Zoek hier je klusje
kunstgras leggen kosten
Hovenier Kosten kunstgras leggen Kostenoverzicht

Wat kost kunstgras leggen

woensdag 28 december 2022

Het laten leggen van kunstgras heeft veel voordelen. Zo blijft je gazon altijd prachtig groen. Je hoeft geen gras in te zaaien. Daarnaast heb je ook geen last van vogels die wel wat van dat graszaad lusten. Wat kost kunstgras laten aanleggen? vraag je je nu vast af. Deze prijs is vaak een stuk lager als mensen denken. De kosten kunstgras aanleggen zijn afhankelijk van de soort kunstgras die je kiest, de ondergrond en het zelf aanleggen of niet.
Wil je kunstgras laten leggen? Wij zetten in dit artikel uiteen waaruit de kosten kunstgras zijn opgebouwd. Zo weet je waar je aan toe bent. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor de juiste vakman voor deze klus!

Wat kost kunstgras laten leggen?

Het fijne aan het laten leggen van kunstgras is dat voor ieder budget iets passends te vinden is. Je hebt een ruime keuze uit soorten kunstgras. Kunstgras laten aanleggen is afhankelijk van een aantal factoren. Kies je er voor om het kunstgras zelf te leggen? Dan zijn je kosten kunstgras lager. Ook de oppervlakte en de ondergrond hebben invloed op de kosten kostengras in jouw situatie. Heb je een kleine tuin? En wil je meer informatie over kunstgras aanleggen prijs voor jouw tuin? Houdt dan rekening met de kosten voor het materiaal, de ondergrond en de uren die de hovenier als arbeid rekent. Een grote tuin kan je nog wel eens voordeel opleveren. Bijvoorbeeld omdat de hovenier korting kan geven op het kunstgras.

Boek een hovenier

Kosten kunstgras laten aanleggen

Kunstgras laten aanleggen is een goede keuze. Duurzaam en onderhoudsvriendelijk! Je wilt meer weten over kunstgras aanleggen prijs; dit gaat per vierkante meter. In een kostenoverzicht zien de kunstgras aanleggen prijzen er zo uit:

Soort  Prijs per m²
Het laten leggen van kunstgras (exclusief materiaal) €10-€15
Ondergrond leggen  vanaf €7,50
Oud gazon verwijderen voor aanleggen kunstgras  €6 - €10

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kunstgras aanleggen prijs

Een hovenier kan kunstgras perfect voor je aanleggen. Onze tip is om kunstgras alleen aan te leggen als je zeker weet dat je over de vaardigheden beschikt. Je kunt dan nog beter besparen door voor een groot oppervlakte kunstgras te laten aanleggen. Voor een groter oppervlakte kun je vaak geld besparen per vierkante meter. Je zou ook de buren of de hele straat mee kunnen laten doen. Naast een kostenbesparing heb je zo ook een groene straat. Kijk ook even naar het stuk tuin waar je kunstgras wilt leggen. Een hobbelig stuk kan ervoor zorgen dat het kunstgras niet egaal erop komt te liggen. En dat is zonde. Het mooiste effect zal je bereiken als je kunstgras legt waar eerst tegels lagen. Denk er anders aan om dit te uitbesteden aan de vakman, voor langer plezier en een mooier resultaat.

Kunstgras aanleggen

Kosten kunstgras op oud terras of grasveld

Er zit verschil in kosten kunstgras wat de locatie betreft. Gemiddeld ben je voor kunstgras leggen prijzen tussen de €8,50 per vierkante meter kwijt als je dit op een stuk doet waar je eerst ook grasveld had. De hovenier kan niet zomaar kunstgras aanleggen. Deze moet eerst het oude grasveld uitsteken of het terras, vaak gebeurt dit met de schop. De aarde die hieronder ligt moet enkele centimeters uitgegraven worden. Daarna is de vakman bezig met het afvoeren van de grond. Als de grond afgegraven en afgevoerd is, kan hij beginnen met het plaatsen van kunstgras. Bedrijven of particulieren die op een stenen ondergrond kunstgras aanleggen betalen een lagere prijs. Een stenen ondergrond vraagt minder voorbereiding.
Het is goed om te weten dat enkel kleine hoeveelheden aarde in de GFT bak mag. Grotere hoeveelheden dienen afgevoerd te worden naar de milieustraat.

Boek een hovenier

Kunstgras aanleggen prijs van het materiaal

Er is verschil in prijs tussen de soorten kunstgras. Als je kunstgras intensief gebruikt, zul je een hogere prijs betalen. Bijvoorbeeld als je kinderen geregeld een potje voetbal op het kunstgras spelen. Ook de kleur en de lengte van de grasspriet hebben invloed op de prijs. Wil je kunstgras dat zo echt lijkt dat voorbijgangers denken dat je geen kunstgras hebt laten leggen? Denk dan aan het hogere prijssegment van kunstgras. Het is goed om in overleg met de vakman je wensen en keuze te bespreken. Ga ook gerust op onderzoek uit in de winkel. Voel aan de voorbeelden van kunstgrasmatten. Je zult merken dat het verschil in kwaliteit flink kan oplopen.

Uitleg kunstgras aanleggen prijs oppervlakte

De vakman lijmt de banen van kunstgras aan elkaar. Bij een groter oppervlakte kost dit een vakman meer tijd. Hij is immers bezig met het langer lijmen van de grasmatten. Je kunt bij een groter oppervlakte dus een hogere prijs voor het arbeidsloon verwachten. Het is daarnaast mogelijk dat het materiaal voordeliger ingekocht kan worden. Er zijn hoveniers die korting aanbieden boven een bepaalde te laten leggen oppervlakte. Ook is het van belang hoe je wilt dat het kunstgras komt te leggen. Is precies en secuur wat je voor ogen hebt? Dan zal de vakman meer tijd nodig hebben om dit geheel recht en perfect te leggen.

Tips voor het beste eindresultaat

 • Alleen op een egale ondergrond kun je kunstgras laten leggen. De vakman maakt altijd gebruik van een ondergrond. Het materiaal hiervoor kan verschillen. Het meeste zie je dat hij zand of menggranulaat over de ondergrond gebruikt. Dit om zo een egaal effect te bereiken. Stel dat de hovenier in jouw situatie zand adviseert. Dan zal deze het zand verdelen over de ondergrond met een hark.
 • Als de ondergrond qua materiaal goed is, trilt de hovenier de grond aan. Met een waterpas wordt extra gecontroleerd of de grond kaarsrecht is. Dit is om te voorkomen dat je stras hobbels of kuilen in je kunstgras hebt. Als de ondergrond egaal is, gebruikt de vakman doek om de druk te verdelen. Deze drukverdeeldoek zorgt ervoor dat ook bij intensief gebruik hobbels en kuilen geen kans krijgen in je kunstgras. Daarnaast scheelt het je ook veel onkruid!
 • De hovenier zal nu het kunstgras op maat gaan snijden. Hij lijmt dit aan elkaar vast. Voor extra stevigheid kunnen ook nog haken in de grond gezet worden. Hierna wordt het gras met een harde bezem geborsteld. Omdat het kunstgras op een rol zat, komt het door het borstelen weer plat te staan.
 • Als je langer van je kunstgras wilt genieten, borstel je ieder jaar je kunstgras met een harde bezem. Zo verwijder je takjes, blaadjes en geef je ook eventueel onkruid zo min mogelijk kans.

Waarom Zoofy je bij het aanleggen van kunstgras goed kan helpen

Zoofy heeft een groot netwerk aan vakmensen. Ook voor al je tuinwerkzaamheden ben je bij ons aan het goede adres. Je vindt bij ons niet enkel goede hoveniers. Ook voor andere klussen in en rond je woning kunnen wij je verder helpen. Wil je kunstgras laten aanleggen en meteen de kozijnen laten schilderen? Zo heb je in één keer vakmensen die je inhuurt en tijd die je nodig hebt om deze te ontvangen. Het resultaat is dan zelfs dubbel. Namelijk een mooi groen gazon en goed onderhouden kozijnen. Andere vervelende klusjes waar je maar niet aan toekomt? Wij kunnen je hierbij helpen!

Voordelen van kunstgras

Mocht je nog twijfelen over het aanleggen van kunstgras, na deze voordelen doe je dat vast niet meer. Kunstgras blijft groen, is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Daarnaast heeft een het natuurlijke uitstraling. Meer groen in de tuin kun je zo op een simpele manier bereiken. Ook hoef je het gazon niet te maaien. Iets wat veel mensen zal aanspreken.

Boek een hovenier

Andere prijsgidsen
Kosten tuinaanleg
vlonder aanleggen kosten
Kosten openslaande deuren
Kosten zwemvijver aanleggen
Tuin leeghalen kosten
Onkruid verwijderen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code