Regel nu jouw timmerman

Carport bouwen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2167 timmermannen in jouw regio

Wil jij graag een carport laten bouwen? Regel eenvoudig en zonder gedoe een vakman via Zoofy.

Regel nu jouw timmerman
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Carport laten bouwen via Zoofy

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een carport te bouwen. Het voegt dan ook veel stijl toe aan een woning. Bovendien beschermt het je auto. Wil jij ook graag een carport bouwen? Dan vind je hieronder info over de carport prijzen, de mogelijkheden en de voordelen!

De vele voordelen van een carport

Een carport plaatsen biedt heel wat voordelen. In de eerste instantie zorgt het ervoor dat je auto beschermd wordt tegen vocht en sneeuw. Je auto is droog en jij moet je auto minder vaak schoonmaken. Als dat niet fijn is! In de winter hoef je niet meer te krabben, waardoor je extra tijd bespaart in de ochtend. Ideaal voor je ochtendhumeur! Bovendien is het goedkoop, zeker in vergelijking met een garage én het geeft je huis een mooie uitstraling. Een carport plaatsen zorgt daarnaast voor meer comfort, want je moet niet langer in de regen lopen.

Overkapping bouwen: de mogelijkheden

Als je een carport gaat plaatsen, dan zal je kunnen kiezen tussen een aantal mogelijkheden. Carports kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden. Daarnaast kan je kiezen voor een vrijstaande carport of een aanbouw carport. Welke carport kies jij?

Aanbouw of vrijstaande carport?

Je kan ervoor kiezen om een carport te bouwen die vastzit aan je huis of je kan ook kiezen voor een losstaande carport. De beste keuze is afhankelijk van de ruimte die je hebt en je voorkeur. Onthoud wel dat een vrijstaande carport duurder is dan een aanbouw carport. Dit scheelt meestal slechts enkele honderden euro's.

Stalen carport bouwen

Een van de materialen die je kan kiezen om een carport te bouwen is staal. Het voordeel van staal is dat het erg sterk en duurzaam is. Een stalen carport komt daardoor met een pittig prijskaartje. Door de stoere uitstraling van staal, is het een goede keuze voor een woning in industriële stijl. ,

Kunststoffen carport bouwen

Een kunststoffen carport plaatsen is een andere optie. Kunststof is een goede keuze, omdat het goedkoop is en weinig onderhoud vergt. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleurtjes, waardoor het bij elke huisstijl past.

Houten carport bouwen

Een van de populairste keuzes is een carport uit hout. Die populariteit heeft het te danken aan zijn charmante uitstraling. Een houten carport is een goede keuze voor een landelijke of klassieke woning. Doordat je kan kiezen uit verschillende houtsoorten, kan je er makkelijk eentje laten bouwen die perfect past bij je smaak en budget.

Aluminium carport bouwen

Een andere populaire keuze is een carport uit aluminium. Bij een carport uit aluminium kan er ook staal gebruikt worden, maar je kan ook een carport bouwen volledig uit aluminium. Het voordeel van dit materiaal is dat het niet verkleurt of roest en dus lang mooi blijft. Bovendien is het erg sterk en vergt het weinig onderhoud. Een carport uit aluminium heeft een strakke, moderne uitstraling.

Welke dakbedekking?

Eens je beslist hebt welk materiaal je wilt gebruiken, kan je een keuze maken uit verschillende soorten dakbedekking voor je carport. Over het algemeen wordt er gekozen voor deze opties: acrylaatplaten, bitumen, polycarbonaatplaten, shingels of dakpannen.

Wat is de beste keuze? Acrylaat- en polycarbonaatplaten zijn beiden erg sterk en laten veel licht door, waardoor de carport een ruimtelijke uitstraling krijgt. Ze werken tevens isolerend. Shingels en dakpannen zorgen voor een unieke uitstraling en bitumen hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Carport bouwen

Een houten of aluminium carport, wat is de beste keuze?

Hoewel er meer opties zijn dan deze twee, zijn de houten en metalen auto overkapping het populairst. Het komt dan ook vaak voor dat er moeilijk een keuze kan gemaakt worden tussen beiden. Hout en aluminium hebben een heel andere uitstraling. De juiste keuze hangt vooral af van je huisstijl en je persoonlijke voorkeur. En er zijn nog enkele andere dingen om rekening mee te houden:

Op vlak van onderhoud is aluminium de betere keuze, want het is een materiaal dat onderhoudsvrij is. Hout moet je daarentegen regelmatig laten herschilderen, oliën of beitsen. Ook als we naar de levensduur kijken, zal aluminium hout overtreffen. Doordat het niet roest of rot gaat het erg lang mee. Op vlak van carport prijzen wint een carport uit hout, want hout is in het algemeen goedkoper dan aluminium. Daarnaast geeft een carport uit hout je woning een warme en unieke uitstraling.

Heb je een vergunning nodig voor een auto overkapping?

Over het algemeen heb je geen vergunning nodig voor een auto overkapping. Het volstaat om een melding te doen, maar zelfs dat is niet altijd nodig. Toch kan het in sommige gevallen wel zijn dat je een vergunning voor je auto overkapping nodig hebt. Dit hangt af van de positie, de hoogte en de grootte. Als je zeker wilt zijn dat je geen vergunning nodig hebt, dan kan je je het best op voorhand goed informeren bij je gemeente.

Carport of garage?

Vele mensen twijfelen tussen het bouwen van een carport of een garage. Beiden zijn vergelijkbaar, omdat ze hetzelfde doel hebben: jouw auto beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Maar wat is nu de beste keuze?

Als je een budgetvriendelijke keuze wilt, dan kies je het best voor een carport. De carport kosten liggen veel lager dan die van een garage. Op vlak van veiligheid is een garage de beste keuze, want die kan je afsluiten. Bovendien kan je een garage verwarmen en dat zorgt voor extra comfort. Een carport geeft je huis daarentegen een unieke uitstraling en voldoende ruimte om uit te stappen.

Carport prijzen

Als je een carport laat bouwen, dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de carport prijzen. Gemiddeld gezien mag je rekenen op een prijs tussen de 2000 en 7000 euro. De prijs is echter sterk afhankelijk van het materiaal, hieronder een overzicht!

Type carport Kosten
Houten carport  vanaf 2.200,-
Stalen carport  vanaf 2.800,- 

Welke factoren bepalen de carport kosten?

De kosten van een carport hangen voor het grootste deel af van het materiaal en de afwerking, maar er zijn nog vele andere factoren die een invloed hebben op de prijs. Als je kiest voor een losstaande carport, zal dit je duurder kosten dan een aanbouw carport. Daarnaast is ook het dak dat je kiest van grote invloed op de kosten. En vergeet niet het uurloon en het formaat van de carport!

Hoe bespaar je op de carport bouwen kosten?

Op de kosten besparen kan je doen door een tweedehands carport te laten plaatsen. Deze kan je terugvinden op diverse websites. Je kan het best niet op de kosten besparen door de carport zelf te bouwen, want als dit niet juist gedaan wordt, dan kan het zware gevolgen hebben. De carport kan inzakken met schade aan je auto tot gevolg. In dat geval zal je nog meer moeten betalen, dan als je het werk aan een vakman had overgelaten.

Ook als je kiest voor een tweedehands carport kopen, kan je deze beter niet zelf plaatsen. Neem geen risico en bespaar liever door te kiezen voor een voordelige vakman. Een voordelige vakman vinden bij Zoofy is erg makkelijk. Dus voor de moeite moet je het niet laten!

De carport van je dromen bij Zoofy

Door te kiezen voor een ervaren professional met een hoge klanttevredenheid, kan jij er zeker van zijn dat het eindresultaat je verwachtingen zal overtreffen. Daarom is het een goed idee om je carport te laten bouwen door een van onze geliefde professionals. Met een vakman van Zoofy krijg je gegarandeerd de carport van je dromen!

Andere timmermansklussen op Zoofy
Trap bekleden
Trap bekleden
Deurkozijn plaatsen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af