide uitleg over de kosten.

Boek een loodgieter

Wil je je badkamer gaan renoveren of ga je een nieuwbouwwoning realiseren? Een goed moment om over de (her-)inrichting van je badkamer na te denken.
Het plaatsen van een inloopdouche is dan voor de hand liggend. Een inloopdouche hoort nu eenmaal bij een moderne badkamer. Een inloopdouche kan zelfs helemaal in de badkamer worden geïntegreerd, zeker wanneer je voor glazen wanden kiest. Dat geeft een heel ruimtelijk effect. Geen hokjes gedoe meer. Jouw badkamer krijgt een luxe uitstraling. Een inloopdouche is bovendien veilig en praktisch. Je hoeft niet meer over een rand heen te stappen, waardoor je de kans op een valpartij of het stoten van je tenen verkleint.

Gemiddelde kosten inloopdouche maken

Ben je benieuwd wat een nieuwe douche gaat kosten? Wil je een inloopdouche in een bestaande badkamer maken? In de onderstaande tabel staan de kosten inloopdouche maken vermeld. Het geeft je een idee aan welke kosten je moet denken wanneer je een inloopdouche gaat maken. Zaken als de materiaalkeuze, de afmetingen en de moeilijkheidsgraad van de klus zijn van invloed op de gemiddelde kosten. Die kunnen daardoor hoger uitvallen.

Soort onderdeel Gemiddelde kosten
Inloopdouche € 600 tot € 1.900
Wandtegels per m² € 40 tot € 90
Vloertegels per m² € 45 tot € 90
Plaatsen luxe douchedrain € 300 tot € 500

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten inloopdouche maken

Boek een loodgieter

wat bepaalt de uiteindelijke kosten inloopdouche maken?

Hoe hoog de uiteindelijke kosten inloopdouche maken gaan bedragen, hangt van een aantal factoren en keuzes af die je maakt. De uiteindelijke prijs wordt door onderstaande zaken bepaald:

 • de plek van de inloopdouche
 • het materiaal van de vloer en achterwand
 • het soort scheidingswand
 • het soort inloopdouche
 • de soort afvoer
 • het afvoeren van puin
 • eventuele extra opties en accessoires

De plek van de inloopdouche

De plek waar de inloopdouche moet worden gerealiseerd, is van grote invloed op de totale gemiddelde kosten. Er is een groot verschil tussen inloopdouche in een bestaande badkamer plaatsen of in een nieuwe ruimte laten aanleggen. Heb je een bestaande badkamer en wil je de inloopdouche laten plaatsen op de plek waar al een douchebak of een bad zat? Bij een inloopdouche in een bestaande badkamer plaatsen zal de vakman, die je natuurlijk via Zoofy boekt, het leidingwerk bij een bestaande badkamer niet of nauwelijks hoeven aan te passen of de afvoer hoeven te verleggen. Is dat wel het geval? Houd dan rekening met extra werkzaamheden zoals hak- en breekwerk en het egaliseren van muren en/of vloeren.
Bij inloopdouche maken bij een nieuwbouwproject heb je hier niet mee van doen. Het leidingwerk en de afvoer zullen normaliter tijdens de bouw al zijn aangelegd.

Het materiaal van de vloer en achterwand

De volgende keuze die je moet gaan maken is die van het materiaal.

Tegels

Zowel keramische tegels als natuursteen zijn geschikt voor toepassing in de badkamer. Keramische tegels zijn goedkoper dan natuursteen. Ook de grootte van de tegel speelt een rol. Hoe groter de tegel, hoe duurder. Met het plaatsen van hele grote tegels zal de vakman ook meer tijd kwijt zijn. Ben er, voordat je de tegels aanschaft, van overtuigd dat ze voor een natte ruimte geschikt zijn. 

 • Bij vloertegels kun je op de zogenaamde R-waarde letten. Wanneer die tussen de 9 en de 13 ligt, wordt de kans op uitglijden aanzienlijk verminderd.
 • Investeer vooral in een goede tegelzetter. Die vind je eenvoudig via Zoofy.
 • Al zijn je tegels nog zo duur of exclusief, alleen wanneer ze perfect zijn geplaatst, zullen ze de bedoelde luxe uitstraling krijgen.

PVC

 • Tegenwoordig kun je ook voor een achterwand van PVC kiezen. PVC is duurzaam en goed waterbestendig.
 • Het is natuurlijk van groot belang de inloopdouche waterdicht te maken
 • Een ander groot voordeel van PVC is dat je niet met voegen te maken hebt. Vuil zal zich niet snel aan PVC hechten. Over het algemeen ben je met een achterwand van PVC goedkoper uit dan wanneer je voor natuursteen of tegels kiest.

Boek een loodgieter

Het soort scheidingswand

Waar je je inloopdouche ook realiseert, je zult met het plaatsen van één of meerdere scheidingswanden te maken krijgen. De hoeveelheid is afhankelijk van de plaats van de inloopdouche en het aantal inloop mogelijkheden (een of twee). In een hoek zou één scheidingswand kunnen volstaan. Slechts één scheidingswand volstaat ook voor een inloopdouche met links én rechts inloopmogelijkheid.

Glas

Een glazen wand schermt je inloopdouche af. Je kunt kiezen vooreen glazen wand van doorzichtig glas of vanmatglas. De grootte van de wand is bepalend voor de prijs. Meestal wordt een doorgang (inloop) van 40 tot 50 cm geadviseerd.
Een glazen wand moet goed worden schoongehouden om kalkaanslag te voorkomen. Het droogmaken met een trekker na een douchebeurt voorkomt een hoop ellende.

Muur als scheidingswand

Wanneer het toilet zich direct naast de inloopdouche bevindt of langs een badmeubel, kun je ook een muur als scheidingswand laten plaatsen. Zo heeft een eventuele toiletbezoeker meer privacy.
Het laten plaatsen van een muur is vak wel een duurdere optie omdat behalve het plaatsen, de muur ook nog eens aan beide kanten betegeld moet worden. Je kunt er ook voor kiezen om de badkamer muren te stucen.

Het soort inloopdouche

Meestal wordt er voor een (natuur-)stenen vloer gekozen. Wanneer je liever niet voor een tegelvloer kiest, kun je de vakman ook een douchebak laten plaatsen. De douchebak wordt dan in de vloer geplaatst. Daardoor behoud je het effect van een inloopdouche. Tegenwoordig zijn er ultra platte douchebakken in grote maten verkrijgbaar. Hoewel de aanschaf van een douchebak voordelig kan zijn dan de aanschaf en het laten leggen van tegels, kunnen de gemiddelde kosten toch aardig oplopen. Zeker wanneer het een badkamer renovatie betreft, zal er voor het plaatsen van de douchebak nog het nodige hak- en breekwerk moeten worden verricht.

De soort afvoer

Bij een inloopdouche maken, is het soort afvoer heel belangrijk. Bij een te kleine of niet (goed) functionerende afvoer zal het water niet snel genoeg weg kunnen lopen, met een natte badkamer als gevolg. Je kunt voor een traditioneel afvoerputje kiezen. Tegenwoordig wordt er vaker voor een drain gekozen. Die is duurder in aanschaf stijlvoller en valt minder op.
Wanneer je een oudere woning bezit en je afvoer loopt niet goed af? Leg dit euvel even aan de vakman van Zoofy voor. Wellicht moet je een afvoerpomp aanschaffen.

Boek een loodgieter

Het afvoeren van puin

Wanneer je besluit een inloopdouche in bestaande badkamer te maken, ontstaat afval (puin), zeker wanneer een oude badkamer inclusief bad op de schop gaat. Overleg met de vakman of hij voor het afvoeren van de puin kan zorgdragen en wat het gaat kosten. Het kan voordeliger zijn om zelf met een aanhangwagen naar de milieustraat te rijden. Misschien moet er wel een container worden gehuurd. Die kosten komen uiteraard voor jouw rekening.
Bij een nieuwbouwwoning heb je hiermee niet of maar heel beperkt te maken (snijverlies tegels).

Eventuele extra opties en accessoires

Met het plaatsen van wanden en tegels ben je er uitaard nog niet. Je zult ook moeten beslissen wat voor een soort douche je wilt. Wil je een traditionele douchekop of word je blij van een regendouche? Wil je graag een thermostaatkraan? Is er misschien plaats voor twee regendouches? Overtuig jezelf bij de keuze voor een regendouche ervan dat de waterdruk voldoende is om achteraf teleurstellingen over de hoeveelheid water te voorkomen.

Kosten extra opties

Extra opties hebben ook invloed op de kosten inloopdouche maken. In de onderstaande tabel zijn enkele voorbeelden opgenomen van een inloopdouche maken inclusief extra opties. De genoemde kosten zijn inclusief montage en btw.

Soort optie Gemiddelde kosten Toelichting
Regendouche € 325 Brede platte douchekop met verticale (regen-)stralen
Geïntegreerd licht- en muzieksysteem € 450 Extra licht, sfeer en muziek tijdens het douchen
Vuil waterpomp € 170 Vies water wordt afgevoerd, haren worden vermalen. Minder kans op verstoppingen

Boek een loodgieter

Een inloopdouche maken? Schakel Zoofy in!

Natuurlijk kun je het maken van een inloopdouche zelf ter hand nemen. Dan moet je wel verstand van zaken hebben. Wanneer je een vakman via Zoofy inschakelt, ben je van een mooi eindresultaat verzekerd. Een vakman zal je inloopdouche waterdicht maken en weet hoe je voldoende afschot kunt realiseren. Een vakman heeft kennis van het leidingwerk en betegelen. Op tegels die scheef op de vloer liggen of op lekkages zit je immers niet te wachten.

Een vakman bij jou in de buurt om jouw inloopdouche te maken, regel je snel en eenvoudig via Zoofy. Het enige dat je hoeft te doen is het doorgeven van drie momenten waarop de vakman contact met jou mag opnemen. Op het platform van Zoofy is alleen plaats voor de allerbeste vakmensen. Die scoren gemiddeld liefst een 9,2. Betalen hoef je pas achteraf, als jouw klus naar volle tevredenheid is uitgevoerd. Heel gemakkelijk via iDeal of een Tikkie. Voorrijkosten? Daar doen we bij Zoofy niet aan.

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code