Regel nu jouw loodgieter

Douchecabine plaatsen

Vanaf €249 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3423 loodgieters in jouw regio

Ben jij op zoek naar een goede loodgieter die de plaatsing van jouw douchecabine kan realiseren? Boek dan hier direct en zonder gedoe een loodgieter.

Regel nu jouw loodgieter
108 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je douchecabine plaatsen door een vakman van Zoofy

Is je douchecabine verouderd? Dan is het een goed idee om een douchecabine te maken. Op die manier heb je een douche volledig naar jouw wens en creëer je dus dé perfecte sfeer in je badkamer. Maar wat zijn de kosten van een douchecabine plaatsen en welke mogelijkheden zijn er? Je komt het hier te weten!

De voordelen van een op maat gemaakte douchecabine

Een douchecabine maken wordt steeds populairder, want het is dé ideale manier om een douchecabine te hebben die volledig aansluit bij je wensen en noden. Als je aarzelt over een op maat gemaakte douchecabine, zet dan je twijfels opzij want het heeft heel wat voordelen!

Het grootste voordeel van een douchecabine maken is dat je er altijd zeker van kan zijn dat de cabine mooi in je badkamer past. Sommige badkamers zijn erg klein, waardoor een standaard model met draaideuren hier niet goed in past. Kies je voor een douchecabine maken, dan bepaal je zelf de ideale cabine die past bij de stijl en de grootte van je badkamer.

Daarnaast is het ook de beste oplossing voor elk budget. Je kan zelf de opties en materialen kiezen waardoor je het zo goedkoop mogelijk kan maken als je zelf wil. Maar ook als je een luxueus model wilt is een douchecabine maken voor jou de beste optie!

Hoe kies je de juiste douche?

Een douche laten maken doe je niet zonder dat je meer weet over de verschillende mogelijkheden en die zijn er in overvloed. Je kan niet alleen het materiaal kiezen, maar ook het model, het soort kraan, de deuren, enzovoort. Je zal dus heel wat keuzes moeten maken. Maar geen paniek, want wij helpen je hieronder alvast een handje verder!

Wat voor type douche

Voordat je een douche laat maken zal je moeten beslissen welk model je wilt. Je kan kiezen voor een douchecabine, een inloopdouche of een douchebak op maat. Hieronder meer informatie!

Douchebak op maat

Een douchebak op maat wordt in of op de vloer bevestigd en heeft als doel het water op te vangen. Het is simpel en strak en daarom een goede keuze voor moderne badkamers, vooral als je hem laat inbouwen. Een douchebak op maar is een goede keuze voor mensen die invalide zijn, omdat deze geen instaprand heeft. Douchebakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en vormen.

Douchecabine op maat

Een douchecabine bestaat uit een douchebak en douchewanden. Veel mensen geven een voorkeur aan dit model, omdat het in tegenstelling tot een inloopdouche goedkoop is. Een douchecabine plaatsen heeft als voordeel dat het je tijd zal besparen, want je zal veel minder water moeten opdweilen.

Een douchecabine maken kan volledig naar je smaak en behoeften. Als je bijvoorbeeld slecht te been bent kan je een zitdouche laten maken of je kan je douchecabine gezelliger maken door er licht, stoom of radio te laten inbouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Inloopdouche

Als derde mogelijkheid is er de inloopdouche. Ook dit soort douche kan je laten maken zoals je wil. Een inloopdouche is modern, luxueus en biedt veel ruimte. Als je budget wat groter is, is dit een goede optie omdat er veel afwerkingsmogelijkheden zijn. Hierdoor pas je je inloopdouche makkelijk aan het interieur van je badkamer aan. Bovendien schep je zo eenvoudig de juiste sfeer in je badkamer. Inloopdouches hebben een loodbak of EPDM-folie om de ondervloer en tegelvloer waterdicht te maken.

Welke materialen wil je gebruiken?

Het materiaal dat je kiest voor je douchecabine is belangrijk, want het zal in grote mate bijdragen aan de sfeer van je badkamer. Bovendien zijn sommige materialen duurzamer dan andere. Wat zijn de verschillende opties?

Materiaal van de deuren

Misschien denk je dat er niet veel diversiteit is als het gaat over het materiaal van de douchedeuren, maar dat is zeker niet waar. De standaard douchecabines hebben aluminium profielen, maar tegenwoordig kan je kiezen uit vele trendy kleurtjes. Zo kan je het makkelijk bij de rest van je badkamer laten passen. In een landelijke badkamer kan je bijvoorbeeld kiezen voor houten profielen en voor een moderne badkamer zijn profielen uit natuursteen een goede keuze. Ook kunststof is een mogelijkheid als je het goedkoop wilt houden.

Ook het glas dat je kan kiezen is verschillend. Meestal is het gemaakt uit gehard veiligheidsglas of kunststof dat behandeld is, maar er zijn nog meer opties. Als je kiest voor acryl douchewanden (kunststof), dan kan je kiezen voor helder glas, rookglas, gestructureerd glas, gefigureerd glas, hard glas en nog enkele andere opties. Het is een goed idee om eerst de verschillende opties te verkennen voordat je je douchecabine gaat plaatsen.

Materiaal van de douchebak

Of je nu voor een douchebak op maat kiest of een douchecabine gaat maken, je zal sowieso moeten kiezen uit verschillende materialen voor de douchebak. Acryl wordt vaak gekozen omdat het voordelig en licht is. Het is bovendien isolerend waardoor het aangenaam warm aanvoelt aan je voeten en dat is wel zo fijn, vooral in de winter! Een ander voordeel van acryl is dat het erg veilig is, want het heeft van nature een antislip werking. Als nadeel heb je dat er makkelijk krassen in acryl kunnen komen. Het is dus niet het meest duurzame materiaal dat er is!

Wil je liever geen acryl douchebak plaatsen? Dan kan je ook kiezen voor geëmailleerd staal. Dit materiaal is krasvast, onbuigzaam en sterk en daarom erg duurzaam. Douchen in de winter is met dit soort douchebak minder aangenaam, want het zal koud aanvoelen.

Een derde mogelijkheid is een douchecabine plaatsen met een douchebak uit composiet. Dit materiaal is maar liefst driemaal sterker dan acryl en zal dus lang meegaan. Een composieten douchebak plaatsen is een goed idee als je een vlakke douchebak wilt. Het nadeel van composiet is dat het niet zo goedkoop is.

Kies de juiste kraan en douchekop

Een douchecabine maken betekent niet alleen denken aan de douchewanden en de douchebak, maar ook aan de kranen en sproeiers. Hoewel dit misschien een detail lijkt is het erg belangrijk om de juiste keuze te maken, want deze onderdelen zullen grotendeels je comfort tijdens het douchen bepalen. Welke opties zijn er?

Douchekraan

Er zijn verschillende soorten kranen waaruit je kan kiezen. Ze verschillen in model, materiaal en type. Voor de douche is het belangrijk dat je kiest voor een kraan waar je de temperatuur mee kan regelen. De opties zijn: een tweeknops handmengkraan, eenknops handmengkraan met een gecombineerde regelknop of een thermostatische mengkraan. Als je het jezelf makkelijk wilt maken kies je het best voor de laatste optie. Met dit soort kraan kan je veel preciezer de juiste tempartuur instellen.

Douchekop

Welke douchekop je moet kiezen is afhankelijk van de waterstraal die je verkiest. Sommige hebben graag één harde straal, terwijl andere zachte druppels verkiezen. Bij een standaard douchekop kan je dit makkelijk handmatig regelen en de douchekop aanpassen aan je eigen voorkeur.

Tegenwoordig is de regendouche echter populairder. Hiermee krijg je het gevoel dat je in een warme regenbui terechtgekomen bent. Het heeft iets unieks en ontspannend. Ook hier kan je de straal regelen. Als je twijfels hebt over welke douchekop je moet kiezen, is dat niet zo erg, want een douchekop kan je makkelijk zelf vervangen!

douchekop

Douchecabine plaatsen kosten

Wil je een douchecabine plaatsen? Dan zal je vast wel benieuwd zijn naar de kosten van een douchecabine plaatsen. Gemiddeld gezien kan je hiervoor rekenen op een prijs tussen de 600 en 1.900 euro. De kosten van een douchecabine plaatsen liggen uiteraard hoger dan die van het plaatsen van een douchebak. Voor een douchebak zal je gemiddeld slechts 50 tot 500 euro betalen en de kostprijs van de loodgieter om het te laten plaatsen, ligt tussen de 65 en 80 euro per uur.

De prijzen van een inloopdouche vind je op hier.

Met een vakman van Zoofy kan je rekenen op het beste resultaat!

Laat je douchecabine maken door een vakman van Zoofy en speel op zeker. Onze loodgieters worden altijd zorgvuldig gescreend, waardoor je met volle vertrouwen een vakman kan uitkiezen. Bovendien is het vinden van vakman bij ons erg eenvoudig. Je hoeft enkel je gegevens in te vullen en daarna word je automatisch verbonden met de beste vakman uit je buurt. Hierdoor hoef je ook geen voorrijkosten te betalen!

Andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af