Regel nu jouw loodgieter

Water in de kruipruimte

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1196 loodgieters in jouw regio

Heb je last van water in de kruipruimte? Laat dit vakkundig verhelpen door één van de vele loodgieters van Zoofy bij jou uit de regio. Bij Zoofy betaal je géén voorrijkosten.

Regel nu jouw loodgieter
7 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Water in de kruipruimte verhelpen door een loodgieter van Zoofy

Water in je kruipruimte kan voor heel wat problemen zorgen. Daarom is het goed om het zo snel mogelijk te laten verwijderen. Voordat je dat doet is het verstandig je te informeren. Hieronder vind je alvast info over de water in kruipruimte oplossingen, de kosten en nog veel meer!

Waarom vocht uit kruipruimte verwijderen

Water in de kruipruimte verwijderen is belangrijker dan je denkt, want het kan heel wat nare gevolgen hebben. Hieronder ontdek je waarom het belangrijk is om zo snel mogelijk water in de kruipruimte te verwijderen!

Schade aan je woning

Water in je kruipruimte kan vocht in je woning veroorzaken. Het grondwater komt in de muren en vloeren terecht en zorgt zo voor houtrot en schimmels. Deze zijn slecht voor je gezondheid! Bovendien zal je behang en stucwerk loskomen en kan ook je constructie aangetast worden. Als je het laat aanslepen zal je dus veel extra kosten hebben!

Ongedierte in huis

Water in je kruipruimte zorgt voor het ideale leefklimaat voor allerlei ongedierte. Vieze beestjes in je huis is natuurlijk het laatste wat je wil. Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk zoekt naar een oplossing, zodat je huis bewoonbaar blijft!

Hoge kosten

Water in je kruipruimte kan zorgen voor een hoge energierekening, want het water zorgt ervoor dat je vloer koud blijft en je je woning moeilijker kan verwarmen. Hoe sneller je water in de kruipruimte gaat verwijderen, hoe meer extra kosten je vermijdt!

Wat zijn de oorzaken van water in je kruipruimte

Voordat je op zoek gaat naar de water in kruipruimte oplossingen is het goed om te weten wat de mogelijke oorzaken zijn. Het helpt je met het vinden van de juiste oplossing. Hieronder meer over de mogelijke oorzaken van een vochtige kruipruimte!
vocht uit kruipruimte verwijderen

Grondwater

Een van de grootste oorzaken van water in de kruipruimte is grondwater dat binnenkomt via de vloer of wanden. Het grondwater staat in koude seizoenen onder hoge druk en kan daardoor makkelijker binnendringen. Soms is het grondwater zelf niet de oorzaak, maar wel de hoge luchtvochtigheid dat veroorzaakt wordt door het grondwater. In dat geval kan goede ventilatie al veel helpen.

Slechte ventilatie

Een andere oorzaak van water in de kruipruimte is een slechte ventilatie. Kruipruimtes zijn meestal niet zo goed geventileerd, waardoor het vocht niet weg kan en het blijft opstapelen.

Water in de kruipruimte

Water in kruipruimte oplossingen

Als je vocht in je kruipruimte hebt wil je natuurlijk zo snel mogelijk de beste water in kruipruimte oplossingen vinden. Maar een vochtige kelder los je niet zomaar op. Gelukkig kan een goede vakman je helpen. Maar hoe gaat een vakman dan te werk en welke oplossingen zijn er?

Bekuiping

Afhankelijk van de oorzaak wordt er een bijpassende water in de kruipruimte oplossing gezocht. In vele gevallen is dit een bekuiping. Bij een bekuiping wordt er over de wanden van je vochtige kruipruimte een cementeringslaag aangebracht die waterdicht is. Deze laag wordt vaak meerdere malen achter elkaar aangebracht zodat de kruipruimte waterdicht genoeg is.

Soorten drainage

Een andere manier om water in je kruipruimte te verwijderen en de ruimte waterdicht te maken is door drainage. Drainage zorgt ervoor dat het vocht snel weg is. Dit is een goede oplossing als er erg veel water in je kruipruimte is en een bekuiping niet kan worden gerealiseerd. Er zijn verschillende soorten van drainage.

Randdrainage

Een randdrainage is een drainage die uitgevoerd wordt wanneer er sprake is van vocht tussen de vloer en wand. Er wordt dan een waterdichte goot van beton gemaakt op de vloer. Als het water via de vloer omhoog komt, komt het in de goot terecht en stroomt het weg naar de afvoerput. Er kan alleen voor deze methode gekozen worden wanneer de vloeren stabiel en onbeschadigd zijn.

Wanddrainage

Een andere drainagemethode is wanddrainage. Bij deze methode wordt er noppenfolie op de wanden en muren geplaatst. Deze folie neemt het vocht op en voert het af naar een afvoerput via een netwerk van kanaaltjes. Met een pomp wordt het vervolgens afgevoerd naar het riool.

Vloerdrainage

Vloerdrainage is ook een mogelijke oplossing voor een vochtige kruipruimte. Er wordt meestal voor dit soort drainage gekozen wanneer het grondwater door de vloer van je kruipruimte komt. Bij deze methode wordt er noppenfolie op de grond aangebracht die het vocht afvoert naar een afvoerput, en vervolgens doorpompt naar het riool. Het is dus vergelijkbaar met een wanddrainage. Als je noppenfolie op je vloer laat plaatsen kan je hier zonder probleem een nieuwe vloer op laten leggen.

Kosten van water in kruipruimte verwijderen


Als je water in je kruipruimte wilt laten verwijderen zal je waarschijnlijk benieuwd zijn naar de kosten. Maar het is moeilijk om hier een gemiddelde prijs op te plakken, omdat de vochtbestrijding kosten sterk afhangen van het soort klus dat je laat uitvoeren. Om je toch een beetje een idee te geven, hebben we hieronder een overzicht gemaakt per klus!

Kosten vochtbestrijding

Bekijk hieronder de kosten voor het verwijderen van vocht uit de kruipruimte.

Vloerdrainage  5.000 tot 10.000 euro
Bekuiping  gemiddeld 4.000 euro
Randdrainage  2.000 tot 5.000 euro
Wanddrainage  3.500 tot 6.500 euro

Zelf vochtproblemen oplossen of professional inschakelen?

Als je vocht in je kruipruimte hebt zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen. Je kan zorgen voor een betere ventilatie, een vochtvreter in de kruipruimte zetten of de leidingen isoleren. Om voorgoed van je probleem verlost te zijn is het echter beter om een professional in te schakelen. Zelf je kelder bekuipen of draineren zonder de nodige kennis is onbegonnen werk!

Vind eenvoudig de beste vakman uit je buurt via Zoofy

Als je nog op zoek bent naar een kwalitatieve vakman uit je buurt, hoef je niet langer te zoeken want bij Zoofy vind je in slechts enkele minuten de juiste vakman. Al wat je hoeft te doen is je gegevens invullen en je wordt automatisch doorgestuurd. Hierdoor spaar je veel tijd en frustraties uit! Bovendien moet je geen voorrijkosten meer betalen en dat is altijd een leuk extraatje

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach