Zoek hier je klusje
kosten velux dakraam plaatsen
Timmerman Kosten dakraam plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een dakraam plaatsen

woensdag 30 november 2022

Bij het plaatsen van een dakraam komt er heel wat meer kijken dan bij het plaatsen van een gewoon raam. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten om een dakraam te laten plaatsen door de ervaren klusjesmannen van Zoofy? In onderstaand artikel kom je meer te weten!

Boek een timmerman

Kosten dakraam plaatsen

De exacte kosten om een dakraam te plaatsen kunnen niet op een-twee-drie berekend worden omdat ze afhankelijk zijn van meerdere factoren. Niet enkel de prijs van het dakraam zelf maar ook de prijs om het dakraam te plaatsen en de gewenste uitvoering oefenen invloed uit op het totale kostenplaatje. Algemeen kunnen we stellen dat de totale kosten om een dakraam te plaatsen schommelen tussen € 200,- en € 800,-. We bespreken hieronder de factoren die prijsbepalend zijn voor het plaatsen van een dakraam:

1) Prijs van het dakraam

Het spreekt vanzelf dat de prijs van het dakvenster zelf het grootste aandeel heeft in de eindprijs. Het prijskaartje voor het dakraam wordt bepaald door de volgende elementen:

Afmetingen van het dakvenster

Hoe groter het dakvenster, hoe hoger de prijs. Wil jij een klein dakraam vervangen of laten plaatsen? Dan betaal je logischerwijze minder dan wanneer het gaat om een groot venster van meer dan 1 meter hoog en/of breed.

Materiaal van het dakvenster

Ben jij tevreden met een standaard PVC-dakraam of droom jij van een zinken of houten dakraam? PVC is doorgaans goedkoper en vraagt bovendien nauwelijks om onderhoud. Wanneer je kiest voor een houten dakraam daarentegen, dien je rekening te houden met een extra budget voor het schilderwerk om de zoveel jaar.

Soort dakraam

 • Daklicht raam: met een daklicht venster kan je snel en eenvoudig de zolderkamer ventileren en zorg je daarnaast ook voor de nodige lichtinval. Vanwege de eenvoud van dit venster is dit het goedkoopste alternatief.
 • Uitzettuimelvenster: een uitzettuimelvenster kan volledig naar buiten toe geopend worden zodat je geniet van optimale ventilatie en maximaal uitzicht. Dit venster is voorzien van een handgreep en scharnieren voor een gebruiksvriendelijke bediening en kost bijgevolg meer dan een daklicht venster.
 • Tuimelvenster: het tuimelvenster is de goedkopere variant van het uitzettuimelvenster. In tegenstelling tot het uitzettuimelvenster (dat aan de bovenkant scharniert), scharniert het tuimelvenster in het midden. Qua bediening zijn deze vensters zeer gelijkaardig.

Merken van dakramen zijn van invloed op de kosten

Zoals voor alle producten op de markt het geval is, hebben dakramen ook aanzienlijke prijsverschillen tussen de verschillende merken. Iedereen weet inmiddels dat een Velux dakvenster het duurste is terwijl een dakraam van andere bekende merken, zoals Fakro of Winstar iets voordeliger is.

Extra opties

Wil jij graag een dakvenster met extra opties die de levensduur en/of het gebruiksgemak van jouw dakraam bevorderen? Dan betaal je uiteraard meer dan wanneer je kiest voor een standaard dakraam. De populairste extra opties zijn:

 • Bedieningsopties: bij de meeste dakramen heb je de keuze uit een manuele of elektrische bediening. Je begrijpt dat een dakraam met elektrische bediening meer kost dan eentje dat manueel bediend wordt.
 • Beglazing: sterker glas is dan wel duurder dan standaard glas, het leidt ook tot een afname van de stookkosten o.w.v. de isolerende eigenschappen. Ga na wat de opties zijn voor jouw woning.
 • Zonwering aan de buitenkant: wil je je venster voorzien van een insecten hor of dacht je aan andere raamdecoratie, zoals horizontale jaloezieën of een rolgordijn dat je elektrisch kunt bedienen? Al deze opties brengen extra kosten met zich mee.

Boek een timmerman

2) Montagekosten van het dakraam

De totale kosten voor de montage komen tot stand door de volgende factoren:

Grootte van het dakvenster

De plaatsing van een groot dakraam dat met behulp van een kraan naar boven gebracht moet worden kost meer tijd en geld dan de installatie van een klein, eenvoudig dakvenster.

Plaatsing op de dakconstructie

Past het dakraam naadloos in de dakconstructie of moeten onze vakmannen een stuk van het dak verwijderen? Hoe complexer de plaatsing, hoe hoger de uiteindelijke prijs.

Soort dak

Afhankelijk van het soort dak dat je hebt, wordt de plaatsing van het dakraam eenvoudiger of juist ingewikkelder. Een dakraam installeren op een dak dat voorzien is van dakpannen is doorgaans gemakkelijker dan wanneer het gaat om een leien dak omdat hier meer kap- en snijwerk aan te pas komt.

Hoogte van het dakraam

Bij het overschrijden van een bepaalde hoogte kunnen onze vakmannen, o.w.v. veiligheidsmaatregelen, niet anders dan een kraan in te huren. De gemiddelde kosten voor een kraan liggen rond de € 100,- per uur.

3) Afwerking

Wanneer je dakraam geplaatst is heb je de keuze uit verschillende afwerkingen. Wil jij je raam isoleren, wens je een speciale lak aan te laten brengen of denk je aan een vochtbestendig materiaal? Onze werkmannen staan je bij met deskundig advies en praktische tips.

Dakraam plaatsen kosten

Waarom kiezen voor Zoofy?

Gemaksvoordelen

 • Ervaren vakmannen: al onze vakmannen worden onderworpen aan een grondige screening voordat ze bij ons in dienst genomen worden. Zo ben jij als klant steeds zeker van de feilloze plaatsing van jouw dakraam.
 • Snelle en vlotte service: woon jij in Groningen, in Brabant of aan de Nederlandse kust? Wij beschikken over een enorm groot team aan vakmannen in alle uithoeken van Nederland. Daarom hoef je bij ons nooit lang te wachten op een klusjesman. Ga jij 's morgens uit werken en heb je daarom liever dat onze vakman in de namiddag langskomt of heb je komende donderdag een belangrijke afspraak waardoor wij op die dag absoluut niet langs kunnen komen voor de installatie van jouw dakvenster? Wij passen ons aan aan jouw schema. Op het online invulformulier dat je terugvindt op onze website kan je snel en eenvoudig ingeven op welke tijdstippen/dagen jij beschikbaar bent.
 • Verzekerd tot € 2,5 miljoen: hoewel al onze vakmannen over jarenlange ervaring beschikken, zijn zij natuurlijk ook menselijk en kan een ongelukje altijd gebeuren. Is er iets misgelopen tijdens het installeren van jouw dakraam of heeft één van onze vakmannen aantoonbare schade aangericht op jouw eigendom? Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte zodat wij gevolg kunnen geven aan jouw probleem en per direct voor een oplossing kunnen zorgen. Bij Zoofy ben je tenslotte verzekerd tot € 2,5 miljoen.
 • "Komt goed" garantie: is één van onze vakmannen bij jou langs geweest voor de plaatsing van je dakraam maar ben je toch niet helemaal tevreden? Is onze klusjesman nalatig geweest in zijn werkzaamheden en kan je dit bewijzen? Contacteer ons onmiddellijk en doe een beroep op de "komt goed" garantie. Wij sturen zo snel mogelijk een andere klusser tot bij jou om het karwei naar wens af te werken.
 • Spoedservice mogelijk: heb jij echt per direct een vakman nodig om bij jou thuis een dakraam te komen installeren? Bij Zoofy heb je de mogelijkheid om een spoedklus te reserveren. Op deze manier kan je onze vakman dezelfde dag nog ontvangen.
 • Eenvoudige betaalmethodes: Zoofy is een modern bedrijf dat helemaal met de tijd mee is. In plaats van te moeten zoeken naar bankrekeningnummers kan je je Zoofy factuur snel en eenvoudig betalen door gebruik te maken van de handige betaalapps iDeal en Tikkie. In slechts een paar seconden tijd kan je zo je betaling uitvoeren.

Besparingsvoordelen voor een dakraam plaatsen

 • Geen voorrijkosten: bij de meeste klusbedrijven betaal je naast de werkuren ook voor het transport tussen het magazijn en jouw woning (= voorrijkosten). Vooral wanneer je nogal ver woont van het bedrijf dat je ingeschakeld hebt, kunnen deze kosten hoog oplopen. Bij Zoofy daarentegen, hoef je deze extra kosten niet in aanmerking te nemen. Wij nemen deze kosten steeds voor onze eigen rekening.
 • Vaste uurtarieven: wij begrijpen dat je een bepaald budget voor ogen hebt voor de plaatsing van jouw dakraam. Bij Zoofy hanteren wij vaste uurtarieven zodat je steeds een realistisch beeld hebt van de totale kosten.

Boek direct een vakman via Zoofy

De kosten om een dakraam te plaatsen kunnen variëren van €200,- tot € 800,- afhankelijk van het gekozen raam, de kosten voor de montage en de gewenste afwerking. Heb jij na het lezen van deze informatie ook zin gekregen om eindelijk vorm te geven aan dat mooie dakraam waar je al jarenlang van droomt? Neem telefonisch contact op of maak gebruik van ons online invulformulier en boek snel een vakman voor de installatie van jouw dakvenster!

Boek een timmerman

Andere prijsgidsen
Kosten openslaande deuren
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren

Laminaat leggen kosten

Kosten kozijnen plaatsen

Kosten radiator vervangen

Kosten pergola bouwen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code

Klussen scoren