Welke klus moet worden gedaan?
Klusjesman Kostenoverzicht

Elektrische screens buiten prijzen

dinsdag 04 juni 2024

Kosten elektrische screens buiten prijzen

Ben je benieuwd naar de kosten van elektrische screens? De kosten voor montage van elektrische screens lopen van €100 tot €150,-. Met de onderstaande tabel krijg je een idee. Genoemde bedragen zijn inclusief btw.

Boek een klusjesman

Afmetingen in hoogte x breedte gemiddelde meerprijs accessoires gemiddelde montagekosten gemiddelde totaalprijs inclusief montage
80 x 60 centimeter € 0 bij handmatige bediening € 100 € 300
150 x 75 centimeter € 160, elektrische bediening € 150 € 540
200 x 150 centimeter € 230, elektrische bediening incl. afstandsbediening € 150 € 680

*Houd er rekening mee dat genoemde prijzen gemiddelde prijzen zijn. Er zijn diverse factoren die de uiteindelijke prijs bepalen. Deze prijzen zijn gebasseerd op eerder uitgevoerde klussen op Zoofy.

Ben je op zoek naar geschikte buitenzonwering voor je woning maar ben je niet zo gecharmeerd van rolluiken of zonneschermen? Screens zijn dan een goed alternatief. Wat zijn dat eigenlijk, screens? Een screen is een vlakhangende verticale zonwering die strak langs een raam naar boven of naar beneden beweegt. Het doek glijdt tussen twee verticale geleiders naar beneden en naar boven. 

Screens nemen geen kostbare ruimte in en de screenkast is veel bescheidener in formaat dan een rolluikkast. Een ander voordeel van screens ten opzichte van rolluiken is dat deze, hoewel ze enigszins transparant zijn, het zonlicht toch bijzonder goed filteren. Screens hebben echter nog meer voordelen. Waar je allemaal op moet letten, wat de voordelen zijn en wat er allemaal bij het plaatsen van screens komt kijken en wat de kosten zouden kunnen bedragen, lees je hier.

Wie inschakelen voor het installeren van elektrische screens

Het aanschaffen en laten installeren van screens kan een behoorlijke investering zijn, zeker wanneer je woning heel veel ramen heeft en je voor elektrische bediening kiest. Schakel daarom altijd een vakman voor het laten installeren van je elektrische screens in. Waar je snel en eenvoudig een vakman bij jou in de buurt vindt? Via Zoofy.nl. Bij het platform van Zoofy zijn namelijk alleen de allerbeste vakmensen aangesloten. Zij scoren dan ook een gemiddelde van liefst een 9,2!
Het enige wat je hoeft te doen, is drie momenten aangeven waarop de vakman contact met je kan opnemen. Voor je het weet staat de vakman bij jou op de stoep om jouw klus te bespreken en uit te voeren.

Boek een klusjesman

Welke factoren zijn van invloed op de kosten van elektrische screens?

De prijzen van screens kunnen behoorlijk varieren enorm, afhankelijk van verschillende factoren. Van grote invloed is uiteraard de afmeting van de screens en het aantal benodigde screens.

De soort bediening

Ook de bediening is medebepalend voor de prijzen van screens. Zoals al eerder aangehaald ben je met een handmatige bandbediening prijstechnisch het voordeligste uit. Elektrische bediening geniet echter de voorkeur. Het monteren van een schakelaar op de muur is de voordeligste optie voor automatische bediening. Een luxere en duurdere optie is elektrische bediening in combinatie met een afstandsbediening of een app op je telefoon.

De motor

Niet alleen het soort bediening is van invloed op de uiteindelijke prijs van je screens. Een belangrijk onderdeel is de motor. Alleen een kwalitatief goede motor funktioneert snel en geruisloos en brengt je screens in de gewenste positie. De motor moet ook onzichtbaar en netjes in de cassette of oprolbuis zijn weggewerkt. Informeer hier altijd naar bij de leverancier van je screens en vraag om een A-merk motor.

De montagekosten

De montagekosten vormen een belangrijke kostencomponent. Alleen screens die netjes en degelijk zijn gemonteerd, zullen probleemloos funktioneren. Reden te meer om de montage aan de vakman (die je via Zoofy boekt) over te laten. Deze vakman gebruikt alleen de juiste en kwalitatief hoogwaardige bevestigingsmaterialen, zodat je screens ook over 10 jaar nog degelijk zijn bevestigd zonder roestige schroeven. Bij Zoofy weet je qua kosten waar je aan toe bent. Het vanaf uurloon van de vakman die jouw zonwering komt plaatsen bedraagt € 60 inclusief btw. Het exacte tarief wordt mede op basis van jouw postcode bepaald. Let op, Zoofy verstrekt géén offertes. Ben je benieuwd wat de uiteindelijk kosten van elektrische screens buiten bedragen? De door jou ingeschakelde vakman verstrekt jou graag een offerte op maat.

Elektrische screens aansluiting

Bij het plaatsen van elektische screens komt ook een stukje kennis op het gebied van elektriciteit kijken. Elektrische screens aansluiting ervan kun je met een gerust hart aan de vakman van Zoofy overlaten. Deze professional zal je ook de werking ervan uitleggen, evenals de mogelijkheden van een eventuele afstandsbediening of app.

De bedieningsmogelijkheden van je screens

Hier zullen we alleen de elektrische bediening van screens buiten bespreken. Elektrische bediening biedt namelijk ten opzichte van handbediening zoveel meer gemak en mogelijkheden. Met behulp van een afstandsbediening of een wandzender kunnen de elektrische screens heel gemakkelijk naar beneden of naar boven worden gelaten.
Opname van de bediening van je screens in een smart home systeem behoort dan ook tot een slimme mogelijkheid.

Smartphone bediening

Je kunt de bediening van je screens dan ook eenvoudig op afstand met je smartphone regelen. Het maakt niet uit waar jij je bevind. Zelfs vanaf je vakantie adres kun je je screens naar beneden laten of juist omhoog laten, afhankelijk van het weer of je wensen. Je kunt met een smart home systeem de screens bijvoorbeeld ook elke ochtend bij het opstaan automatisch omhoog laten gaan. Het installeren van screens met een elektrische bediening is uiteraard wat duurder dan een handbediening maar biedt daarvoor zoveel meer.

Boek een klusjesman

Waar kun je nog meer op letten bij het aanschaffen van elektrische screens?

De kwaliteit van de screens

Zoals hierboven al even aangehaald is de ene screen de andere nog niet. Vaak zijn goedkopere screens van mindere kwaliteit of hebben een kwalitatief minder goede of sterke motor. Bedenk dat een kwalitatief hoogwaardige screen soms wel levenslang meegaat en voor een soepele bediening garant staat. Mede omdat elektrische buitenscreens aan het wisselvallige Nederlandse weer bloot worden gesteld, is het van belang dat een screen tegen wind, hagel, regen en zon bestand is.

Garantie op de screens

Alleen aanbieders of fabrikanten die van de kwaliteit van hun producten overtuigd zijn en hiervoor ook de verantwoording nemen, zullen je garantie op de screens aanbieden. In elk geval op de motor, het belangrijkste onderdeel. Mochten er dan onverhoopt toch problemen optreden of iets mis zijn met de screens, kun je je op de aangeboden garantie beroepen van de partij die de screens levert.

Reviews

Denk je de juiste screens te hebben gevonden? Lees dan vooral de productreviews en natuurlijk de reviews van de betreffende aanbieder. Je kunt op de prijs/kwaliteitverhouding letten, maar ook op de servicegerichtheid bij problemen of extra service zoals een onderhoudservice.

De functies die een screen kan vervullen

Vind je de aanschaf van elektrische screens wellicht een grote investering? Bedenk echter dat dit type zonwering, behalve het weren van de zon, nog vele andere voordelen heeft zoals:

 • het binnen houden van warmte in de winter
 • het buiten houden van warmte in de zomer
 • het dienen als geluidsisolatie
 • het bieden van privacy, je kunt wel naar buiten kijken maar er kan niet naar binnen worden gekeken
 • het gedeeltelijk verduisteren van een ruimte
 • het bieden van bescherming tegen inbrekers
 • het grotendeels voorkomen van smerige ramen

De kleuren van de screens

Tegenwoordig is er heel veel mogelijk qua kleurstellingen. Zijn je houten kozijnen al in een bepaalde ralkleur geverfd? Informeer dan even bij de leverancier of de screenkast en geleiders in diezelfde ralkleur leverbaar zijn.
Hierdoor zullen je screens een mooi geheel met de rest van de woning vormen doordat ze als het ware in het kozijn wegvallen. De kleur van het doek is natuurlijk een kwestie van smaak. Bestel indien mogelijk van te voren een proefstaaltje van het doek. Het is mogelijk om ook geheel verduisterend doek te bestellen, een goede optie voor een slaapkamer. Informeer bij de fabrikant of leverancier naar de mogelijkheden.

Boek een klusjesman

Zoofy voor een perfecte montage van je elektrische screens buiten

Zoals al eerder aangehaald, is niet alleen de kwaliteit van de screens van belang, maar bepaalt ook een professionele montage het totaalplaatje en staat voor een goede werking garant. Regel daarom snel en eenvoudig via Zoofy een vakman bij jou in de buurt. Ruim 200.000 tevreden klanten gingen je al naar volle tevredenheid voor. Betalen hoeft pas achteraf, als jouw klus geklaard is. Dat kan eenvoudig met iDeal of een Tikkie.

Andere prijsgidsen
veranda kosten

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code