Welke klus moet worden gedaan?
Hovenier Kosten onkruid verwijderen kostenoverzicht

Wat kost onkruid tussen tegels verwijderen

woensdag 01 mei 2024

Kosten onkruid verwijderen

Wat zijn de kosten onkruid verwijderen precies? De kosten voor het verwijderen onkruid tussen de tegels kost €29 per uur. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het aantal vierkante meter van de tuin en hoe lang de tuinhulp bezig is met het wieden.  Goed om te weten is dat het gemiddelde kosten zijn. Iedere tuin is anders. Het kan zijn dat je net een nieuwe woning hebt gekocht. Het onderhoud van de tuin is er de laatste tijd bij ingeschoten. Het gevolg is dat het een behoorlijke klus kan zijn om al het onkruid netjes te verwijderen. Voor de kosten onkruid verwijderen rekenen we met een uur prijs. Hoe meer uren de vakman werkt heeft, hoe hoger de kosten.

Boek een klushulp

Tabel kosten onkruid verwijderen

Bekijk hieronder de gemiddelde uurtarieven van onze professionele hoveniers en onze klushulp

Type tuinman Kosten
Uurprijs professionele hovenier   €50,- tot €60,- per uur.
Uurtarief klushulp €29,- per uur

 

Waarom onkruid laten verwijderen

Onkruid tussen tegels verwijderen is een klus die niet iedereen met plezier uitvoert. Toch vinden weinig mensen onkruid tussen de tegels een prettig gezicht. Onkruid groeit helaas altijd door. Het weghalen van onkruid is de enige manier om te zorgen dat het zich niet steeds verder verspreidt in je tuin. Je kunt ervoor kiezen om het onkruid zelf te verwijderen. Heb je geen groene vingers of er de tijd niet voor? Dan kun je bij ons de klusdienst inhuren. Tegen een aantrekkelijk, vast uurtarief komen studenten al het onkruid tussen tegels verwijderen. In dit artikel gaan we in op de kosten van onkruid verwijderen door een vakman. Zo kun je berekenen hoeveel je gemiddeld kwijt bent aan een onkruidvrije tuin.

De tijd die de vakman kwijt is aan onkruid verwijderen heeft te maken met:

 • grootte van je tuin
 • ondergrond van je tuin
 • staat van de tuin

We lopen deze 3 factoren één voor één langs.

Boek een klushulp

kosten onkruid verwijderen

 

1. Grootte van je tuin en invloed op uurprijs

Allereerst ligt het aan de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren door de vakman. Kies je voor enkel het verwijderen van onkruid of zijn er ook snoeiwerkzaamheden die je wilt laten verrichten? Onkruid verwijderen in een kleine tuin zal minder tijd kosten dan in een grote tuin. Een gemiddelde tuin heeft 4 uur onderhoud nodig door de vakman. Dit is inclusief andere tuinwerkzaamheden. Ga je voor enkel onkruid verwijderen? Dan kan het zijn dat de vakman in slechts 2 uur al klaar is.

2. Ondergrond van je tuin en onkruid verwijderen

Er zijn tuinen met een ondergrond van gebroken puin, zeil of enkel grond/klei. Afhankelijk van de ondergrond, komt het onkruid omhoog. Onkruid zit een stuk vaster op een ondergrond die uit enkel grond bestaat. Daarnaast dient de vakman met zorg voor het milieu ter werk te gaan. Dit maakt het onkruid verwijderen een tijdrovend klusje als het behoorlijk vast zit. Onkruid laten verwijderen geeft jou als huizenbezitter tijd en de garantie op een onkruidvrije tuin.

3. Staat van je tuin

Er zijn tuinen die te vergelijken zijn met een jungle. Naast onkruid verwijderen is er ook snoeiwerk en het verwijderen van planten nodig. Een tuin die veel tegels bevat en goed onderhouden is, is sneller onkruidvrij te maken. En zeker als het onkruid niet metershoog staat, is het verwijderen van onkruid in korte tijd te realiseren. Onkruid laten verwijderen hoeft dus geen dure en lange klus te zijn. Daarbij knapt de tuin ontzettend op je het onkruid laat verwijderen.

Boek een klushulp

Wat is onkruid

Heb je net een nieuw huis gekocht? En is de tuin een wildernis? Grote kans dat je niet altijd het verschil met onkruid en vaste planten ziet op het eerste oog. Onkruid is iets wat veel mensen niet netjes in de tuin vinden. Ook is er onkruid wat gepaard gaat met distels en stekels. Niet prettig om zo in de tuin te zitten. Laat staan als je huisdieren of kinderen hebt die zich eraan kunnen bezeren.

Onkruid groeit met name tussen de tegels en tussen vaste planten in. Het nare van onkruid is dat het schade aan je tuin kan aanbrengen. Veel onkruid tussen de tegels kan zorgen voor kieren. En in extreme gevallen kan het zelfs voor hoogteverschil in je tuin zorgen.

Daarnaast is onkruid voor de andere planten in je tuin niet bevorderlijk. Je geliefde vaste plantjes krijgen door het onkruid minder voedingsstoffen. Onkruid put uit dezelfde bodem als die mooie vaste planten in je tuin. Naast het verwijderen van onkruid is het tegengaan ook een goed idee. Door cacaodoppen en houtsnippers op kale stukken grond te strooien, ga je onkruid al een stuk tegen. Ook bodembedekkers van planten zorgen voor minder onkruid in de tuin.

Waarom Zoofy een goede keuze is voor het verwijderen van onkruid

Zoofy biedt een unieke service. De klushulp. Met een vast uurtarief van €29,- komen studenten je helpen met alle klussen in en rond het huis. Je tuin onkruidvrij maken? Geen probleem voor de klussendienst! Meteen je tuin een grote onderhoudsbeurt geven? Ook dit is uit te voeren door onze klusservice. Denk ook aan klussen als het bevestigen van rookmelders in huis, het in elkaar zetten van een kast of het gazon maaien. De klushulp zorgt ervoor dat alle achterstallige klusjes voor je gedaan worden. Dit bespaart je tijd, frustratie en zorgt dat je wel kunt genieten van het resultaat. Namelijk weer heerlijk buiten zitten op een onkruidvrij terras. Met vrienden en familie buiten eten en genieten van je opgeruimde tuin. De klushulp arriveert per fiets. Er worden geen voorrijkosten gerekend. Ook zijn er geen verborgen kosten. De klushulp neemt je werk en zorgen uit handen.

Boek een klushulp

Andere prijsgidsen
Vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Binnendeur plaatsen
Kunststof kozijnen kosten
Airco kopen en laten installeren
Kosten vloerverwarming

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code

Klussen scoren