Regel nu jouw comfort installateur

Inloopdouche maken

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2528 comfort installateurs in jouw regio

Wil jij een inloopdouche laten maken? Regel dan direct via Zoofy een goede loodgieter zonder gedoe. En bespaar op de voorrijkosten.

Regel nu jouw comfort installateur
9 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je inloopdouche maken door een vakman van Zoofy

Velen onder ons beginnen graag met een fris hoofd aan de dag en springen meteen na het ontwaken onder de douche. Anderen kiezen er juist voor om 's avonds een heerlijke douche te nemen ter voorbereiding op een goede nachtrust. Het maakt eigenlijk niet uit op welk moment je het liefste doucht. Wat echter wel belangrijk is, is een comfortabele douche die je voldoende ruimte biedt. Steeds vaker kiezen wij Nederlanders voor een inloopdouche. Hoe moet je zo'n inloopdouche maken en wat zijn de kosten voor een inloopdouche? De Zoofy loodgieters helpen je graag vooruit!

Welke voordelen heeft een inloopdouche maken?

Een inloopdouche plaatsen, brengt talrijke interessante voordelen met zich mee:

 • Makkelijke instap: Een inloopdouche maken is vooral handig voor kleine kinderen, ouderen of mensen die om eender welke reden niet (meer) goed te been zijn. Bij een klassieke douchecabine dien je altijd een beetje omhoog te stappen om je douche te kunnen betreden, een badkamer met inloopdouche helpt dit probleem van de baan.
 • Plaatsbaar in alle afmetingen: Een inloopdouche maken kan gerealiseerd worden in elke badkamer, de afmetingen kies je tenslotte helemaal zelf.
 • Creëert veel ruimte: Het geeft een ruimtelijk gevoel.
 • Moderne look: Een inloopdouche maken is echt iets van deze tijd en geeft een hedendaagse, moderne look aan jouw badkamer.
 • Geen warmteverschil: Aangezien een inloopdouche op hetzelfde niveau als de volledige badkamer geplaatst wordt, is er geen sprake van warmteverschil bij het uitstappen.
 • Veel decoratiemogelijkheden: Tal van douchewanden, deuren en tegels zijn beschikbaar om een inloopdouche te maken die volledig aan jouw persoonlijke voorkeur voldoet.
 • Controle over de kosten: De kosten voor een inloopdouche lopen zo hoog op als je zelf toelaat. De kosten zijn sterk afhankelijk van alle extra opties. Ben jij tevreden met een standaard model zonder al te veel extraatjes? Dan blijven de kosten voor je inloopdouche binnen de perken.

Waarom je een inloopdouche maken beter uitbesteedt aan ervaren loodgieters

Een inloopdouche plaatsen is niet zo simpel als het lijkt. Het waterdicht maken van zo'n douche is een zware klus en als deze foutief wordt uitgevoerd, zal je regelmatig wateroverlast ondervinden in je badkamer. Daarnaast is voegsel van hoge kwaliteit van cruciaal belang om verkleuring en vervuiling tegen te gaan. Onze vakmannen hebben een grondige kennis van inloopdouches maken en ze zijn tevens uitgerust met al het nodige gereedschap om dit karwei tot een goed einde te brengen opdat je zo lang mogelijk plezier beleeft aan je luxueuze doucheruimte.

Inloopdouche maken

Wat zijn de kosten voor een inloopdouche?

Hoeveel de kosten voor je inloopdouche precies bedragen, wordt bepaald door de volgende factoren. Om je een beter idee te geven over het totale gemiddelde prijskaartje (montagekosten + materiaalkosten) voor het plaatsen van een inloopdouche, vind je hieronder een algemeen overzicht.

Inloopdouche Kosten
Basis douchewand zonder douchebak €1300
Basis douchebak en douchewand €1400
Luxe douchewand zonder douchebak €3750
luxe douchewand en douchebak €3950

Inloopdouche met of zonder douchebak

Wie kiest voor een praktische inloopdouche te maken, gaat voor een inloopdouche met douchebak. Een douchebak bevordert de afloop van het water door middel van een klein putje in de bak. De nadelen verbonden aan een douchebak zijn het onderhoud en het minder fraaie uitzicht. Een goed alternatief in dit geval, is een relatief lage douchebak opdat het design al bij al toch nog mooi oogt. Een douchebak kost gemiddeld tussen de € 150 en de € 800, afhankelijk van de kleur, het materiaal, het merk, de grootte,...enzovoort. Laat je een inloopdouche plaatsen zonder douchebak maar direct op de tegelvloer? Dan spaar je je deze kosten uit.

Inloopdouche met of zonder douchewand

Een tweede element dat prijsbepalend is voor een inloopdouche te maken, is het al dan niet installeren van een douchewand. De kosten van een douchewand worden beïnvloed door het gekozen materiaal voor de wand (PVC, acryl, glas,...) en de grootte van het douchepaneel. De goedkoopste douchewanden vind je al vanaf € 100 en dit kan makkelijk tot duizenden euro's oplopen, afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Prijs van de onderdelen om alles aan te sluiten

Het is aan te raden om een klein beetje ruimte in je budget te voorzien voor alle extra onderdelen die nodig zijn om een inloopdouche te maken. Denk hierbij aan schroefjes en kleine monteerstukken.

Extra opties

Omdat een douche nemen na het verwijderen van vuil en bacteriën, hoofdzakelijk bedoeld is om volledig tot rust te komen, dromen steeds meer mensen van een inloopdouche te maken die voorzien is van zoveel mogelijk extra opties. De belangrijkste toepassingen hiervoor zijn de volgende:

 • Vuilwaterpomp: Een vuilwaterpomp vermindert de kans op verstopping van je inloopdouche aanzienlijk. De pomp zorgt naast de afvoer van het vuile douchewater ook voor de vermaling van losgekomen haren. De prijs van de meeste vuilwaterpompen schommelt rond de € 160.
 • Regendoucheset: Wie droomt er niet van een extreem grote douchekop waar je gezellig met zijn tweetjes onder kunt staan zonder dat één van de twee kou lijdt? Een regendoucheset heeft zo'n brede platte douchekop die het water in verticale stralen als regen uit de douche doet stromen. Dit hoogtechnologische snufje kost je gemiddeld zo'n € 325.
 • Geïntegreerd licht- en muzieksysteem: Stel je voor, terwijl je geniet van een zalige douche luister je naar je favoriete artiesten onder led- verlichting! Zegt jou dit wel wat? Laat onze loodgieters dan een geïntegreerd licht- en muzieksysteem in je inloopdouche installeren ter waarde van € 460. Met dit attribuut, douch je je elke dag opnieuw, op een sfeervolle manier.

Aantal werkuren

Om een klassieke badkamer om te toveren tot een badkamer met inloopdouche, heeft onze werkman verschillende uren nodig. Wil je graag een grote, moeilijk te bevestigen douchewand met een douchebak in het hoekje van je badkamer? Of wil je een eenvoudige inloopdouche plaatsen waar niet te veel bij komt kijken? Hoe complexer de klus, hoe meer uren onze vakman zal realiseren en dat vertaalt zich uiteraard ook naar je factuur.

De Zoofy voordelen

Alle Zoofy klanten worden in de bloemetjes gezet met verschillende aantrekkelijke voordelen. Als Zoofy klant profiteer je naast besparingsvoordelen ook van diverse comfortvoordelen.

Voordelen die je doen besparen

 • Voorrijkosten bestaan niet: De meeste klusbedrijven in Nederland rekenen de kosten voor het transport tussen hun bedrijfspand en het adres waarop een bepaalde klus uitgevoerd dient te worden, door aan hun klanten. Deze transportkosten, ook wel voorrijkosten genoemd, betaal je bij Zoofy niet. Zo spaar je je een behoorlijk bedrag uit.
 • Vaste uurtarieven: Wij werken met vaste uurtarieven, bij ons weet je perfect waar je aan toe bent en kan je de kosten voor het maken van je inloopdouche dan ook probleemloos in je budget inplannen.

Voordelen voor jouw comfort

 • Snel en eenvoudig een klus regelen: Bij ons kan je op eender welk moment online een klus regelen. Maak gebruik van het handige aanvraagformulier waarop je met een paar muisklikken kunt aangeven voor welk karwei je op zoek bent naar een vakman. Op het formulier kan je zelfs aanduiden wanneer je onze klusser wenst te ontvangen en welke data voor jou absoluut onmogelijk zijn. 
 • Snel en eenvoudig betalen: Bij Zoofy betaal je zoals je dat zelf wilt. Je kunt gebruik te maken van een moderne betaalapp zoals Tikkie of iDeal. 
 • Unieke verzekeringen: Is er aantoonbare gevolgschade berokkend aan jouw woning door het toedoen van onze medewerkers? Bij ons ben je verzekerd tot 2.5 miljoen euro! Geen sprake van schade maar een klacht in verband met ernstige nalatigheid? Informeer ons en doe een beroep op onze "Komt goed" verzekering.
 • Landelijke dekking: Wij zijn actief in het hele land, daarom kunnen we jou altijd snel een vakman sturen ongeacht jouw woonplaats.


Ben je van plan om jezelf te verwennen met de inloopdouche van je dromen? Neem dan vlug contact op met het Zoofy team en geniet binnen de kortste keren van een douche die aan al jouw wensen beantwoordt!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af