Regel nu jouw loodgieter

Sanibroyeur Installeren of Repareren

Vanaf €275 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1520 loodgieters in jouw regio

Geen gedoe met offertes. Boek direct online een loodgieter om jouw sanibroyeur te installeren, repareren of verstopping verhelpen op het door jouw gewenste moment.

Regel nu jouw loodgieter
68 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Sanibroyeur Installeren, repareren of verstopping verhelpen?

Er zijn verschillende goede redenen om te kiezen voor een Sanibroyeur. Veel mensen zouden de badkamer of het toilet een andere plek willen geven in hun huis. Misschien is de ligging van jouw toilet niet ideaal, of wil je een tweede badkamer. Een veelvoorkomend probleem is dat de riolering hier niet geschikt voor is.

Tijdens de bouw van de meeste huizen wordt er namelijk rekening mee gehouden dat de WC en de badkamer op dezelfde plek blijven liggen. Een Sanibroyeur is de ideale oplossing. Ook kan het zijn dat je het apparaat al hebt geïnstalleerd maar op zoek bent naar een loodgieter voor Sanibroyeur ontstoppen. Wij vertellen je alles over de kosten en waar je rekening mee dient te houden.

Boek nu een loodgieter »

Wat is een Sanibroyeur

Een Sanibroyeur is een toilet dat overal te installeren valt. Het enige dat je nodig hebt is een normale waterafvoer en een stopcontact. Deze wc's werken door middel van een vuilvermaler. Een normale toilet afvoer zorgt ervoor dat het vuil naar het riool wordt gebracht door een grotere afvoer. Dankzij de vermalers werkt het toilet ook in combinatie met een kleine waterafvoer. De zwaartekracht zorgt ervoor dat het vuil door de vermaler wordt geduwd als je doorspoelt. Hier wordt het vuil in kleine stukjes vermaalt. Vervolgens past het gemakkelijk door een standaard PVC buis tussen de 26 en 32 mm.

Deze oplossing bespaart je al snel een hoop geld én tijd. Het is namelijk nogal een klus om de rioolafvoer te verbouwen. Veel plannen om een nieuwe badkamer te bouwen of deze een andere plek te geven belanden dan ook al snel in de prullenbak. De Sanibroyeur biedt een goedkope oplossing voor het afvoer-probleem. Je kunt namelijk van iedere kamer een badkamer maken, of de juiste afvoer nu wel of niet beschikbaar is. Net als een normaal toilet kan een Sanibroyeur verstopt raken, door foutief gebruik of door te weinig onderhoud. Sanibroyeur ontstoppen? Ook daarvoor vind je bij Zoofy een geschikte vakman.

Boek nu een loodgieter »

Kosten Sanibroyeur

De kosten sanibroyeur zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn er verschillende soorten sanibroyeurs, van een sanibroyeur aan de wand tot een staande sanibroyeur. Een sanibroyeur heeft een gemiddelde levensduur van zo'n 10 jaar. Het apparaat heeft geen noemenswaardig onderhoud nodig, wel wordt aangeraden om deze regelmatig te reinigen en te ontkalken. Hiervoor kun je een speciale ontkalker aanschaffen.

Dan zijn er de kosten Sanibroyeur voor het installeren. Er zijn slechts 2 essentiële noodzakelijkheden die aanwezig moeten zijn om het apparaat te installeren:

 • Een stopcontact
 • Een koudwatertoevoer

Laat de Sanibroyeur bijvoorbeeld installeren achter een standaard toiletpot met een horizontale afvoer. Zo voert het apparaat het rioolwater af met behulp van een PVC-buis met een kleine diameter. Ook kun je ervoor kiezen om een Sanibroyeur te laten installeren in een kast wanneer deze afvalwater af moet voeren. Deze apparaten zijn voorzien van een terugslagklep. Zo wordt voorkomen dat de Sanibroyeur ongewenst aanslaat en het afvalwater terugspoelt naar het toilet of andere sanitaire installaties.

Boek nu een loodgieter »

Zelf installeren of laten installeren

Het is mogelijk om de klus zelf uit te voeren, maar je bespaart een hoop tijd en energie als je dit uitbesteed aan een vakman. Deze weet bijvoorbeeld dat je alleen 45 graden bochten moet gebruiken en geen 88 of 90 graden bochten. Daarnaast weet een vakman dat elke bocht een weerstand opbouwt bij het verticaal omhoog afvoeren en dat iedere gebruikte bocht een hoogteverlies geeft van 1 meter.

Sanibroyeur ontstoppen

Sanibroyeur verstopt? Net als een normaal toilet kan het apparaat verstopt raken. Dit kun je als volgt merken:

 • Het water spoelt niet weg
 • Het water komt omhoog bij het doorspoelen
 • Er komt geen geluid van de vermaler of pomp uit het toilet

Boek nu een loodgieter »

Wat te doen bij een verstopt Sanibroyeur

De broyeur kan onder andere verstopt raken door kalkresten of door het gebruik van teveel toiletpapier, het weggooien van tampons of maandverband of bijvoorbeeld een lege toiletrol. De Sanibroyeur ontstoppen is een vervelend klusje dat je liever overlaat aan een vakman. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om het Sanibroyeur schoonmaken over te laten aan een specialist.

Het toilet is voorzien van een vermaler en bevat daardoor scherpe onderdelen. Ook is er sprake van ingebouwde elektronica. Wanneer je zelf de blokkade in de vermaler wilt verhelpen kun je jezelf verwonden of de Sanibroyeur beschadigen. Wil je je toch zelf aan de klus wagen? Trek dan eerst de stekker eruit.

Sanibroyeur schoonmaken

Wat heb je nodig voor Sanibroyeur schoonmaken? Voor het schoonmaken van de toiletpot kun je standaard schoonmaakartikelen gebruiken. Het wordt aangeraden de vermaler zelf één keer per drie maanden te reinigen. Wanneer je deze vaker dan gemiddeld gebruikt doe je dit wat vaker. Gebruik hiervoor geen ontstoppingsproducten of andere zuren, want deze kunnen het apparaat beschadigen.

Bij Sanibroyeur schoonmaken hoort ook het ontkalken van het apparaat. Zo kun je ook de noodzaak tot Sanibroyeur ontstoppen in sommige gevallen voorkomen. Door te ontkalken reinig en ontkalk je het interieur van jouw fecaliënvermaler grondig. Het merk heeft hier zelf een reiniger voor ontwikkelt, waarvan de geconcentreerde formule de motor- en kunststof onderdelen niet aantast.

Hoe vaak je het apparaat moet ontkalken hangt af van de waterhardheid in jouw regio. Komt er zacht water uit de kraan? Dan is 2 keer per jaar ontkalken voldoende. Met tamelijk hard water is het advies om dit 3 keer per jaar te doen en bij harder water 4 keer per jaar.

Boek nu een loodgieter »

Sanibroyeur prijzen

Sanibroyeur prijzen zijn afhankelijk van het doeleinde waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Wordt er bijvoorbeeld een wc op aangesloten of gebruik je deze voor andere sanitaire voorzieningen? De Sanibroyeur prijzen lopen uiteen van €450,- tot €1050,-. Dit zijn alleen de kosten voor het apparaat zelf. Je weet snel of je een verstopte of kapotte Sanibroyeur hebt.

Het enige dat je moet doen is een tik geven tegen de Sanibroyeur. Niet te hard natuurlijk, maar even er tegenaan duwen. Als de Sanibroyeur aan gaat, dan doet ie het nog wel. Gaat de Sanibroyeur niet aan dan is de motor kapot en moet die gerepareerd worden. Dat is een kostbare vervanging. Meestal kost dat minimaal 500 Euro om een vervangende Sanibroyeur te regelen. Daar komt installatie nog bij.  

Het installeren door een loodgieter kost gemiddeld zo'n 3 uur. Wanneer je alleen een vakman nodig hebt voor Sanibroyeur ontstoppen of schoonmaken kost dit tussen de €275,- en €358,-.

Sanibroyeur ontstoppen

Slaat de Sanibroyeur nog wel aan, maar pompt hij niks meer weg. Dan zit ie hoogstwaarschijnlijk verstopt. En dat is een vies karwei om de Sanibroyeur weer te ontstoppen. Dat kan al vanaf 155 Euro. Bij Zoofy boek je eenvoudig een monteur die jouw Sanibroyeur ontstopt.

De Sanibroyeur is in de basis een pomp die alle afval wegpompt en verkleind. Het wordt vaak gebruik in Amsterdam, omdat daar de rioleringsbuizen een kleine diameter heeft. En veel WCs staan onderin een kelder of onder de standleiding. Dan kan het afvalwater alleen maar weggespoeld worden door een pomp zoals een Sanibroyeur.

Boek nu een loodgieter »

Sanibroyeur aansluiten 

De Sanibroyeur sluit je aan op een stopcontact en op de riolering en de afvoer van het toilet. De Sanibroyeur sluit je aan via een mof op de toilet. Je sluit het apparaat aan op de riolering met een klem. Niet alle Sanibroyeurs hebben een vermaler erin zitten. Alleen als je een kleine leiding hebt die uitkomt op het riool is het handig om een vermaler-optie te gebruiken.

Heb je alleen een vuilwaterpomp nodig, dan is een standaard Sanibroyeur voldoende. Die pompt het afvalwater naar een hogere plek in de woning en zorgt er voor dat het afvalwater in de riolering kan komen. Dat is direct ook het grote nadeel van een kapotte Sanibroyeur. Je kunt meteen je toilet niet meer gebruiken. En het wordt heel snel een vieze stinkende bedoeling. Daar helpen wij je natuurlijk graag en snel mee. Niets is vervelender om je wc niet te kunnen gebruiken.

Boek nu een loodgieter

Loodgieter inhuren Zoofy

Of je nu op zoek bent naar een loodgieter voor de installatie van een Sanibroyeur of voor Sanibroyeur ontstoppen, bij Zoofy vind je in een handomdraai een vakman voor alle kleine klussen in en om het huis. Je maakt direct via ons platform een afspraak met een vakman bij jou in de buurt. Landelijk staan er meer dan 5.000 vakmannen voor je klaar!

Bekijk andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af