Stukadoor kostenoverzicht

Kosten stucwerk repareren

woensdag 10 april 2024

 

Houd jij ook van mooie strak gestucte wanden? Helaas blijven niet alle wanden na verloop van tijd ook strak. Zeker in een huis waarin wordt geleefd, bijvoorbeeld met jonge kinderen of pubers, bestaat er een reële kans dat het stucwerk op de muren beschadigd.

Is dat bij jou (jullie) het geval? Je kunt er dan voor kiezen om over de hele wand een nieuwe stuclaag aan te laten brengen. Een andere mogelijkheid is om het stucwerk plaatselijk door een stukadoor te laten repareren. In dit artikel lees je meer over het laten repareren van stucwerk, wat de gemiddelde kosten voor het repareren van stucwerk bedragen en wie je het beste voor deze klus kunt inschakelen.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Wat kost stucwerk repareren gemiddeld?

In de onderstaande tabel kun je aflezen met welke kosten je gemiddeld rekening moet houden als de professional jouw stucwerk komt repareren. Houd er rekening mee dat op basis van de afmetingen de uiteindelijke kosten van de onderstaande bedragen kunnen afwijken.

soort werkzaamheden gemiddelde kosten
Stucwerk binnenshuis repareren minder dan 30 m² € 250 tot € 400-
Stucwerk binnenshuis repareren per m² € 10 tot € 25

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Waarom het stucwerk uitbesteden

Er wordt niet voor niets gezegd, ieder zijn vak. Het (rete-)strak stucen van wanden en plafonds of het repareren van stucwerk bij plaatselijke beschadigingen van de wand is en blijft een lastige klus. Een slecht gestucte wand zal altijd een doorn in het oog zijn. Zeker bij reparatie is het van belang dat je naderhand niet meer ziet waar de beschadiging zat. Het advies is dan ook om reparatie van stucwerk aan de vakman (van Zoofy) over te laten. Deze professional zorgt snel én goed voor een glad gestuct resultaat waarvan je de komende jaren ongetwijfeld zult genieten.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Welke onderdelen zijn van invloed op de prijs van stucwerk repareren?

De reden waarom je stucwerk wilt laten repareren, kunnen altijd verschillend zijn. Het is mogelijk dat er ten gevolge van een lekkage schade aan het stucwerk is ontstaan of dat er door de werking van je woning scheuren in het stucwerk zijn ontstaan. De oorzaak is echter niet van belang en niet van invloed op de kosten van stucwerk repareren. Toch zal de gemiddelde prijs die je voor reparatie van je stucwerk betaalt, per klus verschillen. Dat heeft zowel met het aantal te herstellen vierkante meters maar ook met de mate van beschadiging van het stucwerk te maken.

Kosten stucwerk repareren

Stucwerk kleinere oppervlaktes repareren (tot 30 m²)

Bij kleinere oppervlaktes, kleiner dan 30 m2, rekenen stukadoors meestal niet met een vierkante meter prijs, maar met een prijs per dagdeel. Dat maakt het repareren van stucwerk met kleine oppervlaktes relatief prijzig. Daarbij kunnen de bedragen ook nog eens per regio en oppervlakte variëren. Als je echter met een bedrag tussen de € 250,- en € 400,- bij kleinere oppervlaktes rekening houdt, zit je altijd goed.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Stucwerk grotere oppervlaktes repareren (vanaf 30 m²)

Repareren moet hier in de ruime zin van het woord worden gezien omdat de stukadoor in veel gevallen de hele wand glad moet maken. Bijgewerkte plekken blijven helaas vaak nog zichtbaar, zeker als het bestaande stucwerk uit granol, sierpleister of spachtelputz bestond. De stukadoor zal je in dergelijke gevallen adviseren de hele wand glad te maken en de muur opnieuw te stucen omdat het resultaat vele malen mooier is. De kosten hiervoor zijn natuurlijk hoger dan wanneer het om stucen van kleine oppervlaktes gaat.

Meerkosten door schilderwerkzaamheden

Behalve de uiteindelijke kosten voor (het herstellen van) het stucwerk, moet je ook rekening houden met kosten die je nog voor schilderwerk moet maken. Je kunt het sausen van de muren eventueel in eigen beheer doen, maar je krijgt in elk geval altijd met materiaalkosten (verf en kwasten) te maken. Als je voor het schilderen een schilder inhuurt, bijvoorbeeld via Zoofy, moet je jouw budget verruimen. Een geverfde muur neemt ook minder vuil en vocht op dan een onbehandelde gestucte muur. Door de muur na het stucen te schilderen, zal deze langer mooi en onbeschadigd blijven.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Meerkosten bij stucwerk repareren buitenshuis

Houd er rekening mee dat scheuren in het stucwerk van een buitenmuur of een gevel prima kunnen worden gerepareerd maar dat de kosten hiervoor hoger zijn dan voor reparatie aan stucwerk in de woning.
Zodra de stukadoor de situatie heeft opgenomen, zal die in overleg met jou een keuze maken tussen verschillende soorten stucwerk. Alle soorten stucwerk hebben hun eigen voordelen en een eigen prijskaartje.
Dit zijn de vier opties:

Spackspuitwerk

Dit is het voordeligste stucwerk. Het wordt het meeste in nieuwbouwwoningen toegepast. Dit type stucwerk is goed tegen werkende muren bestand. Doordat dit stucwerk met een speciale spuitmachine op de muur wordt aangebracht, neemt dit minder tijd in beslag. Daardoor ligt de prijs ook lager dan bij andere soorten stucwerk. Standaard wordt spackspuitwerk in de kleur wit aangebracht. Wil je liever een kleurtje? (je hoeft dan niet meer te schilderen). Dan betaal je hiervoor wel een toeslag.

Sausklaar stucwerk

Dit type stucwerk wordt gebruikt voordat er moet worden geschilderd. Het stucwerk is bij oplevering egaal en glad, zodat de muur eenvoudig kan worden geschilderd.

Behangklaar stucwerk

Dit type stucwerk, behangklaar stucwerk, wordt toegepast voordat er moet worden behangen. Het stucwerk is minder glad van bij sausklaar stucwerk. Je kunt de muur hierna dan ook alleen behangen, de muur is niet geschikt om te verven. De verf zal onvoldoende op de muur hechten. Behangen kan echter prima. Kies voor een stevige soort behang zoals vliesbehang.

Sierpleister

Als jij graag sierpleister op de muur wilt hebben of er zat al sierpleister op, wordt dit type stucwerk toegepast. De bekendste sierpleister is spachtelpoets, een korrelige vorm van stucwerk. Nog grover van structuur zijn granol of rustiekputz. Realiseer je dat sierpleister niet eenvoudig bij te werken of te repareren is. Mochten er scheuren in of schade aan ontstaan, dan kan alleen de professional dit herstellen.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Scheuren in je muren wat zijn de oorzaken

Nadat je hebt geconstateerd dat er grote scheuren in (het stucwerk op) de muur zitten, is het belangrijk de oorzaak van deze scheuren te achterhalen. Je kunt de scheuren wel zonder blikken of blozen door de stukadoor laten repareren, verstandiger is het om eerst te weten te komen waardoor de scheuren zijn ontstaan. Zo voorkom je dat al vrij snel na het herstellen de scheuren, de scheuren toch weer terugkomen.

Nieuw stucwerk heeft niet lang genoeg gedroogd

Als nieuw aangebracht stucwerk niet voldoende heeft kunnen drogen en je bent toch al gaan schilderen, kunnen er scheuren in het stucwerk ontstaan. Om dit tegen te gaan moet er in de hoeken stukadoorsgaas worden geplaatst.

Constructiefouten of verzakkingen

Door constructiefouten of verzakkingen kunnen (steeds groter wordende) scheuren ontstaan. Schakel een specialist in die de fundering en constructie van je woning onderzoekt. Stucen heeft uiteindelijk dan geen zin. Eerst zal de oorzaak moeten worden opgelost.

Vocht in nieuwbouwwoningen

Omdat nieuwbouwwoningen relatief veel vocht bevatten, werken de muren hiervan. Daardoor kunnen er in de verbindingen tussen plafond en muur en de muren onderling scheuren ontstaan. Een nieuwbouwwoning kan natuurlijk gewoon worden gestuct. Wel dien je er rekening mee te houden dat je na een paar jaar hoogstwaarschijnlijk het stucwerk al moet laten repareren.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Hoe gaat het repareren van een scheur in het stucwerk in zijn werk?

De professional zal je altijd een eerlijk advies geven. Als de opdracht wordt aanvaard, kan de stukadoor met het repareren van de scheuren in het stucwerk beginnen. Hiervoor wordt de scheur met een specie op basis van cement dichtgezet een wordt er gaas over de scheur aangebracht. Vervolgens wordt de muur netjes gestuct. Behalve met een specie op cementbasis, kan de scheur ook met kit, alabastine of knauf worden gerepareerd.
Zitten de scheuren met name in de verbindingen van de muren en de plafonds, dan zal de stukadoor je adviseren om de hele ruimte opnieuw te stucen. Daarbij wordt gaas in de hoeken aangebracht.

Waarom je het beste Zoofy kunt inschakelen je stucwerk te repareren

Goede vakmannen bij jou in de buurt liggen niet voor het oprapen en en als je al het geluk hebt er een te vinden, dan zou het nog wel even kunnen duren voordat je aan de beurt bent. Op het platform van Zoofy zijn alleen maar goede vakmannen en vakvrouwen verzameld. Die scoren maar liefst een 9,2, iets waar we bij Zoofy enorm trots op zijn. Dat betekent dat jouw klus bij een echte vakman terecht komt. Bovendien kom je via Zoofy snel en eenvoudig met een stukadoor in jouw omgeving in contact. Het einige dat je hiervoor hoeft te doen is het doorgeven van drie momenten waarop er contact met jou mag worden opgenomen.
Voor je het weet zijn de scheuren in het stucwerk netjes en professioneel hersteld.

➡️ Boek direct een stukadoor »

Andere stukadoorklussen op Zoofy
Plafond stucen

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code