Regel nu jouw loodgieter

Schimmel in huis bestrijden

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2275 loodgieters in jouw regio

Schimmel in huis? Bij een vermoeden van schimmel in huis wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk laten oplossen. Laat de bestrijding over aan een vakman van Zoofy.

Regel nu jouw loodgieter
5 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Schimmel in huis verhelpen

Bij een vermoeden van schimmel in huis wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk laten oplossen. Schimmels kunnen voor heel wat problemen zorgen en hoe langer je wacht hoe erger het wordt. Maar voordat je een professional laat langs komen is het handig om eerst meer te weten te komen over de kosten van schimmel bestrijden en wat je zelf kan doen. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want hieronder geven we je alle info die je nodig hebt!

Gevolgen van schimmel in de woning

Onderschat het gevaar van schimmel niet, want als je schimmel in huis niet tijdig laat bestrijden heeft dit grotere gevolgen dan je in de eerste instantie zou denken. Schimmels zijn gevaarlijk voor je woning én je gezondheid. Als het niet tijdig behandeld wordt breidt het zich steeds meer uit waardoor de schade steeds erger wordt. Na verloop van tijd kunnen schimmels je volledige constructie aantasten en krijg je ze nauwelijks weg. Je houten constructie zal dan helemaal vervangen moeten worden en dat zal je ontzettend veel kosten. Om nog niet te spreken over hoe gevaarlijk een aangetaste constructie is.

Op vlak van gezondheid kan het zorgen voor tijdelijke ademhalingsproblemen, hoesten, niezen en zelfs chronische ziektes zoals bronchitis of astma. In extreme gevallen kan het zelfs zo erg worden dat je leven in gevaar is. Zo ver mag je het nooit laten komen. Schimmels in huis bestrijden laat je dus het best zo snel mogelijk doen!

Hoe herken je schimmel in huis?

Schimmels in huis bestrijden kan pas als je weet of je daadwerkelijk last hebt van schimmels en je niet met iets anders te maken hebt. Daarom is het handig om te weten hoe je schimmels kan herkennen.

Over het algemeen is het herkennen van schimmels in huis niet zo moeilijk, want ze laten een nare, muffe geur achter. Daarnaast kan je ze zien. Zwarte plekken zijn meestal een eerste teken. Deze plekjes kunnen erg klein zijn. Als schimmel zich voordoet in de badkamer, zal je dit het best kunnen opmerken op de kitranden, maar ook op de tegels of het plafond komen het vaak tevoorschijn.

schimmels in huis

Schimmel in huis bestrijden: verschillende methodes


Wanneer er schimmel in je huis aanwezig is, kan je deze maar beter zo snel mogelijk bestrijden. Wil je zeker zijn dat je er volledig vanaf bent? Laat dan je schimmels in huis bestrijden door een professional! In de tussentijd zijn er gelukkig dingen die je zelf kan doen om schimmel in je huis te bestrijden, zodat je je al een beetje meer op je gemak kan voelen. Ontdek hieronder de verschillende bestrijdingsmethodes!

Schimmel bestrijden met bleekmiddel

Bleekmiddel is een goed middel tegen schimmel. Uiteraard zal je hiermee de oorzaak van het probleem niet aanpakken, maar je kan de schimmels wel doden. Zorg ervoor dat je het bleekmiddel verdunt voordat je het gebruikt. Doe slechts een klein beetje bleekmiddel in 20 x zoveel water en breng het mengsel daarna met een plantenspuit op de schimmel aan.

Schimmel bestrijden met azijn

Een tweede manier om schimmel in huis te bestrijden is met azijn. Dit heb je vast wel ergens in je keukenkast staan. Om schimmel in huis met azijn te verwijderen moet je het gewoon met een doekje of spuit rechtstreeks op de schimmel aanbrengen. Dit middel is niet optimaal, maar het zal zeker een beetje helpen. Het is dus de moeite waard om uit te proberen!

Schimmel bestrijden met waterstofperoxide

Nog een ander middel om schimmel in huis te bestrijden is waterstofperoxide. Als je dit in huis hebt loont het de moeite om te proberen. Je hoeft het niet eerst te verdunnen en kunt het meteen in een plantenspuit plaatsen. Spuit hiermee op de aangetaste zone en laat het voor 10 minuutjes intrekken. Waterstofperoxide kan wel verkleuringen veroorzaken, test het daarom eerst op een klein stukje!

Schimmel bestrijden met zuiveringszout

Als je zuiveringszout hebt staan kan je ook dit gebruiken om schimmel in huis te bestrijden. Dit middel is milieuvriendelijk en zeer effectief. Je kan het los of als pasta gebruiken. Daarnaast kan je het mengen met azijn en water om nog een doeltreffender middel te krijgen. Plaats dit middel in de plantenspuit en spuit het op de schimmel.

Zo voorkom je schimmel in huis

Het is natuurlijk altijd beter om ervoor te zorgen dat schimmel in huis bestrijden niet nodig is. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Om schimmel te kunnen voorkomen is het vooral belangrijk om te weten waar schimmel precies vandaan komt.

Schimmel kan je in de eerste instantie voorkomen door ervoor te zorgen dat vocht altijd weg kan. Het is opgehoopt vocht dat veelal schimmel veroorzaakt en vocht hoopt zich op als het niet weg kan. Zorg daarom voor een goed ventilatiesysteem in vochtige ruimtes.

Maar er is nog een ander middel om schimmel te voorkomen: je kan speciale verf kopen die je muren en plafond schimmelvrij houden. Deze verf kan je enkel aanbrengen als er nog geen schimmel in huis aanwezig is.

Wat zijn de kosten van schimmel bestrijden?

Schimmel in huis bestrijden komt met een aantal kosten. Hoeveel de kosten van schimmel bestrijden precies zijn hangt af van een aantal factoren. Hoe verder de schimmel zich verspreid heeft, hoe hoger de kosten van schimmel bestrijden zullen liggen, want hoe meer werk een vakman eraan zal hebben. Het is dus niet eenvoudig om een exacte prijs te kleven op de kosten voor schimmel bestrijden, maar onderstaand schema zal je wel een goed idee geven!

Kosten schimmel bestrijden afhankelijk van de oppervlakte

Schimmel verwijderen 3 vierkante meter  gemiddeld 80 euro
Schimmel verwijderen en kitten 4 vierkante meter  175 euro
Schimmel verwijderen en schilderen 10 vierkante meter  550 euro

Zelf schimmel in huis verwijderen of laten doen?

Als je besluit om zelf de schimmel in je huis te verwijderen, zullen de kosten voor schimmel bestrijden heel wat lager liggen. Het probleem is namelijk dat schimmel veroorzaakt wordt door vochtproblemen en het is moeilijk om zelf de oorzaak aan te pakken. Daarom is het een betere keuze om schimmel te laten verwijderen door een expert. De kosten van schimmel bestrijden mogen dan hoger liggen, op die manier ben je tenminste zeker van een veilige, gezonde woning!

Geniet van een schimmelvrije woning dankzij een vakman van Zoofy

Schimmel in je huis is geen pretje en dat is nog zacht uitgedrukt. Bij een schimmelprobleem kan je er natuurlijk voor kiezen om het zelf te doen om de kosten voor schimmel bestrijden te onderdrukken, maar in dat geval zullen ze snel terugkomen. Kies er liever voor om je schimmel te laten verwijderen door een ervaren vakman in je buurt. Keuze genoeg aan kwalitatieve vakmannen bij Zoofy!

Het voordeel van kiezen voor een vakman van Zoofy is dat je er erg makkelijk eentje vindt. Bovendien word je altijd doorgestuurd naar een vakman uit je buurt, waardoor je geen voorrijkosten moet betalen en de kosten van schimmel bestrijden dus nog goed zullen meevallen!

Bekijk andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af