Zoek hier je klusje
Schimmel en aanslag laten verwijderen
Loodgieter Kostenoverzicht

Kosten schimmel verwijderen in huis

donderdag 29 december 2022

 

Heb je last van schimmel in huis? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te pakken. Het kan namelijk nare gevolgen hebben voor je woning én gezondheid. Hieronder ontdek je alvast alles over de schimmel badkamer verwijderen kosten en de prijzen van het verwijderen van schimmel in het algemeen, zodat je weet wat je kan verwachten!

Wat zijn de kosten van schimmel verwijderen?

De kosten van schimmel verwijderen zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de oorzaak en waar je schimmel wilt laten verwijderen. Wil je schimmel aan het plafond van je badkamer verwijderen? Dan kost dit je minder dan als je schimmel wilt verwijderen in de douche of wasbak.

In dat laatste geval, moet er namelijk opnieuw gekit worden en daarvoor betaal je extra. Als er echter opnieuw geschilderd moet worden, liggen de schimmel badkamer verwijderen kosten echter nog hoger. De gemiddelde kosten voor schimmel verwijderen liggen tussen de 125 en 175 euro. Dit is de prijs enkel voor het verwijderen van schimmel. Hieronder een meer gedetailleerd kostenoverzicht!

Boek een loodgieter

Schimmel verwijderen kosten + extra taken

Werkzaamheden Kosten
Schimmel verwijderen  tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter
Schimmel verwijderen en kitten  tussen de 35 en 45 euro per vierkante meter
Schimmel verwijderen en schilderen  tussen de 45 en 55 euro per vierkante meter

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten werkzaamheden schimmel voorkomen

Werkzaamheden Kosten
Impregneren  ongeveer 875 euro bij een gevel van 100 vierkante meter
Injecteren  ongeveer 1.750 euro bij een spouwmuur van 10 stekkende meter
Ventilatiesysteem plaatsen  ongeveer 2.225 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Gevolgen van schimmel

Schimmel op je muren, vloer of plafond? Het is geen fraai zicht! Voor de uitstraling van je woning is het dus erg belangrijk om het tijdig te laten verwijderen. Maar schimmel heeft ook allerlei nare gevolgen voor je gezondheid.

Na een tijdje kan het klachten veroorzaken, zoals allergieën, vermoeidheid, huiduitslag, verkoudheid, longproblemen, hoofdpijn, enzoverder. Wacht dus niet te lang met het aanpakken van schimmel in huis!

Boek een loodgieter

Kosten schimmel in huis

Schimmel door condensatievocht

Eén van de meest voorkomende oorzaken van schimmel is condensatievocht. Het ontstaat door de afkoeling van warme lucht dat vocht veroorzaakt. Wanneer dit niet voldoende afgevoerd kan worden, is er sprake van condensatie. De muren worden hierdoor vochtig, waardoor er schimmel kan ontstaan. Condensatievocht ontstaat vaak in een badkamer, bij het nemen van een bad, douche, maar kan ook voorvallen bij bijvoorbeeld het drogen van kleding in een ruimte.

De onderliggende oorzaak is vaak een slechte ventilatie van de ruimte, maar het probleem kan zich ook voordoen door een slechte beglazing of matig isolatiewerk. In het geval van condensatievocht is de beste oplossing vooral om een goed ventilatiesysteem te plaatsen of om de ruimte voldoende te verluchten.

Schimmel door doorslaand vocht

Schimmel kan ook ontstaan door doorslaand vocht. Dit komt voor wanneer er problemen zijn met de vochthuishouding van je gevel. Wanneer je gevel dus niet goed kan uitdrogen, zal het vocht doorslaan naar de binnenmuren.

De vochtige muren vormen vervolgens een voedingsbodem voor schimmels. Doorslaand vocht komt vooral vaak voor bij oudere woningen waarvan de geven beschadigd is. Om doorslaand vocht tegen te gaan, kan je de gevel laten impregneren.

Schimmel door opstijgend vocht

Een derde oorzaak van schimmel is opstijgend vocht. Ook dit komt het vaakst voor in oudere woningen. Doordat er een goed functionerend vochtscherm ontbreekt, trekt grondvocht via de fundering de muren in. Dit zorgt ervoor dat de muren erg nat worden en leidt uiteindelijk tot schimmel.

Door de aanwezigheid van allerlei bacteriën en zouten in het grondwater kan er naast schimmel ook salpeteruitslag op de muur voorkomen. Dit is een droge witte uitslag die je goed kan waarnemen op bakstenen muren. Opstijgend vocht kan verholpen worden door de muren te injecteren of te onderkappen.

Oorzaken schimmel in de badkamer

Schimmel kan overal in huis voorkomen, maar meestal situeert het zich in de badkamer. Dat is logisch, want dit is de meest vochtige ruimte van je woning. Wanneer je schimmel aan de kitranden van je douche, bad of wastafel opmerkt of schimmel ziet op de bovenzijde van je muren, het voegwerk of het plafond van de badkamer, komt dit door condensatievocht. De oplossing hiervoor is een goede ventilatie.

Boek een loodgieter

Prijsbepalende factoren schimmel verwijderen

De kosten van schimmel verwijderen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Als je deze kent, is het makkelijker om je een beeld te krijgen van wat je precies moet betalen. Daarom vind je hieronder een overzicht van de prijsbepalende factoren!

Zelf schimmel verwijderen of vertrouwen op een vakman

Wil je schimmel op het plafond in je badkamer verwijderen? Dan kan je dit zelf doen. Je kan bijvoorbeeld bleek of schimmelverwijderaar kopen voor een prikje en de schimmel verdwijnt hierdoor zichtbaar.

Maar de oorzaak van de schimmel wordt op die manier niet aangepakt. Dat betekent dat je binnen de kortste keren opnieuw last hebt van schimmelvlekken in je woning. Een specialist inschakelen komt je dus met tijd goedkoper uit!

De oppervlakte van de ruimte

Uiteraard speelt ook de oppervlakte een grote rol in de prijs voor schimmel verwijderen. Hoe meer oppervlakte er aangetast is, hoe meer je moet betalen. De schimmel verwijderen kosten beginnen vanaf ongeveer 25 euro per vierkante meter, maar kunnen oplopen tot 50 euro per vierkante meter.

Extra opties voor het voorkomen van schimmel

Vaak wordt er bij het bestrijden van schimmel ook gekozen voor een aantal extra werkzaamheden, zodat schimmel niet langer een kans maakt. Bij condensatievocht wordt bijvoorbeeld aangeraden om een ventilatiesysteem te installeren en bij doorslaand vocht is impregneren sterk aangeraden.

Dankzij deze extra werkzaamheden bespaar je met verloop van tijd heel wat geld uit, maar op het moment zelf betaal je er natuurlijk wel extra voor. Ook hiermee dien je rekening te houden!

Kies voor een vakman van Zoofy voor het beste resultaat

Wil je voorgoed af van schimmel? Dan is het verstandig om het te laten doen door een vochtexpert. Bij Zoofy ben je daarvoor op de juiste plek, want bij ons vind je enkel kwalitatieve en betrouwbare vakmannen. De professionals op onze site worden namelijk grondig gescreend.

De beste vakman uit je buurt vinden, is bij Zoofy bovendien helemaal niet moeilijk. Het volstaat om enkele gegevens in te vullen en je wordt automatisch doorgestuurd naar de beste en dichtstbijzijnde vakman. Om die reden hoef je ook geen voorrijkosten te betalen!

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Ventilatierooster raam kosten
Pelletkachel installeren prijs
Markiezen prijzen
Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code