Regel nu jouw loodgieter

Afvoer verstopt

Vanaf €109 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1497 loodgieters in jouw regio

Loopt het water slecht weg of blijft het zelf stilstaan? Een verstopte afvoer is eenvoudig te verhelpen door een deskundige loodgieter. Boek nu een afspraak.

Regel nu jouw loodgieter
1132 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Afvoer verstopping / gootsteen ontstopping

Afvoer verstopt

Afvoer verstopt, wat nu? Of is je afvoer niet verstopt maar loopt hij niet door? Een verstopte afvoer is heel vervelend, en komt altijd op het moment dat het absoluut niet uitkomt. Wanneer de afvoer verstopt is in de keuken, heb je waarschijnlijk te maken met een gootsteen verstopping. Maar ook als je wc afvoer verstopt is, de afvoer van de douche, of de afvoer van de wasmachine verstopt zit, wil je hier zo snel mogelijk vanaf zijn. Het zijn immers allemaal apparaten die je dagelijks gebruikt. Één van onze loodgieters helpen je graag met de afvoer die verstopt zit.

Boek nu een loodgieter

Wanneer je je klusaanvraag bij ons aanmeld en duidelijk omschrijft welke afvoer verstopt zit, en wanneer je wilt dat de vakman langskomt, gaan wij daarna direct als een dolle aan de slag om de juiste loodgieter voor jouw klus te vinden. Als wij die hebben gevonden, kom je rechtstreeks in contact met een loodgieter bij jou in de buurt. Er zijn geen tussenpersonen: zo kunnen jullie alles samen regelen. De loodgieter heeft een bus vol benodigdheden, waarmee hij direct aan de slag kan om jouw afvoer te ontstoppen. Zo neemt hij een trekveer mee (ook wel ontstoppingsveer genoemd) om de verstopte afvoer mee op te lossen.

plopper

Kosten verstopte afvoer oplossen

Buiten het feit dat je niet op een verstopping van je afvoer zit te wachten, zit je natuurlijk ook niet op een torenhoge rekening te wachten als je een vakman laat langskomen om de afvoer te ontstoppen. Dat begrijpen wij. Daarom doen wij niet geheimzinnig over de kosten van je verstopte afvoer oplossen. We hanteren een vaste prijs voor elke afvoer ontstopping. De kosten van een verstopte afvoer oplossen zijn voor alle verstopte afvoerklussen dezelfde prijs van €99,-. Een overzicht vind je hieronder terug. Een kleine kanttekening hierbij is: soms komt het voor dat klanten aan ons een verstopte afvoer melden, maar dat er meer aan de hand blijkt te zijn. Als er sprake blijkt te zijn van een riool verstopping, zit het probleem dieper en is het complexer om op te lossen. Logischerwijs kost een riool verstopping ook meer tijd dan een verstopte afvoer oplossen, en daarmee ook meer geld. 

Kostenoverzicht van een verstopte afvoer verhelpen

In onderstaand kostenoverzicht vind je de prijzen die berekent worden voor het verhelpen van een verstopte afvoer. Er zit een verschil in het uurtarief van de loodgieter bij een spoedklus.

Afvoer verstopt prijs Prijs
Prijs afvoer verstopt €99
Afvoer met spoed ontstoppen €149
servicekosten bij afvoer onstoppen €24,95
servicekosten bij afvoer onststoppen met spoed €24,95

Afvoer onstopppen tips

Misschien wil je, alvorens je een vakman van Zoofy inschakelt, toch zelf aan de slag gaan. Veel mensen proberen een afvoer die verstopt zit zelf te verwijderen voordat ze professionele hulp inschakelen. Daarom hebben we een aantal afvoer verstopt tips voor je opgesteld. Wie weet lukt het je om de verstopte afvoer zelf op te lossen.

Tip 1: Ooit gehoord van een plopper? Als je het Googled herken je hem wel. Het is zo'n rubberen zuignap op een houten steel. Je kunt de zuignap van een plopper gebruiken om opgehoopt vuil uit de afvoerbuis te trekken. Zorg voordat je met de plopper aan de slag gaat, wel dat er een laagje water in het sanitair staat. Daarmee wordt de zuigkracht versterkt.

Tip 2: Werkt een plopper niet? Giet een kopje baking soda in de afvoer. Doe er vervolgens een kopje azijn bij. Pas op! Dit bruist en schuimt. Laat het mengsel het een kwartier inwerken, waarna je vervolgens kokend water erover heen giet. 

Tip 3: Geen succes? Je kunt tip 2 herhalen, maar ook het volgende doen: meng een emmer heet water met een pak baking soda. In tegenstelling tot alle chemische ontstoppingsmiddelen die op de markt te vinden zijn, is dit een milieuvriendelijke manier van de afvoer ontstoppen. Spoel de emmer door de verstopte afvoer en laat dit een nachtje inwerken.

Tip 4: Heb je te maken met een verstopte afvoer en een sifon (zwanenhals)? Als je erbij kunt, kun je de sifon los schroeven en de binnenkant reinigen. Zet er een bakje onder alvorens je deze gaat reinigen. Er kan viezigheid uit komen. Handschoenen bij deze klus gebruiken kan zeker geen kwaad, het is een vies klusje. Zorg ervoor dat je de sifon goed monteert na het schoonmaken, anders heb je kans op een lekkage.

baking soda voor verstopte afvoer

Boek nu een loodgieter

Ander soort loodgietersklus nodig? Boek jouw loodgieter voor een van deze klussen:

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af