Zoek hier je klusje
Deurkozijn laten plaatsen of vervangen
Timmerman Kostenoverzicht

Deurkozijn plaatsen kosten

donderdag 22 december 2022

 

Is jouw deur toe aan nieuwe kozijnen of wil je graag een deurkozijn plaatsen uit esthetische beweegredenen? Dan is het belangrijk dat je jouw deurkozijn laat plaatsen door een klusbedrijf met een gerenommeerde reputatie. In dit artikel vertellen we je meer over de deurkozijn prijzen bij Zoofy.
Boek een timmerman

Deurkozijn prijzen

Hoeveel je precies betaalt voor een deurkozijn is in de eerste plaats afhankelijk van het soort deur waarin je een deurkozijn gaat plaatsen. Gaat het om de voordeur of gaat het om een binnendeur? Verder speelt ook het materiaal van de deurkozijnen een grote rol in het uiteindelijke kostenplaatje. Onderstaande tabel geeft je meer duidelijkheid.


Kosten deurkozijn plaatsen

Deurkozijn plaatsen: kosten

 

Deurkozijn plaatsen in binnendeur

Type deurkozijn Kosten
Kunststof deurkozijn   € 50 tot € 150 
Houten deurkozijn   € 100 tot € 180 
Stalen deurkozijn   € 120 tot € 200 


Deze deurkozijn prijzen zijn inclusief btw, montage en een standaard deur. De kosten zijn gebasseerd op eerder uitgevoerde klussen op Zoofy.
Boek een timmerman

Deurkozijn plaatsen in voordeur

Type voordeurkozijn Kosten
Kunststof deurkozijn   € 300 tot € 500 
Houten deurkozijn   € 350 tot € 700 
Stalen deurkozijn   € 500 tot € 850 


Deze deurkozijn prijzen zijn inclusief btw, montage en een standaard deur.

Kunststof deurkozijn

Een kunststof deurkozijn kan niet rotten en heeft een vochtafstotende werking. Deze kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk en zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, modellen en uitvoeringen. Het nadeel aan een kunststof kozijn is dat het, in het geval van beschadigingen, zeer moeilijk te herstellen is en dat je het niet kunt overschilderen. Daarom is een kunststof kozijn het goedkoopste van allemaal. Voor dit soort kozijn betaal je tussen € 50 en € 150 voor een binnendeur en tussen € 300 en € 500 voor een voordeur.

Houten deurkozijn

Hout heeft een natuurlijke, warme uitstraling en is overschilderbaar. Wel vraagt een houten kozijn om meer onderhoud dan het geval is bij een kunststof kozijn bijvoorbeeld. Houd rekening met een prijskaartje van € 100 tot € 180 als het om een binnendeur gaat en eentje van € 350 tot € 700 als het om een voordeur gaat.

Stalen deurkozijn

De productiekost van een stalen kozijn ligt een pak hoger dan deze van een kunststof en/of een houten kozijn. En dat zie je dan ook terug aan de prijs van dit soort kozijn. In ruil voor deze hogere prijs krijg je dan wel een uiterst stevig kozijn dat gemakkelijk een mensenleven lang meegaat. Een stalen deurkozijn kost je ongeveer € 120 tot € 200 in het geval van een binnendeur. Wil jij graag een stalen deurkozijn in jouw voordeur? Dan betaal je gemiddeld € 500 tot € 850.

Boek een timmerman

Deurkozijnen: andere prijsbepalers

Naast het soort deur en het materiaal voor jouw deurkozijn, zijn er nog andere factoren die invloed uitoefenen op de prijs. We bespreken ze hieronder kort.

1) Uiterlijk van de voordeur

Ben jij tevreden met een standaard voordeur zonder glas of gaat jouw voorkeur uit naar een glazen voordeur met een luxe uitstraling? Naarmate je meer wensen hebt, verhoogt de prijs van het deurkozijn voor jouw voordeur.

Type deur Kosten
Standaard deur   € 400 tot € 600 
Deur met glas in lood   € 500 tot € 900 
Deur met sierlijsten en gietijzeren rooster   € 850 tot € 1.200 

Boek een timmerman

Standaard deur

Met een standaard deur bedoelen we een voordeur zonder glas en zonder sierlijsten en/of andere decoratieve elementen. De kosten voor zo'n deur met deurkozijn beginnen bij € 400 en kunnen, afhankelijk van de grootte en het materiaal, oplopen tot € 600.

Deur met glas in lood

Wil jij graag een deurkozijn in een deur met glas in lood? Neem dan een budget van € 500 tot € 900 in aanmerking.

Deur met sierlijsten en gietijzeren rooster


Wie het neusje van de zalm wilt en kiest voor een deur met sierlijsten en een gietijzeren rooster betaalt tussen € 850 en € 1.200 voor zo'n voordeur met kozijn.

2) Extra opties

Wil jij graag extra opties, zoals een cilinderslot, op jouw deur laten bevestigen? Voor al dat extra wooncomfort betaal je logischerwijze een beetje meer.

Extra opties Kosten
Slot  € 20
Kierstandhouder € 20
Inbraakstrip  € 60
Cilinderslot  € 90

 

Slot

Vooral wanneer het gaat om een deurkozijn in de deur van de badkamer of van het toilet is een slot geen overbodige luxe. Voor een extra slot betaal je gemiddeld € 20.

Kierstandhouder

Wil je graag kunnen communiceren met de persoon in de andere kamer achter de deur met kozijn? Voor € 20 extra voorzie je jouw deur van een praktische kierstandhouder.

Inbraakstrip

Beveilig jouw woning nog beter tegen inbraak en voorzie jouw deuren met kozijn van een inbraakstrip t.w.v. € 60.

Cilinderslot

Wil jij jouw voordeur graag uitrusten met een cilinderslot? Houd dan rekening met een extra prijs van € 90.

3) Deurkozijn plaatsen in bestaande muur

De kosten voor een kozijn te plaatsen in een bestaande muur zijn afhankelijk van het soort deur dat je wilt. Je hebt de keuze uit stompe deuren, schuifdeuren, paneeldeuren of opdekdeuren.

Boek een timmerman

Deurkozijnen: voordelen

Deurkozijnen bieden je verschillende interessante voordelen:

 • Moderne uitstraling: deuren voorzien van kozijnen geven jouw woning direct een moderne uitstraling die uitnodigt tot binnenkomen.
 • Meerwaarde voor je woning: een woning die uitgerust is met deurkozijnen heeft een hogere marktwaarde dan een woning waarbij dat niet het geval is.
 • Zicht op de andere kamers: wil jij graag weten wat jouw kinderen uitspoken in de speelkamer zonder dat je de kamer daarvoor telkens hoeft te betreden? Met een deurkozijn is dit probleem van de baan.
 • Twee vliegen in één klap: een deur met kozijn is tegelijkertijd een raam en een deur.

Waarom Zoofy?

Wanneer je op het internet op zoek gaat naar klusbedrijven voor het plaatsen van jouw deurkozijnen in Nederland krijg je direct een ellenlange lijst met ontelbare bedrijven. Toch is het belangrijk dat je er een klusbedrijf dat jou zoveel mogelijk exclusieve voordelen biedt, uitpikt. Bij Zoofy profiteer je van geweldige voorwaarden die je onmogelijk kunt afslaan:

Financiële voordelen

 • Geen voorrijkosten: Deze hoef je bij Zoofy niet te betalen.
 • Uitsluitend vaste uurtarieven: wil jij graag deurkozijnen laten plaatsen of heb je ons gebeld omdat je het slachtoffer geworden bent van een verstopt toilet? Misschien heb je onze vakmannen wel nodig voor het leggen van bestrating in jouw tuin? Het maakt niet uit wat er bij jou thuis moet gebeuren, wij werken steeds met vaste uurtarieven. En dit omdat wij het belangrijk vinden dat onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn.

Gemaksvoordelen

 • Kwaliteit verzekerd: bij Zoofy komen enkel de meest bekwame vakmannen aan de bak. Al onze medewerkers worden grondig gescand op vakkennis en ervaring voordat ze bij ons in dienst genomen worden. Zo zijn al onze klanten voor eender welke klus zeker van een perfecte uitvoering.
 • Vlotte uitvoering van de werken: Zoofy is een zeer groot bedrijf dat actief is in heel Nederland. En precies om die reden werken wij met vakmannen afkomstig uit alle hoeken van het land. Daardoor hoef jij, als klant, nooit lang te wachten voordat wij iemand naar jou thuis kunnen sturen.
 • Spoedklussen zijn mogelijk: heb jij volgende week een familiefeest op de planning staan en zou je graag pronken met jouw gloednieuwe deurkozijnen? Reserveer een Zoofy spoedklus en ontvang onze werkman(nen) dezelfde dag nog bij jou thuis.
 • Eenvoudig een klus reserveren: bij Zoofy geloven wij stellig dat een goede klantenservice begint bij optimaal gebruiksgemak. Daarom kunnen onze klanten zelf kiezen hoe ze een klus willen reserveren. Geef ons eventjes een belletje of maak gebruik van het online invulformulier dat je terugvindt op onze website. Vul je persoonlijke gegevens in, geef aan voor welke klus jij beroep wenst te doen op onze vakman(nen) en geef duidelijk aan wanneer wij wel of niet kunnen langskomen.
 • Eenvoudig een klus betalen: bij Zoofy heb je geen gedoe met zoeken naar lange, ingewikkelde bankrekeningnummers. Bij ons betaal je je factuur snel en eenvoudig door gebruik te maken van de betaalapps Tikkie of iDeal.
 • Geweldige verzekeringen: Is er aantoonbare schade aangericht tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden bij jou thuis of zit je opgezadeld met ernstige nalatigheid van één van onze medewerkers? Maak je geen zorgen, bij ons ben je verzekerd tot € 2,5 miljoen! Infomeer ons zo snel mogelijk en doe beroep op jouw "komt goed" verzekering. Wij sturen direct een andere werkman naar jou thuis om de klus naar behoren af te werken.

Ben jij van plan om deurkozijnen te laten plaatsen in Nederland? Dan is het van groot belang dat je deze klus uitbesteedt aan een ervaren klusbedrijf met een uitstekende service. Neem telefonisch contact op met Zoofy of surf naar de Zoofy webpagina en maak gebruik van het invulformulier om jouw klus te reserveren!

Boek een timmerman

Andere prijsgidsen
Veranda kosten

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code