Regel nu jouw timmerman

Deur inkorten

Vanaf €89 incl. btw

De meeste mensen betaalden €75,- alles inclusief.

Wanneer je deur moeilijk sluit is het inkorten van de deur een mogelijke oplossing. Laat een specialist de deur afschaven om (verdere) schade aan de vloer, deur of deurpost te voorkomen. Maak hier direct een afspraak met een lokale timmerman.

Regel nu jouw timmerman
123 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Deuren inkorten door een timmerman uit de buurt

Herken je dit? Je begint dol enthousiast aan een klus in huis en komt er dan achter dat er toch net iets meer bij komt kijken dan je van te voren had gedacht? Neem nou het leggen van parket, laminaat, tegels of vloerbedekking. Als dat allemaal weer op hetzelfde niveau als voorheen wordt gelegd, is er niets aan de hand. De praktijk wijst echter uit dat er vaak over een bestaande vloer heen wordt getegeld of dat het nieuwe parket net iets hoger komt te liggen dan het laminaat dat voor die tijd op de vloer lag.


Als je nieuwe vloer of vloerbedekking namelijk hoger komt te liggen dan je bestaande vloer, heeft dat enige consequenties. Met name voor je (binnen-)deuren. Die gaan waarschijnlijk nauwelijks of helemaal niet meer open. Dat moet wel worden verholpen om schade aan je nieuwe vloer, binnendeur of kozijn te voorkomen. Als je geluk hebt, kom je er met schaven of schuren er vanaf. Maar meestal ontkom je er niet aan, je moet je deur inkorten of laten inkorten om weer een binnendeur op maat te krijgen. Voordat je de zaag al in de aanslag hebt, geven we je graag wat tips wat er allemaal bij een deur inkorten kan komen kijken en waar je snel en eenvoudig een vakman hiervoor vindt. Zoek vooral niet verder maar vind die eenvoudig bij Zoofy!
Ook wanneer je binnendeur moeilijk sluit kun je die laten inkorten of misschien volstaat afschaven ook wel. Zo ben je gegarandeerd van een binnendeur op maat de soepel sluit.

Boek nu een timmerman

 

Wat voor soort binnendeur moet er worden ingekort?

Weet je om wat voor soort binnendeur het gaat en kun je die deur wel inkorten? Waarschijnlijk heb je te maken met een holle deur, een stompe deur of een opdekdeur.

Holle deur inkorten

Een holle deur bestaat uit een houten frame waar op beide zijden een hardboardplaat of een fineerplaat is bevestigd. Deze deur kan maximaal maar één (1) centimeter aan de bovenzijde of aan de onderzijde worden ingekort. Een holle deur inkorten kun je dus niet ongestraft doen. Word je vloer dus meer dan één centimeter hoger dan je bestaande vloer en je hebt een holle deur, dan bestaat de mogelijkheid dat je je binnendeur moet vervangen door een binnendeur op maat.

Stompe deur inkorten

Een stompe deur valt weg in het kozijn en is ook herkenbaar aan de paumelles (paumelles bestaan uit twee losse delen, een hol deel en een deel met een pen. Dit in tegenstelling tot een scharnier, dat maar uit een gedeelte bestaat).
Stompe deuren kunnen aan alle zijden worden ingekort, dus niet alleen aan de boven- of onderkant, maar ook aan de zijkant. Per kant kan er maximaal één (1) centimeter worden ingekort. Met dit type deur kun je dus je deur maximaal twee centimeter in totaal inkorten. Handig wanneer je een binnendeur op maat moet hebben.

Opdekdeur inkorten

Een opdekdeur is een deur die deels over het kozijn heenvalt. Opdekdeuren kunnen helaas meestal alleen aan de onderkant worden ingekort met maximaal één centimeter. Net zoals bij een holle deur inkorten, ben je bij een opdekdeur inkorten ook beperkt.

Schakel bij twijfel over het soort deur snel en eenvoudig via Zoofy een vakman in. Die kan bepalen of en hoe je een holle deur kunt inkorten, een stompe deur kunt inkorten of een opdekdeur kunt inkorten. Een timmerman is natuurlijk degene die bij uitstek een binnendeur op maat voor je maakt. Je komt op die manier ook snel te weten wat de kosten voor binnendeur inkorten gaan bedragen.

Tip: als die vakman er toch is, laat ook je scharnieren nakijken, bijstellen of vervangen (naar alle waarschijnlijkheid zal de timmerman je daar tijdens de werkzaamheden zelf al op attent maken). Dan heb je straks niet alleen een binnendeur op maat, maar ook een die naadloos en makkelijk sluit.

stompe en opdekdeuren

Kosten deur inkorten

Hoelang onze vakman nodig heeft om jouw binnendeur in te korten is van een aantal zaken afhankelijk zoals het type binnendeur, of het vervangen van de scharnieren of paumelles nodig is etcetera. Reken op een uurtarief vanaf € 50,00. Soms worden de kosten voor deur inkorten ook per vierkante meter berekend. De kosten deur inkorten vallen over het algemeen mee. De meeste klanten bij Zoofy betaalden € 75,00 voor deze klus. Bij Zoofy betaal je géén voorrijkosten. Betalen kun je heel eenvoudig achteraf met een tikkie of via iDeal.

Hoe haal je een deur uit het kozijn?

Voordat je je nieuwe vloer gaat (laten) leggen moeten eerst de binnendeuren in de betreffende ruimtes eruit worden gehaald. Dat doe je als volgt.
Smeer eerst de paumelles (scharnierpennen) in met kogellagervet en tik vervolgens met een hamer en een drevel de scharnierpennen uit de scharnieren. Heb je geen drevel? Je kunt ook een grote spijker gebruiken.Til de deur uit de paumelles (of gebruik hiervoor een handig hulpje zoals een montagekussentje met lucht) en leg de deur op twee houten schragen. Bij een deur met scharnieren zul je eerst de scharnieren aan de deurzijde moeten losschroeven. Een extra handje is bij dit soort werkzaamheden aan te bevelen.

Hoe meet je de afstand voor de nieuwe binnendeur op?

Hoeveel je je deur moet inkorten kun je het beste bepalen als je nieuwe vloer of vloerbedekking is gelegd.
Meet nu nauwkeurig de afstand van de onderkant van de bovenkant van het kozijn tot de nieuwe vloer. Mocht er in de deuropening een drempel liggen dan meet je de afstand van de drempel tot de onderkant van de bovenkant van het kozijn. Van de aldus gemeten hoogte kun je nog vier tot acht mm aftrekken. Die ruimte is nodig om een binnendeur voldoende “bewegingsruimte” te geven.
De uitkomst is de nieuwe lengte van je binnendeur.
Nu kun je met behulp van een winkelhaak en gemeten vanaf de bovenzijde van je deur, de nieuwe maat optekenen. De winkelhaak heb je nodig om een haakse (zaag-)lijn op je deur af te tekenen. Daarna kun je je binnendeur inkorten of laten inkorten door een van de vakmannen via Zoofy. Een pizza bestellen duurt nog langer dan je met een vakman in contact te brengen.

 

Binnendeur zelf inkorten

Zorg er voor dat je binnendeur heel stevig en stabiel op twee schragen of een werkbank ligt. Met een pendelkapcirkelzaag of eventueel een decoupeerzaag (graag met een scherp zaagblad waarvan de tanden niet te grof zijn) kun je nu de afgetekende binnendeur op maat zagen. Werk de onderkant (of bij een stompe deur eventueel de bovenkant) af met schuurpapier of een schaaf. Vergeet ook niet om de onderkant van de binnendeur te verven of te beitsen. Laat de deur goed drogen.

 

Binnendeur terughangen

Waarschijnlijk is het terughangen van een binnendeur wat frusterender dan het eruit halen. Je moet al balancerend en tillend proberen om de holle delen van minstens twee paumelles goed boven elkaar te hangen en vervolgens, zonder dat je vingers klem komen te zitten, de binnendeur weer laten zakken. Zou dat in een keer gaan lukken? Bij scharnieren heb je sowieso een extra handje nodig. Terwijl de ene persoon de deur vasthoudt, schroeft de andere persoon het scharnier vast. Behalve het al eerder genoemde montagekussentje met lucht, kun je bij paumelles ook een zogenaamd paumellemaatje gebruiken. Veel beter kun je door een timmerman je holle deur laten inkorten. Geen gestuntel, geen beschadiging van je kozijn of plafond en zo via Zoofy geregeld. De kosten deur inkorten wegen niet op tegen alle moeite die je moet doen. Deur inkorten? Gauw met Zoofy contact opnemen.

Boek nu een timmerman

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach