Regel nu jouw loodgieter

Radiator vervangen

Vanaf €249 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1142 loodgieters in jouw regio

Is een oude radiator overbodig geworden, laat deze dan vakkundig verwijderen. De monteur zal het CV systeem laten leeglopen, de radiator van de muur halen, en de leidingen zorgvuldig afdoppen. Maak een afspraak met een vakman in de buurt.

Regel nu jouw loodgieter
164 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Radiator vervangen of verwijderen

Een radiator vervangen is voor veel mensen een klus waar ze flink tegenop zien. Echter is het soms een klus die gewoon gedaan moet worden. Gelukkig hoef je het niet zelf te doen. Wij van Zoofy hebben vakmannen in huis die het graag voor je doen. In dit artikel lees je meer over ons, over radiatoren vervangen, radiatoren verwijderen en bijvoorbeeld de kosten hiervoor.

Waarom een radiator vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun huidige radiator te vervangen voor een andere. Ten eerste kan het zijn dat de radiator niet (meer) bij het interieur past of niet de smaak van de eigenaar is. Vaak worden er bij nieuwbouwhuizen standaard modellen gebruikt, welke vervangen kunnen worden door radiatoren die je wél mooi vindt of die beter bij de inrichting past. Oudere radiatoren zijn vaak een stuk groter dan de nieuwere, compactere modellen. Het scheelt dus ook in ruimte.

Een andere reden om je radiator te vervangen kan zijn dat je meer warmte wilt hebben in huis. De meeste standaard modellen zijn enkelvoudige radiatoren. Als je meer warmte in huis wilt kun je ervoor kiezen om de huidige radiator te vervangen voor een dubbele radiator. Deze heeft een hogere capaciteit en geeft dus meer warmte af. Wel moet je hierbij opletten dat je cv-ketel dit aankan. Hiervoor heb je minder radiatoren nodig, waardoor je enkele radiatoren moet verwijderen. Daarover lees je verderop in dit artikel meer.

Wanneer je een warmtepomp hebt en deze wilt gebruiken voor lagetemperatuurverwarming, heb je ook andere radiatoren nodig die dit aankunnen. Hiermee verbruik je minder energie en verduurzaam je je huis. Ook dit kan dus een reden zijn om je radiatoren te vervangen.
Radiator

Hoe vervangt de vakman een radiator?

Om radiatoren te vervangen op een goede manier, dient de vakman verschillende stappen te zetten. Eerst zet hij de cv-ketel uit en laat hij al het water uit de leidingen stromen. Dit wordt vervolgens gecontroleerd waarna de radiator kan worden verwijderd. Daarna hangt hij de nieuwe radiator vakkundig op en maakt hij de nieuwe leidingen, indien nodig, op maat. Deze worden vastgeschroefd en de radiator is klaar voor gebruik. Dit is natuurlijk heel kort en bondig uitgelegd, maar een vakman weet precies wat hij moet doen om een radiator te vervangen.

Het ontluchten van je radiator

Wanneer je je radiator gaat vervangen omdat deze niet meer goed werkt, is het van belang om eerst goed te kijken of je het probleem niet op kunt lossen door de radiator te ontluchten. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat er lucht in je leidingen of radiator zit, waardoor deze minder warmte af kan geven. Door de radiator te ontluchten kan deze lucht eruit en werkt de radiator weer naar behoren. Bij een radiator vervangen hoort ontluchten ook bij. Als de nieuwe radiator eenmaal hangt, ontlucht de vakman deze en herstelt hij de druk vanuit de ketel. Zo kun jij meteen genieten van een optimale werking en warmtestraling.

Radiator verwijderen

Soms is het nodig om een radiator te verwijderen, wanneer deze bijvoorbeeld overbodig is geworden. Een vakman doorloopt verschillende stappen om dit op de juiste manier te doen. Om te beginnen zorgt hij ervoor dat de cv-ketel uit staat. Daarna laat hij al het water uit de leidingen lopen. Als dat gebeurd is, worden de leidingen ontkoppeld en kan de vakman de radiator verwijderen. Hierna blijf je zitten met allerlei leidingen die niet meer nodig zijn. De vakman moet de waterleidingen afdoppen. Hierbij worden er doppen op de leidingen gedraaid om te voorkomen dat er water je kamer inloopt wanneer de verwarming aanstaat. Het afdoppen kan op twee manieren; boven en onder de grond. Boven de grond afdoppen is geschikt wanneer je leidingen niet te veel in het zicht zijn of als je er later iets voor zet. Dit is de snelle en goedkopere manier. Onder de grond afdoppen levert een nettere afwerking. Je ziet uiteindelijk geen leidingen meer, maar dit levert meer werk op en dat zal je merken in de kosten.

De kosten van de radiator vervangen of verwijderen

Er zijn verschillende diensten en dus ook verschillende kosten. We hebben ze hieronder overzichtelijk voor je neergezet.

Radiator vervangen of verwijderen Kosten
Radiator vervangen per uur € 75,- tot € 98,-
Radiator aansluiten vaste prijs € 249,- tot € 324,-
Radiator verwijderen per uur € 75,- tot € 98,-
Radiator verplaatsen per uur € 75,- tot € 98,-

De kosten zijn gemiddelde prijsindicaties. De kosten van een nieuwe radiator niet meegerekend wanneer je een radiator gaat vervangen. Als je een radiator gaat verwijderen blijf je met gaten in de muren zitten. Deze worden niet opgevuld door de vakman en zijn een klus voor later. Dit kun je zelf doen of door een andere vakman, zoals een schilder of stukadoor. Deze kosten komen er later ook nog eens bij.

Tips bij radiator vervangen of verwijderen

- Wanneer je een radiator wilt vervangen of een radiator wilt verwijderen, kan dit gevolgen met zich meedragen zoals wateroverlast. Een vakman kan dit voorkomen door de klus uit handen te nemen en het professioneel aan te pakken. Jij hebt er geen omkijken meer naar en je weet zeker dat je er binnen no-time weer lekker warmpjes bijzit.
- Wil je geen leidingen meer in het zicht hebben nadat je radiator is verwijderd? Kies er dan voor om ze onder de grond af te laten doppen. Het kost even iets meer tijd en geld, maar je ziet hierna niks meer van de oude leidingen. Een vakman doet dit graag voor je.
- Voordat je de radiator vervangt of verwijderd is het handig als je foto's neemt van de oude situatie. Als je het later weer precies zo wilt hebben, kun je op de foto's terugkijken hoe het was.
- Gebruik altijd handdoeken tegen het water. Hoe goed je de leidingen ook leeg laat stromen, het kan altijd gebeuren dat er toch nog wat water verstopt zit en naar buiten stroomt. Door handdoeken te gebruiken kan je dit meteen opvangen.

Waarom kiezen voor de vakmannen van Zoofy?

Bij Zoofy werken wij uitsluitend met erkende, professionele vakmannen. We hanteren eerlijke tarieven en bieden garantie op de klussen. Ook bieden wij een tevredenheidsgarantie van 100%. Jij verstuurt eenvoudig je klusaanvraag via de website en wij bieden vakmannen aan die de klus voor je kunnen klaren. De vakman komt langs op het door jouw bepaalde tijdstip en achteraf betaal je het factuur eenvoudig en snel met iDeal of Tikkie. Met Zoofy is iedere klus zo gefikst, want er is altijd wel een vakman in de buurt. Een radiator verwijderen of vervangen is geen enkel probleem voor ons. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Boek nu een loodgieter

Andere loodgietersklussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af