CV Ketel onderhoud plannen
CV Monteur Kosten CV ketel kopen kostenoverzicht

Cv ketel kopen en installeren

woensdag 22 mei 2024

Is je oude CV aan vervanging toe? Je kunt er dan voor kiezen om een nieuwe CV ketel te kopen en te installeren. Benieuwd naar hoeveel een CV ketel kopen kost inclusief de installatie? Je leest er in dit artikel meer over!

Wat kost een CV ketel kopen installeren?

In de meeste huizen gaat een CV maximaal 15 jaar mee. Langer of korter kan ook. Het hebben van een oude CV ( langer als 15 jaar ) kan gevaren voor de gezondheid met zich meebrengen. Denk aan het gevaar op koolmonoxide. Daarnaast kan een oude CV ook minder zuinig in gebruik worden. Een CV ketel kopen en installeren is een investering. Deze investering betaalt zichzelf wel terug. Gemiddeld heb je na 6 jaar de investering voor de aanschaf van de nieuwe CV eruit. Dit zie je met name terug in je energierekening en de afname van verbruik hiervan. Een CV ketel installeren kost ook geld. Dit komt omdat mogelijk je huis nog niet klaar is voor de installatie. Bijvoorbeeld omdat de vakman eerst nog leidingen moet omleggen, of oude in de muur wegwerkt.
Gemiddeld kost een CV ketel kopen en installeren tussen de €1200 en €2600 euro.

Boek nu een CV monteur

Kostenoverzicht cv installatie

Hoe zijn de kosten opgebouwd als je een cv installatie laat uitvoeren?

cv installatie kosten €350-€400
onderhoud  €50,- per uur

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
Het is afhankelijk van de soort CV ketel die je kiest, om tot de uiteindelijke prijs te komen. We raden aan om een CV ketel altijd te laten installeren door een vakman. Daarnaast is het afsluiten van een onderhoudscontract ook aan te raden. Naast een jaarlijkse check, repareert de monteur ook kapotte onderdelen. Dit draagt allemaal bij aan een goedwerkende CV. Waar je jarenlang plezier van hebt.

 

Uitleg soorten CV ketels

Uit welke soorten CV ketels kun je kiezen?

 • HR-ketel
 • VR-ketel
 • HRe-ketel

HR-ketel aanschaffen

Een HR-ketel staat voor Hoog Rendement. Binnen de HR ketel kun je nog kiezen voor een solo of combiketel. Een combiketel verwarmt je huis en het water. Een soloketel verwarmt alleen het huis. Voor warm water dien je een boiler te installeren.

VR-ketel aanschaffen

Een VR-ketel betekent Verbeterd Rendement. Ook bij een VR-ketel kun je kiezen voor een solo of combiketel.

Een HRe ketel

De HRe ketel heeft al de dubbele functie in zich. Deze ketel verwarmt zowel je woning als elektriciteit en warm water. Gemiddeld valt de aanschaf voor deze ketel hoger uit.

Keuze uit de volgende CV merken

Je kunt je overweldigd voelen als je op zoek bent naar een nieuwe CV. Wat zijn nu merken die kwalitatief goed bekend staan? De vakman kan je hierin het beste van goed advies voorzien. Deze weet als beste wat de ontwikkelingen op de markt doen. Ook kan deze een inschatting maken van wat er voor jouw woning het meest verstandig is qua ketel.
De volgende merken zijn A-merken: Nefit, Atag, Remeha, Intergas. Deze zijn wel in het duurdere prijssegment. Op zoek naar een wat lagere prijs, maar wel met goede kwaliteit? Dan zijn CV ketels van het merk Ferroli of Vaillant een aantrekkelijk alternatief.

Een CV kan uit 6 klassen bestaan. Hier staat de combinatie CW1 tot CW6 voor. Het hoogste vermogen heeft de CW6, het laagste vermogen de CW1.
Wil je weten welk vermogen nodig is voor het verwarmen van jouw woning? Geef dan antwoord op de volgende vragen:

 • Heb je een bad?
 • In hoeveel kamers wil je gebruik maken van warm water?
 • Hoe groot is je woning?
 • Wat voor soort huis heb je? Vrijstaand, tussenwoning of een geschakelde woning?

Cv ketel installeren

De vakman gaat er vaak vanuit dat de nieuwe CV ketel installeren op dezelfde plek komt als de oude. Als dit niet het geval is, kan dit hogere kosten met zich meebrengen. De vakman heeft meer materiaal en arbeid nodig om de leidingen en ruimte gereed te maken voor installatie. Goed om te weten: de installatie van een CV is vaak 40% van de totaalprijs.

Onderhoud CV ketel

Lees hier meer over de kosten van het onderhoud van jouw CV ketel.

Kies hierom voor Zoofy

Een CV laten installeren is een klus die goed gebeuren moet. Een vakman is hier de juiste persoon voor. Zoofy biedt vele vakmannen én klussen aan. Van loodgieter tot hovenier. Wil je je gang bijvoorbeeld meteen aanpakken bij het plaatsen van een nieuwe CV? Dan is de timmerman en tegelzetter ook via Zoofy snel te vinden. Altijd met de zekerheid van een vakman die goed werk aflevert. En die met je meedenkt om tot het mooiste resultaat te komen.

Boek nu een CV monteur

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Kosten boiler installeren of vervangen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code