Welke klus moet worden gedaan?
Loodgieter Bad plaatsen kosten Kostenoverzicht

Wat kost een bad plaatsen

zondag 04 december 2022

Er zijn verschillende soorten badkuipen te vinden en de vele manieren waarop ze kunnen worden geïnstalleerd. Hierbij horen ook veel verschillende soorten kosten. De  gemiddelde prijzen voor het installeren van een badkuip is € 1.500 tot € 5.000, waarbij de meest voorkomende prijs die gerekend wordt ongeveer € 2.750 is voor een geïnstalleerd ligbad van 1,80 meter. De laagste kosten voor een badkuipinstallatie zijn ongeveer € 800 voor een zitbad. En € 7.000 voor een luxe bad met hydrojets. De plaatsing van alleen het bad kan bij Zoofy al vanaf €325,-.

Boek een loodgieter

Plaatsingskosten badkuip

Prijzen badkuip plaatsen (inclusief bad) Kosten
Gemiddelde kosten €2.750
Gemiddeld bereik € 1.500 - € 5.000
Minimale kosten € 800

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten per type bad

Badkuipen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze kunnen vrijstaand, ingebouwd of als onderdeel van een douche worden geïnstalleerd. Elk van deze verschillende configuraties is van invloed op zowel de kosten van de badkuip als de installatie ervan. Bijna alle badcombinaties zijn er in verschillende maten, stijlen en materialen, dus welke configuratie het beste bij jouw behoeften past, je kunt er ook gemakkelijk een vinden die bij jouw interieur past.

Gemiddelde kosten (alleen materiaal) Kosten
Inbouw bad € 200 - € 1.500
Bad/Douche Combo €300 - €2.000
Vrijstaand € 600 - € 20.000
Hoek € 500 - € 5.000

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Inbouw badkuip

De meeste mensen zijn bekend met de installatie van een inbouwbad. Dit is het meest voorkomende type bad en wordt samen met een douche geïnstalleerd. Het bad is aan de voorkant afgewerkt met tegels, terwijl de achterkant en zijkanten vlak tegen de muur passen. Deze kuipen zijn meestal 1,70 meter lang en variëren van 30 tot 36 inch breed. Als ze voornamelijk nodig zijn om te douchen, zijn ze meestal ongeveer 14 inch diep, maar je kunt inbouwbaden van verschillende afmetingen vinden die gemaakt zijn om in te badderen, met bubbelbad of luchtbadopties. Inbouwbaden  kosten gemiddeld tussen € 200 en € 1.500 , afhankelijk van de grootte, stijl en materiaal.

Bad/Douche Combo

Van elk inbouwbad kan een bad/douchecombinatie worden gemaakt door het een waterdichte omgeving te geven. Je kunt ook kant-en-klare bad/douche combinaties kopen. Deze units zijn meestal gemaakt van acryl of glasvezel en worden geleverd in 1 tot 3 stuks. Ze hebben weinig naden en zijn gemakkelijk te onderhouden. Het badgedeelte is bijna altijd 60 inch lang, 30 inch breed en 14 inch diep, maar er kunnen verschillen zijn tussen merken. Verwacht gemiddeld ongeveer € 300 tot € 2.000 te betalen.

Kosten van een vrijstaande badkuip

Een vrijstaande badkuip is bedoeld om van alle kanten het bad te benaderen. Het heeft geen enkele vorm van een dek of rand nodig en kan op de vloer, een plint of een set "voeten" staan. Vrijstaande badkuipen zijn, meestal ontworpen om in te badderen en niet om in te douchen. Vrijstaande badkuipen zijn er in vele vormen, maten en materialen, evenals stijlen. Ze kunnen worden gemaakt om in te weken, worden geleverd met jets of zijn ontworpen voor luchtbaden. Ze kosten meestal tussen de € 600 en € 5.000.

Vrijstaande badkuip plaatsen

Boek een loodgieter

Hoekbad

Als je ruimte wilt besparen, maar toch een speciaal bad wilt om in te zitten of met jets, dan helpt een hoekbad je om ruimte te besparen. Hoekkuipen strekken zich uit langs twee wanden, met meestal 1 lange verbindingszijde aan de voorkant. Ze kosten tussen de € 500 en € 5.000 , afhankelijk van de grootte, het materiaal en de stijl.

Badkuipprijzen per materiaal

Badkuipen zijn gemaakt van veel verschillende materialen, afhankelijk van of het bad lichtgewicht moet zijn of de warmte extra goed moet vasthouden. Andere materialen worden gekozen op basis van esthetiek of om bij een bepaald decor te passen. Elk afzonderlijk materiaal heeft zijn eigen kosten en kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden.

Materiaal Gemiddelde kosten (alleen materiaal)
Stalen badkuip €200 - €2.500
Acryl badkuip € 200 - € 6.000
Marmeren badkuip € 1.400 - € 15.000

Stalen kuip prijs

Met porselein geëmailleerd staal is een van de oudste en meest voorkomende materialen voor badkuipen. Dit is een veelgebruikt materiaal voor inbouwbaden omdat het de warmte goed vasthoudt, jarenlang meegaat met weinig onderhoud en niet zo zwaar is als gietijzer. Sommige hedendaagse kuipen zijn ook aan de buitenkant bekleed met een dunne laag staal. In dit geval, aangezien het staal niet geëmailleerd is met porselein, vereist het meer onderhoud om vingerafdrukken, vegen en andere vuil te voorkomen. Stalen kuipen kosten gemiddeld tussen € 200 en € 2.500.

Kosten voor acrylbad

Acryl is een van de meest voorkomende materialen voor badkuipen van alle soorten. Het is lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Acrylbaden kunnen op klauwvoet, vrijstaand, jets, luchtbad of inweekstijlen zijn, en ze zijn er in een breed scala aan maten, looks en kleuren. Hun enige echte nadeel is het feit dat acryl de warmte niet bijzonder goed vasthoudt. Het is ook niet zo duurzaam als stalen of gietijzeren kuipen. Prijzen variëren van € 200 tot € 6.000.

Kosten voor marmeren badkuipen

Als je op zoek bent naar een unieke kleur, uitstraling of kuipmaat, overweeg dan om een ​​marmeren badkuip te laten maken. Deze kuipen worden bijna altijd op bestelling gegoten, waardoor je de kleur, maat en vorm precies kunt specificeren. Marmeren kuipen kunnen een inbouw-, hoek- of vrijstaand zijn. Als onderdeel van de productie krijgt de kuip een gelcoating, waardoor hij glad en gemakkelijk schoon te maken is. Deze gelcoating kan opnieuw worden aangebracht voor een langdurige duurzaamheid. Verwacht ongeveer € 1.400 tot € 15.000 te betalen.

Nieuwe badkraan kosten

Het maakt niet uit welk type badkuip je hebt, je moet een manier hebben om het te vullen. Een badkraan is een kraan die jouw badkuip vult. Het heeft meestal een hoger aantal liters per minuut dan een standaard kraan. Bad kranen kunnen op de rand worden gemonteerd of uit de muurof, op de vloer worden gemonteerd. Dit is een staande kraan die zicht strekt over de rand van het bad. Badkranen hebben een reeks stijlen en afwerkingen in elke categorie, wat voor elk een reeks kosten met zich meebrengt.

Badkraan op rand gemonteerd

Type badkraan
Gemiddeld kostenbereik (alleen materiaal)
Op de rand gemonteerd
 € 100 - € 500
Op de muur gemonteerd
 € 200 - € 500
Op de vloer gemonteerd
 € 300 - € 700

Boek een loodgieter

Andere badkamer gerelateerde klussen

Ben je benieuwd naar de kosten voor het betegelen van de badkamer? Of wil je meer weten over de kosten van bad naar douche. Bekijk dan de gelinkte pagina's. 

Andere prijsgidsen

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code