WC verstopping oplossen

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 185 Loodgieters bij jou in de buurt

Ophoping van vuil en vet kan er voor zorgen dat de afvoer is geblokkeerd. Soms is er ook gewoon te veel WC papier gebruikt. Hoe dan ook is het een probleem waar je snel bij geholpen wilt worden. Maak daarom direct een afspraak met een loodgieter die de verstopping voor een vast tarief verhelpt.

Nu regelen
66 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 198 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Loodgieters die gewerkt hebben aan WC verstopping oplossen

WC verstopping oplossen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,6 van 5 sterren met meer dan 66 recensies

Joke uit Middelburg
maandag 8 juli 2019

Prima en naar alle tevredenheid geholpen.

Annabella uit 's-Hertogenbosch
zondag 7 juli 2019

He was on time, really nice and professional, fixed our toilet very quickly and explained us what did he do. I can recommend him without reservation!

Carla uit Breda
zaterdag 15 juni 2019

We hadden een afspraak tussen 10-12 uur, maar ik werd op tijd gebeld dat hij toch iets later zou komen. Uiteindelijk kwam hij precies op de tijd die hij had aangegeven. Hij heeft de klus prima geklaard. We zijn zeer tevreden!

Lisa uit Duiven
vrijdag 24 mei 2019

Zeer tevreden

Sven uit Nieuw-Vennep
donderdag 16 mei 2019

Perfect!

Joke uit Hoorn
vrijdag 26 april 2019

Probleem lijkt opgelost. Nu een reparatie garantie van 4 weken.

Jonathan uit Almere
donderdag 4 april 2019

Klus geklaard! Lekker snel ook! En hij belde om een afspraak te maken wat ons beide paste.

Marja uit Pernis Rotterdam
woensdag 27 maart 2019

De eerste keer was het niet helemaal gelukt zodat de verstopping terugkwam . Daarna vanaf buiten doorgespoten , top afgehandeld en garantie op de 1e keer. Top!

Onze Loodgieters zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

WC verstopt

Is je wc verstopt dan wil je daar graag zo snel mogelijk vanaf. Soms kun je een verstopping zelf verhelpen. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Onze loodgieters kunnen je in dat geval hebben. Vaak komen ze dezelfde dag nog bij je langs. 

  De ontstoppingsexperts in ons netwerk hebben speciale apparatuur bij zich. Ze kunnen ze zo ver mogelijk de afvoer in om een hardnekkige verstopping te verhelpen. Je betaalt bij ons een vaste prijs voor deze klus. Mocht de verstopping verder dan 5 meter diep zitten (iets dat zelden voorkomt) dan kan de loodgieter wat extra kosten in rekening brengen. Wanneer je last hebt van een verstopping op meerdere plekken in het huis, spreken wij van een rioolverstopping. Ook komen er geen materiaalkosten bij. Alleen als er iets kapot is, betaal je materiaal. Dat komt zelden voor. De oorzaak is bijna altijd opgehoopt vuil of wc papier. Meestal zit de verstopping net in de zwanenhals van de wc afvoer.

  Wil je liever zelf een poging wagen, zorg dan voor een paar rubber handschoenen of vuilniszak en probeer de volgende methode: 

  Pak een onstopper en een vuilniszak.Pomp een paar minuten flink met de ontstopper. Gaat de WC verstopping niet weg, stop dan je hand in de vuilniszak en ga flink druk zetten.Zorg ervoor dat je flink druk zet met de vuilniszak in het water. Hoe meer waterdruk je opbouwt, hoe groter de kans dat dat de verstopping oplost. Voor hetzelfde resultaat kun je ook ducttape gebruiken. Doe de bril omhoog. Zorg ervoor dat de toiletpot kurkdroog is. En plak de hele pot af met ducttape. Zorg ervoor dat er geen lucht meer kan ontsnappen. Je zult waarschijnlijk meerdere laagjes ducttape moeten plaatsen om dit voor elkaar te krijgen. Als dit gelukt is, nog een keer doorspoelen. Op die manier bouw je al druk in de wc-pot op. Je zult zien dat de ducttape wat omhoog komt. Het enige dat je nu nog moet doen is flink pompen. Plaats je beide handen in het midden van de toiletpot. Zet flinke druk op de ducttape en met een beetje geluk kun je je verstopte toilet weer ontstoppen. Let op: het kan een smerig klusje zijn....

  Soms bereik je ook resultaat met behulp van een kleerhanger. Als je er een van ijzer in je kast hebt hangen, dan kan je deze ook inzetten om je WC te ontstoppen. Blijf de kleerhanger op 1 punt doorbuigen. Op een gegeven moment breekt deze door de metaalmoeheid door. Breek de kleerhanger door vlak voor de haak. Wikkel een doekje of ducttape rond de haak zodat je toiletpot niet beschadigd. Je kunt nu met wat gepor en geduw en getrek het vuil in de toiletpot lospeuteren. Je zult hier wel even mee bezig zijn maar meestal lukt het wel. Als het water in de wc niet te hoog staat kun je de verstopping uit de wc halen. 

  Lukt het nog steeds niet? Schakel dan een van onze loodgieters in.

  Op internet kom je verder veel andere methodes tegen die in de meeste gevallen niet helpen bij een wc verstopping. Bijvoorbeeld sodazout of de combinatie afwasmiddel en heet water. Het gebruik van kokend water brengt bovendien een onnodig risico op brandwonden met zich mee. Gewoon met de wc borstel in de weer gaan helpt meestal ook niet. Je komt dan simpelweg niet diep genoeg. 

  Ook cola wordt genoemd als wondermiddel voor het verhelpen van een verstopping. De werkelijkheid is vaak anders. Je kunt je toilet heel lastig ontstoppen met cola. Wat je wel kan proberen is cola in je toilet gooien en dan de toiletpot snel dicht plakken met ducttape. Hierdoor stijgt de druk in de pot en kan de verstopping soms weggeduwd worden. De kans dat dit lukt is echter klein. De cola verliest snel zijn koolzuur en daardoor ook de kans om druk op te bouwen. Verwacht niet dat cola door de "zooi" in je toiletpot heen bijt. Zo sterk is cola nu ook weer niet. 

  In de supermarkt zijn tegenwoordig veel ontstoppingsmiddelen te koop. Meest bekende merk is waarschijnlijk ontstopper van HG. Voor het verhelpen van een gootsteen verstopping komen deze vaak goed van pas. Een oplossing voor een verstopte wc is het meestal niet. De hoeveelheid water in je toiletpot zorgt ervoor dat het ontstoppingsmiddel te veel verdund raakt en niet op de juiste plek in de toilet kan komen. Het gebruik van een chemisch ontstoppingsmiddel is bovendien erg slecht voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen. 

  Soms is er iets anders aan de hand wanneer het water in de WC niet goed meer wegloopt. Heb je bijvoorbeeld een sanibroyeur achter je toilet zitten en hoor je die niet meer pompen? Dan heb je geen last van een verstopte toilet, maar van een kapotte sanibroyeur. Als je een keer met je hand of voet tegen de sanibroyeur aantikt en er gebeurt niks, dan is de pomp stuk. Doordat de sanibroyeur kapot is, lijkt het alsof de WC verstopt is. Maar dat klopt dus niet. Ook hierbij kunnen wij overigens helpen. 

  Via onze website kun je 24 uur per dag een aanvraag doen als je last hebt van een wc verstopping. Een van onze loodgieter uit jouw omgeving komt je graag helpen.