Stukadoor kosten beton ciré kostenoverzicht

Wat kost beton ciré

dinsdag 04 juni 2024

Gemiddeld kosten beton ciré

Het is belangrijk om de kosten van beton ciré te kennen als je van plan bent om het te laten plaatsen. Toch is het niet eenvoudig om één vaste beton ciré prijs te vernoemen. De kosten van beton ciré zijn namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren.

Gemiddeld gezien kan je echter rekenen op een beton ciré prijs van 100 euro per vierkante meter. Dit zijn de kosten voor ongekleurd beton ciré op de wand. De prijs kan dus nog sterk variëren. Hieronder krijg je een meer gedetailleerd overzicht van de kosten van beton ciré!

Kosten beton ciré per toepassing

Oppervlakte Kosten
Muren  € 80 - € 100 per m²
Vloer €  80 - € 145 per m²
Trap € 2.000 euro in totaal
Keukenblad Rond de € 650 per strekkende meter

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Beton ciré is een waterdicht materiaal dat je woning een stoere uitstraling geeft. Het wordt steeds populairder en heeft heel wat toepassingen. Overweeg jij ook om beton ciré in je badkamer of keuken te gebruiken? Dan is het handig om hieronder eerst meer te weten te komen over de beton ciré prijs!

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een cementgebonden stucsoort die vooral veel toegepast wordt in de keuken en badkamer. Dat komt omdat het materiaal slijt-, watervaste en hygiënische eigenschappen heeft.

Beton ciré wordt gebruikt voor muren, openhaarden, douches, vloeren en nog veel meer. Wil je weten wat er nog allemaal mogelijk is? Aarzel dan niet om raad te vragen aan één van onze vakmannen!

Betonlook beton cire kosten

Prijsbepalende factoren

De kosten van beton ciré hangen af van enkele factoren. Hieronder ontdek je de belangrijkste!

Soort toepassing

Zoals je hierboven gezien hebt, zijn er veel toepassingen voor beton ciré. De prijs die je betaalt hangt af van de klus die je laat uitvoeren. De beton cire vloer kosten liggen bijvoorbeeld hoger dan de beton ciré prijs voor een trap.

Vakman of niet?

De beton ciré in badkamer kosten en de beton ciré vloer kosten hangen uiteraard ook sterk af van of je een vakman inschakelt voor de klus of niet. Het spreekt voor zich dat een professional je een stukje meer kost, maar op die manier kies je wel voor zekerheid.

Extra opties

De beton cire vloer kosten en de beton ciré in badkamer kosten hangen ook af van of je extra opties neemt of niet. Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Beton ciré extra opties prijs

Extra opties Kosten per m²
Schuurwerk € 15 tot € 25 
Raapwerk € 15 tot € 30

Boek een stukadoor

Voordelen van beton ciré

Misschien twijfel je nog tussen beton ciré voor je keuken of badkamer en ander stucwerk. In dat geval is het goed om de voordelen te kennen. Beton ciré is bijvoorbeeld een goede keuze als je je woning een stoere uitstraling. Daarnaast is het watervast en slijt het niet. Dat wil dus ook zeggen dat het lang meegaat.

Wil je het materiaal schoonmaken? Dan gaat dit erg eenvoudig. Een beton cire vloer of muur bespaart je dus heel wat tijd. Maar het materiaal heeft nog een ander groot voordeel: het kan op zo goed als elk oppervlakte aangebracht worden. Het is dus niet alleen mogelijk om voor een beton cire vloer te kiezen, maar ook de muren, het toilet en andere oppervlakten kan je in een jasje van beton ciré steken.

Toepassingen van beton ciré

Wanneer je aan beton ciré denkt, schiet een beton cire vloer waarschijnlijk meteen in je gedachten, maar er zijn nog veel meer toepassingen. Hieronder ontdek je de verschillende mogelijkheden!

Keuken

Wanneer je beton ciré in de keuken gebruikt, geef je de ruimte een robuuste look. Je kan niet alleen kiezen voor een beton cire vloer in de keuken, maar je kan ook de muren en zelfs het keukenblad onder handen laten nemen.

Badkamer

Beton ciré in de badkamer is een andere populaire toepassing. Dat is niet moeilijk om te geloven. Je badkamer is namelijk de plek waar je tot rust komt. Een mooi interieur is dus erg belangrijk. Beton ciré wordt in de badkamer voor de vloer, muren en meubels gebruikt.

Trap

Wil jij je hal een stoere uitstraling geven? Dan is het mogelijk om beton ciré op je trap te gebruiken. Ideaal voor industriële woningen of gewoon als het iets stoerder mag zijn.

Vloer

Eén van de meest gekende toepassingen voor biton ciré is de vloer. Het voordeel is dat je het goed kan combineren met natuurlijke materialen én dat het in elke ruimte toepasbaar is. Zo is niet alleen een vloer uit beton ciré in de badkamer mogelijk, maar ook in de woonkamer, slaapkamer, hal, eerkamer of keuken.

Muur

Een andere populaire keuze is beton ciré voor de muur. Het geeft de muur een unieke en rustige uitstraling, zonder dat het saai wordt. Er zijn heel wat verschillende kleuren verkrijgbaar.

Meubels

Zelfs meubels kan je in beton ciré laten gieten. Zo geef je versleten meubels een nieuwe en mooie uitstraling. Het is een stukje goedkoper dan nieuwe meubelen kopen, maar de beton ciré prijs hangt wel sterk af van het meubelstuk dat je onder handen wilt laten nemen.

Zelf stucen of kiezen voor een vakman?

Als je graag beton ciré in huis wilt, kan je overwegen om het zelf te plaatsen. Toch is dat niet echt een goed idee. Als je niet over de nodige expertise en ervaring beschikt, is de kans op mislukken namelijk groot waardoor het je uiteindelijk meer kost.

Door het stucwerk te laten uitvoeren door een specialist ben je 100% zeker van een mooi en duurzaam resultaat. Bovendien spaar je jezelf zo heel wat tijd en gedoe uit. Stucen is namelijk een fysiek zware en tijdrovende klus.

Kies voor een vakman van Zoofy en geniet van een duurzaam resultaat

Met een vakman ben je altijd zeker van een mooi en duurzaam resultaat. Zeker als je kiest voor een betrouwbare en bekwame vakman van Zoofy. Bij ons worden alle professionals namelijk grondig gescreend.

De beste vakman uit je buurt vinden is op onze site bovendien helemaal niet moeilijk. Al wat je ervoor hoeft te doen, is je gegevens invullen. Het loont de moeite om het uit te proberen, want je kan hierdoor de voorrijkosten uitsparen!

Boek een stukadoor

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code

Klussen scoren