Zoek hier je klusje
Schuifpui plaatsne met kosten
Timmerman Schuifpui plaatsen kosten Kostenoverzicht

Wat kost een schuifpui plaatsen

woensdag 28 december 2022

Een schuifpui is een glazen deur waarvan de helft vast zit en de andere helft over het vaste gedeelte schuift. Patiodeuren worden geïnstalleerd omdat ze een bron van natuurlijk licht zijn in een huis of kamer en ze bieden gemakkelijke toegang tot jouw veranda, achtertuin, terras of zwembad. Terrasdeuren zijn geweldig om te installeren omdat ze een hoog niveau van veiligheid, bescherming tegen weersinvloeden en een mooi uiterlijk bieden.

Boek een timmerman

Kosten schuifpui plaatsen 

Het gemiddelde bereik voor het installeren van een schuifpui ligt tussen € 2.000 en € 4.000 . Het monteren van een 72 "x 80" aluminium schuifdeur kost ongeveer € 2.756. De lage kosten kunnen € 1.626 bij het installeren van een 72 "x 80" inch vinyldeur met glas. Of prijzen kon lopen zo hoog als € 4.804 bij de keuze voor een 72” x 80” houten schuifpui met extra functies, zoals verticale jaloezieën.

Schuifpui prijzen

Gemiddelde kosten om een ​​schuifdeur te installeren Kosten
Gemiddelde kosten €2.756
Gemiddeld bereik € 2.000- € 4.000
Minimale kosten € 1.626
Maximale kosten € 4.804

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Schuifpui prijzen op maat

De prijs voor het installeren van jouw schuifpui hangt af van het type deur dat is geïnstalleerd en de grootte van de deur. Een groter formaat betekent meer materiaal en langere installatietijd. Hieronder staan ​​​​enkele van de meest voorkomende maten van patiodeuren die zijn geïnstalleerd en de gemiddelde kosten die je kunt verwachten. De eerste afmeting vertegenwoordigt de breedte van de deur en de tweede afmeting de hoogte, die typisch een standaard 80" (203cm) is. Prijzen zijn inclusief de kosten van de deur maar geen montage- of bijkomende kosten.

breedte Gemiddelde kosten (alleen materialen)
121 cm (48 "x 80") € 400 - € 800
152 cm (60 "x 80") € 400 - € 800
183 cm (72 "x 80") €600 - €900
213 cm (84 "x 80") € 700 - € 1.000
244 cm (96 "x 80") € 700 - € 1.000
274 cm (108 "x 80") € 800 - € 1.000
305 cm (120 "x 80") € 950 - € 1.200
365 cm (144 "x 80") € 950 - € 1.300
427 cm (168 "x 80)" € 950 - € 1.300
488 cm (192 "x 80") € 1.300 - € 1.600

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Schuifpui plaatsen kosten

Boek een timmerman

Kosten van schuifdeuren op materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen die je kunt kiezen voor jouw nieuwe schuifpui. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en uitstraling. Het kiezen van het juiste materiaal zal grotendeels te maken de uitstraling die past bij jouw woning. Hieronder vind je een tabel met de verschillende materialen die je kunt kiezen voor jouw schuifpui en de gemiddelde kosten zonder installatie of andere extra kosten.

Materiaal Kosten (alleen materialen)
vinyl €300-€700
Metaal €500-€1.000
Hout € 500- € 1.500
Aluminium €600-€1.000
Composiet € 600- € 1.200
Glasvezel €1.500-€2.500
Staal € 2.000- € 4.000

Vinyl schuifdeur terrasdeur prijzen Door

Schuifdeuren van vinyl behoren tot de meest populaire opties voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een functionele maar goedkopere schuipui. Vinyl schuifdeuren voor terrasdeuren zijn ook eenvoudig te installeren en verhogen de totale waarde van het huis. Er zijn echter enkele nadelen aan vinyl. De twee belangrijkste nadelen van het kiezen van dit type deur zijn dat ze de neiging hebben om te kromtrekken bij hogere temperaturen en niet zo'n sterke luchtafdichting hebben als de andere materiaalsoorten. De kosten voor een glijdende vinyl terrasdeur zullen zonder installatietussen € 300 en € 700 bedragen.

Metalen schuifpuien

Metalen schuifpuien zijn een andere, minder dure optie. Ze zijn duurzamer dan vinyl en zorgen voor een iets betere luchtafdichting. Ze zijn eenvoudig en goedkoper te installeren. Een van de nadelen van een metalen schuifdeur is dat de kozijnen makkelijker kromtrekken of buigen dan staal. Ook past het metaal voor sommige huiseigenaren mogelijk niet goed bij de algehele inrichting van de kamer. Metalen deuren voor schuifregelaars kunnen tussen € 500 en € 1000 kosten zonder installatiekosten.

Houten schuifdeur voor terras

Houten deuren zijn een populaire optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een schuifpui met een gemiddeld bereik. Houten schuifdeuren zorgen voor een betere isolatie dan sommige andere opties. Ze dragen bij aan de inrichting van de kamer. Als je jouw houten schuifdeur goed onderhoudt, kun je ervan uitgaan dat deze lang meegaat. De belangrijkste nadelen van het installeren van een houten schuifdeur zijn dat ze meer onderhoud kunnen vergen om ze in stand te houden en vaak duurder zijn dan andere opties. Houten deuren zijn redelijk geprijsd, variërend in kosten van € 500 tot € 1.500 zonder installatiekosten.

Prijzen van aluminium schuifdeuren:

Aluminium schuifpuien staan ​​bekend om hun sterkte en duurzaamheid, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met sterke wind. Ze zijn insecten- en weerbestendig, wat betekent dat ze niet rotten of corroderen. En hoewel ze niet de minst dure optie zijn, zijn ze niet een van de hoogste. De twee belangrijkste nadelen van aluminium schuifdeuren zijn dat ze fungeren als warmtegeleider en meer condensatie veroorzaken. Afhankelijk van het merk betaal je tussen de €600 en €1.000 voor een aluminium deur.

Composiet schuifpui

Samengestelde schuifdeuren staan ​​vooral bekend om hun duurzaamheid. Ze zullen waarschijnlijk niet kromtrekken als ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Hoewel ze als redelijk duur worden beschouwd, kunnen ze de kosten waard zijn vanwege hun lange levensduur en het vermogen om een ​​goede afdichting te creëren. Samengestelde schuifdeuren hebben niet veel nadelen. Sommige huiseigenaren vinden ze misschien niet zo esthetisch als anderen. Huiseigenaren zijn misschien op zoek naar een sterkere deur, zoals een stalen constructie. De kosten voor een composiet variëren van € 600 tot € 1.200 .

Schuifdeur van glasvezel

Schuifdeuren van glasvezel zijn een populairdere optie voor diegenen die hun terrasdeur willen gebruiken als middelpunt van hun inrichting. Ze zijn er in vele ontwerp- en stijlopties, waardoor je een meer persoonlijke look kunt creëren. Je kunt jouw schuifdeur van glasvezel verven of beitsen zodat deze bij de kleuren in de kamer past. Een ander voordeel van dit type deur is dat het extreem onderhoudsarm is. De belangrijkste nadelen van glasvezel zijn dat ze duurder kunnen zijn, meestal tussen € 1.500 en € 2.500 lopen , en minder duurzaam zijn dan andere opties, en soms na verloop van tijd barsten. Ook bij het gebruik van bepaalde soorten reinigingsmiddelen is het mogelijk de afwerking te beschadigen.

Stalen schuifpui

Een van de meest duurzame opties is een stalen schuifpui. Stalen deuren zijn veelzijdig genoeg om te worden gebruikt voor schuifdeuren van elk formaat en met elk decor. Een van de grootste nadelen van stalen deuren is dat ze duur zijn in aanschaf. Je kunt verwachten te betalen tussen € 2.000 en € 4.000 plus de installatiekosten. Andere problemen zijn dat ze kunnen worden ingedeukt, moeilijk te repareren en vatbaarder voor roest.

Boek een timmerman

Schuifpuien Kosten per type

Wanneer u besluit een schuifpui te plaatsen, moet u bepalen welk type materiaal u wilt en welk type deur. De meest voorkomende opties bij het kiezen van een type zijn 2-panel, 3-panel, 4-panel, 5-panel en 6-panel. Aangezien elk paneel meer materiaal en tijd nodig heeft om te installeren, hoe meer panelen u heeft, hoe hoger de kosten. Hieronder vindt u een kostentabel op basis van het type paneel dat u kiest, minus de installatiekosten.

Type Kosten (alleen materialen)
2 panelen € 400 - € 1.500
3 panelen € 1.500 - € 3.500
4 panelen € 2.500 - € 5.500
5 panelen € 3.000 - € 6.000
6 panelen € 3.500 - € 6.500

 

Schuifdeur met 2 panelen

Een schuifpui met 2 panelen is een van de meest voorkomende schuifdeuren die u in een woning zult zien. Het bestaat uit twee glazen panelen. Een van de panelen blijft vast zitten. Het andere paneel schuift open en dicht, waardoor de entree ontstaat. Schuifdeuren met twee panelen zijn een goede optie als u op zoek bent naar een eenvoudige uitgang naar uw tuin. Schuifdeuren met twee panelen zijn de goedkoopste optie, met kosten tussen € 400 en € 1.500 .

3-Panel Schuifdeur Patio Prijs:

De prijs voor een 3-paneels schuifpui is hoger dan een 2-paneels omdat deze een extra paneel heeft en twee die als schuiven werken. U kunt ervoor kiezen om één of twee panelen vast te hebben en één of twee van de panelen als schuiven, die zorgen voor twee openingen. Dit type schuifdeur wordt vaak gekozen als u twee of meer uitgangen wilt als u kiest voor de twee bedienbare ontwerpen. Anderen kunnen kiezen voor twee vaste panelen om meer natuurlijk licht door de deuropening te laten komen. Schuifdeuren met drie panelen zijn redelijk geprijsd, variërend van € 1.500 tot € 3.500 .

Kosten voor schuifdeuren met 4 panelen

Als je kijkt naar de kosten van een glazen schuifdeur met 4 panelen, merk je dat de prijs bijna het dubbele is van die van een 2 paneels. De prijs is hoger omdat je twee keer de deur krijgt. De deuropties met vier panelen bestaan ​​uit twee vaste panelen en twee panelen die openschuiven. Dit is de beste keuze wanneer u een groot gebied wilt openstellen voor natuurlijk licht en u twee schuifpanelen wilt om naar binnen of naar buiten te gaan. Vanwege hun grootte kan een schuifpui met 4 panelen worden gebruikt om de esthetiek van de kamer te verbeteren. Schuifdeuren met vier panelen zijn een duurdere optie en kunnen tussen de € 2.500 en € 5.500 kosten.

Glazen schuifdeur met 5 panelen

In de afgelopen jaren zijn er uitgebreidere paneelopties voortgekomen uit maatwerkprojecten en begonnen deze steeds populairder te worden. Een 5-paneels deur lijkt veel op de 4-paneels variant maar dan met een extra deur. Hoewel duurder, vinden sommige mensen dit een waardevolle toevoeging aan grote, uitgestrekte woonkamers en gezinsruimtes, vooral waar er uitzicht is. Schuifglas met vijf panelen is het meest geschikt voor huizen met veel licht en ruimte om rond te dwalen. De gemiddelde kosten van een schuifdeur met 5 panelen zijn € 3.000 tot € 6.000 .

Glazen schuifdeur met 6 panelen

Helemaal aan het einde van het spectrum bevinden zich glazen schuifdeuren met 6 panelen. Hoewel ze niet heel gebruikelijk zijn en meestal voorbehouden zijn voor maatwerk, zijn ze een aantrekkelijke mogelijkheid met minstens drie schuifpanelen om buiten naar binnen te halen en vice versa. Een glazen schuifdeur met 6 panelen wordt een belangrijk verkoopargument voor gerenoveerde huizen met dit goede uitzicht vanuit het raam. Verwacht ongeveer € 3.500 tot € 6.500 te betalen voor een schuifdeur met 6 panelen.

Kosten schuifpui op aantal ruiten

Bij het kiezen van schuifpuien, moet u het aantal ruiten bepalen dat u wilt dat uw glazen deur heeft. Voor elke ruit die wordt toegevoegd, wordt het glas dikker en duurzamer en isoleert het uw huis beter. Als je in een gematigd klimaat leeft met weinig stormen of weersomstandigheden, dan zou een deur met één ruit voldoende zijn. Maar als u in een gebied woont dat kwetsbaar is voor harde wind en stormschade, kan dubbel- of driedubbel glas het risico op schade verkleinen.

Ruiten kosten (alleen materialen)
Enkele ruit € 350 - € 1.500
Dubbele ruit € 450 - € 2.100 € 450 - € 2.100
Drievoudige ruit  € 2.000 - € 3.000

Vervangingskosten voor schuifdeuren

Voordat je jouw nieuwe schuifpui kunt plaatsen, moet je de oude deur verwijderen. Het verwijderen van een oude terrasdeur kost meestal rond de € 100- € 150. Als u al een schuifdeur heeft, kunt u daadwerkelijk besparen op de totale installatiekosten. Het vervangen van een bestaande schuifdeur kost gemiddeld ongeveer € 700 tot € 2.400 . Er wordt van u verwacht dat u ongeveer  100 tot € 300 betaalt voor het verwijderen van een oude deur. Er kunnen extra kosten van € 100 tot € 300 van toepassing zijn als het frame moet worden vervangen of gerepareerd.

Het kan ook zijn dat u alleen een paneel op uw bestaande deur moet laten vervangen. Dit kost in het algemeen tussen € 400 en € 700, wat de kosten dekt voor het verwijderen en weggooien van het oude paneel, plus de installatie van het nieuwe.

Boek een timmerman

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code