Regel nu jouw loodgieter

Kitwerk

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3318 loodgieters in jouw regio

Goed kit werk zorgt voor een waterdichte afsluiting. Zo voorkom je lekkages en slijtage. Zorg er dus voor dat het vakkundig gebeurd. Maak daarvoor een afspraak met een expert uit de buurt die je komt helpen.

Regel nu jouw loodgieter
210 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Kitwerk laten aanbrengen

Wil je kitwerk laten uitvoeren en je badkamer of keuken mooi waterdicht laten afwerken? Dan is het een goed idee om een professionele kitter in te schakelen, zeker als je zelf niet weet hoe je eraan moet beginnen. Voordat je dat doet is het handig om meer te weten over de kosten van kitwerk en de mogelijkheden. Hieronder krijg je alle info die je nodig hebt!

Het belang van kitwerk

Sanitair kitten is belangrijk omdat het zorgt voor het waterdicht maken van je douche, wasbak of toilet. Dit voorkomt schimmels en draagt bij tot een beter leefklimaat. Ramen kitten is vooral belangrijk omdat dit zorgt voor een betere isolatie en je energierekening hierdoor niet te hoog oploopt. Daarnaast zorgt kitten altijd voor een mooie, verzorgde afwerking.

Kitten: de verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende plekken waar kitten belangrijk is en er zijn diverse soorten kits waaruit je kan kiezen. Welke kit je het best kiest hangt af van wat je gaat kitten. Voor het afkitten van de badkamer heb je bijvoorbeeld andere kit nodig dan voor het kitten van de ramen. Daarnaast is ook de werkwijze anders. Hieronder een overzicht over welk kitwerk er allemaal gedaan kan worden!

Gevel kitten

Je kan een kitter inhuren om je gevel af te kitten. Dit is nodig omdat voegen na een aantal jaren kunnen slijten en loskomen. Dit is niet alleen een lelijk zicht, maar zorgt er ook voor dat je vochtproblemen kan hebben. Door je voegen tijdig te laten vullen met elastische kit zal het opnieuw voldoende beschermen tegen water en vuil.

Je gevel afkitten is niet eenvoudig. Het is een intensieve klus, omdat er vaak heel wat voorbereidend werk bij komt kijken. De ondergrond moet goed schoongemaakt worden, er moet primer en rugvulling aangebracht worden en pas daarna kan er worden gekit. Een ding is zeker: als je het werk laat uitvoeren door een professional zal je jezelf veel stress en zorgen besparen!

Badkamer afkitten

Het kitten van de badkamer is een van de meest toegepaste kitwerken. Dat is logisch, want het zorgt ervoor dat je sanitair schimmelvrij blijft. Goed kitwerkin de badkamer is dus een noodzaak. De meeste voorkomende toepassingen zijn: de douchebak kitten, de badrand opnieuw kitten, het toilet kitten, de wasbak kitten en de naden tussen de vloer- en wandtegels kitten.

Hoewel de badkamer kitten heel wat makkelijker is dan het kitten van de gevel, wil dat niet zeggen dat zomaar iedereen het kan. Bij kitwerk is het belangrijk dat het goed gedaan wordt, anders is er kans op lekkages en schimmelvorming en dat is wel het laatste wat je wilt!

Als een professional je badkamer kit gaat vervangen zal hij hiervoor speciale schimmelwerende sanitairkit gebruiken. Helaas zorgen chloor en schoonmaakmiddelen ervoor dat de schimmelwerende functie verloren gaat. Je kan de levensduur verlengen door in de badkamer een goede ventilatie te voorzien en niet al te agressieve middelen te gebruiken bij het schoonmaken. De kit zal na een tijdje toch schimmel vertonen. In dat geval moet je je wasbak, douche, toilet of badrand opnieuw kitten. De kosten voor badkamer kit vervangen zijn gelijk aan de andere kosten voor kit aanbrengen. De kitter zal alleen ander type kit gebruiken.

Keuken afkitten

Naast de badkamer kitten is het ook belangrijk dat je keuken goed gekit wordt. Zo voorkom je dat water doordringt op ongewenste plekken. Daarnaast zorgt het voor meer hygiëne in de keuken, wat in deze ruimte een absolute noodzaak is. Het is aangeraden om jaarlijks de kitvoeg te laten controleren, zodat je er altijd zeker van bent dat je in optimale hygiënische omstandigheden kan koken.

Voor het afkitten van je keuken wordt er meestal eerst een primer gebruikt. Daarna wordt, net zoals bij de badkamer kitten, gebruikgemaakt van schimmelwerend kit. Om je voegen zolang mogelijk in uitstekende conditie te houden is het ook in deze ruimte belangrijk dat je ventilatie voorziet en voorzichtig bent met agressieve schoonmaakmiddelen. Om de zoveel tijd moet je je kit vervangen in de badkamer en keuken. Hoe vaak je de kit moet vervangen in de badkamer en keuken, hangt af van hoe goed de ruimtes geventileerd zijn en enkele andere factoren. 

Ramen kitten

Niet alleen de keuken en badkamer kitten is erg belangrijk, maar ook je ramen kan je het best onder handen laten nemen. Kit aan de ramen ervoor dat vocht niet binnen kan dringen. Daarnaast zorgt het voor een betere isolatie. Raamprofielen sluiten nooit volledig op de gevelbekleding aan waardoor er warmte kan ontsnappen. Dit voorkom je door ze af te kitten.

Bij het afkitten van de ramen is het vooral belangrijk dat je de juiste kleur kiest. Deze moet passen bij de raamprofielen of gevelbekleding. Daarnaast is de kwaliteit van de kit erg belangrijk, want het zal veel te verduren krijgen door de weersomstandigheden. Ramen laten afkitten door een kitter zal om die reden wat duurder zijn dan een badkamer kitten. Hou hier rekening mee!

Soorten kit en kleuren

Er zijn verschillende kleuren en materialen kit waaruit je kan kiezen. Welk kit je moet gebruiken hangt vooral af van wat je gaat kitten. Bij het kitten van je ramen is het vooral belangrijk dat je een mooie kleur kiest die past bij je gevel, zodat het de uitstraling van je woning ten goede komt. Onthoud wel dat je voor een kleurtje meer betaalt dan voor het standaard wit.

Kit komt ook voor in verschillende materialen. Er kan siliconenkit gebruikt worden, maar er is ook kit van acryl, polymeer of andere kunststoffen. De douchebak kitten vereist heel ander materiaal dan het kitten van je ramen. Er zijn ook speciale kits voor buiten en kits die ideaal zijn om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer. De kosten van het kitwerk zullen vooral afhankelijk zijn van welke kit je nodig hebt. Vind je het moeilijk om te kiezen? Laat het kitwerk dan over aan een professional. Hij heeft de juiste materialen én de expertise waardoor je het jezelf zoveel makkelijker maakt!

kitwerk

Wat kost een kitter?

Wil je je ramen of badkamer kitten? Dan zal je waarschijnlijk benieuwd zijn naar de kosten van kitwerk. Het spreekt voor zicht dat de badranden opnieuw kitten je veel minder zal kosten als het kitten van je gevel, dus het is moeilijk om de exacte kosten van kitwerk te bepalen. De vakman rekent meestal een prijs per meter en het miminale afnamen bij Zoofy is één arbeidsuur dat gelijk staat an €65,-. Hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten van kitwerk!

Kitwerkzaamheden Kosten
Kit aanbrengen  4 tot 7 euro per meter
Kitnaden verwijderen  2 tot 4 euro per meter
Kitwerk buiten  10 euro per meter
Speciale kleur  17 tot 18 euro per koker

 

Wat bepaalt de kosten van kitwerk?

De prijs van kitwerk hangt in het algemeen af van onderstaande zaken, zoals het aantal strekkende meters, het verwijderen van de oude kitnaden, het type kit waar de vakman voor kiest.

Kitwerk kan een uitkomst zijn bij vele klussen in huis. Het kan gebruikt worden om kieren af te sluiten. Kit is een waterdichte afsluiting bij bij de badkamer en een elastische verbinding tussen bewegende vlakken. Het spul is dus flexibel inzetbaar in bijna elke kamer van uw woning. Volg het stappenplan om zorgvuldig te kitten. Wil je het toch liever een loodgieter die komt kitten, boek er dan snel eentje via Zoofy. 

 

Zelf kitwerk uitvoeren of laten doen?

Wil je je keuken of badkamer kitten? Dan kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om het zelf te doen, maar het is wel belangrijk om te weten dat zelf je keuken, gevel of badkamer kitten vaak onderschat wordt. Als je slecht werk levert kan dit nare gevolgen hebben en mooi kitten is niet eenvoudig.

Een vakman weet bovendien altijd welke kit hij moet gebruiken, heeft het juiste gereedschap en de nodige expertise. Hierdoor kan je altijd vertrouwen op een perfect resultaat. Door een vakman in te schakelen voor je badkamer te kitten kan je er dus zeker van zijn dat er geen fouten gemaakt worden, waardoor je extra kosten vermijdt!

Altijd tevreden met een vakman van Zoofy

Ben je nog op zoek naar een kitter voor het afkitten van je badkamer of keuken? Neem dan geen risico en kies voor een kitter van Zoofy. Onze professionals hebben een hoge tevredenheidsscore, waardoor je altijd zeker kan zijn van het beste resultaat. De perfecte vakman vinden is op Zoofy ook makkelijk, want je wordt automatisch doorverbonden met een vakman uit je buurt. Hierdoor moet je geen voorrijkosten betalen.

Zelf kitten

Zelf kitten: Gereedschappen

 • Plakband
 • Kitpistool
 • Spuitmond
 • Hobbymes
 • Kitlepel
 • Zeep

Zelf kitten: Materialen (kit)

 • Acrylaatkit
 • Siliconenkit voor het opvullen van scheuren in muren
 • Scheurenkit is waterdicht en schimmelwerend
 • Sanitairkit voor voegen tussen glas en kozijn, niet schimmelwerend
 • Butyleenkit is voor hout, niet schimmelwerend

Zelf kitten: Het stappenplan

 1. Plakband plakken: Maak de ondergrond helemaal droog en plaats aan beide kanten van de voeg plakband (ongeveer 6mm tussenruimte)
 2. Topje afsnijden: Gebruik een hobbymes om het topje van de kitkoker af te snijden.
 3. Spuitmond afsnijden: Gebruik een hobbymes om een deel van de spuitmond schuin af te snijden. Zorg ervoor dat de opening even groot is als de voegbreedte.
 4. Kitten: Plaats de koker in de kitspuit. Spuit een ril kit tussen het plakband, doe dit gelijkmatig. Let op: Less is more, niet te veel dus.
 5. Kitril glad maken: Gebruik een kitlepel of uw vinger(maak die een beetje nat met zeepwater) om de kitril strak te trekken. Wrijf je vinger meteen schoon.
 6. Plakband verwijderen: Als de kit een iets steviger oppervlaktehuidje gevormd heeft kan je de plakbandstroken verwijderen, doe dit wel voorzichtig. Met een natte vinger strijk je de randen nogmaals zachtjes glad.

Andere type loodgietersklussen bij Zoofy

Loodgieter Per Uur

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af