Regel nu jouw loodgieter

Optrekkend vocht bestrijden

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1591 loodgieters in jouw regio

Optrekkend vocht bestrijden? Opstijgend vocht in je huis is geen pretje. Je kan er maar beter zo snel mogelijk iets aan laten doen. Laat het over aan de vakman van Zoofy.

Regel nu jouw loodgieter
1 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Optrekkend vocht laten bestrijden door een vakman van Zoofy

Opstijgend vocht in je huis is geen pretje. Je kan er maar beter zo snel mogelijk iets aan laten doen. Als je het probleem te lang laat aanslepen zullen de kosten hoog oplopen en dat is wel het laatste wat je wil. Ben je benieuwd naar de vochtbestrijding kosten en hoe je vochtproblemen kan aanpakken? Lees dan snel verder!

Hoe kan je opstijgend vocht herkennen?

Opstijgend vocht is een probleem waar veel mensen ooit mee te maken krijgen. Het is handig om te weten hoe je het moet herkennen, want een vochtprobleem moet altijd zo snel mogelijk aangepakt worden.

Belangrijk om weten is dat optrekkend vocht zowel in de binnenmuur als in de buitenmuur kan voorkomen. Als je last hebt van optrekkend vocht in de binnenmuur zal je hoogstwaarschijnlijk vochtplekken op je muur aantreffen. Dit is een duidelijke indicatie van vochtproblemen. Maar dat is niet het enigste wat je zal opmerken.

Als er sprake is van optrekkend vocht in de binnenmuur zal je vaak ook last hebben van een muffe geur in huis. Soms kan verf afschilderen of je stuc- of behangwerk loskomen. Als je een of meerdere van deze dingen opmerkt, is het verstandig om een vochtbestrijder in te schakelen, zodat hij optrekkend vocht in je binnenmuur of buitenmuur kan constateren en het vochtprobleem zo snel mogelijk kan oplossen.

Boek nu een loodgieter

optrekkend vocht

Kosten optrekkend vocht bestrijden

Van optrekkend vocht wil je zo snel mogelijk verlost raken en de beste manier om dit te doen is door een professional in te schakelen, maar wat zal het je kosten? Over het algemeen liggen de kosten van vochtbestrijding tussen de 100 en 175 euro per lopende meter. De kosten zijn vooral afhankelijk van hoe groot de aangetaste oppervlakte is en welke methode je kiest. Hieronder vind je een overzicht van de kostprijs per vochtbestrijdingsmethode!

Kosten bestrijding optrekkend vocht

Carebrick systeem  115 euro per lopende meter
Onderkappen  125 tot 175 euro per lopende meter
Muurinjectie  100 euro per lopende meter

Gevolgen van optrekkend vocht

Wacht niet te lang om optrekkend vocht te bestrijden, want hoe langer je wacht, hoe erger de gevolgen zullen zijn. Zo kan optrekken vocht zorgen voor schade aan je pleisterwerk, schilderwerk of behang. Het zorgt voor lelijke vochtplekken, schimmels en een muffe geur. Als je opstijgend vocht op de buitenmuren hebt, kan het zelfs voor structurele problemen zorgen. Bakstenen kunnen verpulveren en de stenen kunnen met de vrieskoud barsten.

Maar dat is niet alles, optrekkend vocht in de binnenmuur of buitenmuur kan ook zorgen voor een hoger energieverbruik. De vochtigheidsgraad in je huis zal hoger liggen en het is daardoor moeilijker om je woning warm te krijgen. Door optrekkend vocht te bestrijden vermijd je torenhoge energierekeningen!

En dan zijn er altijd nog de negatieve gevolgen voor je gezondheid. Optrekkend vocht in je binnenmuur zorgt rechtstreeks voor schimmels op je muren en deze veroorzaken infecties aan de luchtwegen. De gezondheidsproblemen kunnen zelfs permanent aanwezig blijven!

Optrekkend vocht bestrijden: methodes

Hoewel je zelf een aantal dingen kan doen om optrekkend vocht in je binnenmuur aan te pakken, is het veelal nodig een professional in te schakelen, zodat je voorgoed van je vochtprobleem verlost bent. Ontdek hieronder hoe een professional optrekkend vocht gaat bestrijden.

Injecteren

Een van de meest toegepaste methodes is muurinjectie. Hierbij gaat de vakman optrekkend vocht bestrijden met een injectie van een vochtwerend product in de muren. Muurinjectie kan toegepast worden voor zowel optrekkend vocht in de binnenmuur als in de buitenmuur. Hoewel het eenvoudig is om te toe passen vraagt het toch enige precisie en de juiste middelen, waardoor je het moeilijk zelf kan.

Hoe gaat een vakman precies te werk? De vochtbestrijder zal net boven het grondniveau om de 10 tot 12 centimeter gaten boren in de muren om ze vervolgens op te vullen met een speciale gel. De vochtwerende vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat optrekkend vocht je woning verder kan binnendringen.

Onderkappen

Een andere manier om optrekkend vocht te bestrijden is door onderkapping. Dat wil zeggen dat er horizontale sleuven in het metselwerk gekapt of gefreesd worden om het gebouw op te tillen. In de vrije ruimte wordt een vochtkering aangebracht, zodat je nooit geen last meer hebt van optrekkend vocht.

Deze methode zorgt voor extra werk, want het onderkappen van je muur brengt stof en schade met zich mee. De muren zullen opnieuw afgewerkt moeten worden en hierdoor zullen de kosten hoog oplopen. Deze methode wordt door de hoge kostprijs en het risico op scheuren enkel toegepast bij grote renovatiewerken.

Ventilatiekokers

Een van de nieuwere methodes is het Carebrick systeem. Dit is een ventilatiesysteem waarbij elementen met een keramische koker in vochtige muren geplaatst worden. Door twee openingen in de elementen ontstaat er een luchtstroom in de aangetaste muur. Doordat de lucht afkoelt ontstaat er ook een koudebrug.

Het optrekkend vocht in de muur trekt naar deze koudebrug en wordt afgevoerd naar buiten. Deze methode om optrekkend vocht te bestrijden kan enkel toegepast worden bij optrekkend vocht in de buitenmuren en de kokers zijn duidelijk zichtbaar. Het is daarom niet voor iedereen de beste oplossing!

Zelf opstijgend vocht bestrijden of laten doen?

Als je vocht en schimmels in huis hebt zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen. Je kan de ruimte beter ventileren, schimmels verwijderen, enzovoort. Maar als je voorgoed verlost wilt zijn van vocht en schimmels dan is er een drastischere maatregel nodig.

Je moet dan je muren laten onderkappen of injecteren. Dit zijn dingen die je zelf moeilijk kan, omdat deze klusjes met de nodige precisie moeten uitgevoerd worden. Bovendien beschik je niet altijd over de nodige middelen. Daarom is het altijd beter om een professional in te huren in het geval van vochtproblemen!

Geniet opnieuw van een gezonde woning, dankzij een vakman van Zoofy

Nog geen goede vakman gevonden? Geen nood! De vakmannen van Zoofy zijn stuk voor stuk experts die precies weten hoe ze je vochtprobleem moeten aanpakken.

Als je dus beroep doet op een vakman van Zoofy, kan je er zeker van zijn dat je nooit meer last zal hebben van vocht of nare schimmels in huis. Een vakman zoeken bij Zoofy is bovendien erg eenvoudig, waardoor je tijd bespaart.

Boek nu een loodgieter

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach