Welke klus moet worden gedaan?
Loodgieter

Waterslagdemper kosten

woensdag 28 december 2022

 

De hele dag door maken we gebruik van onze waterleiding. Denk maar aan snel eventjes je handen wassen, de vaatwasser aanzetten of een wasmachine draaien. En daarom is het zo belangrijk dat je jouw leidingen optimaal beschermt met een waterslagdemper. Wat zijn de waterslagdemper kosten en wat komt er allemaal kijken bij de montage? Ontdek het in dit artikel!

Wat is een waterslagdemper?

Soms kan het voorvallen dat je een geluid hoort bij het open- of dichtdraaien van een kraan of bij het aan- of uitzetten van een bepaalde machine die gebruikmaakt van water. Dit geluid komt tot stand door het abrupt openen en/of sluiten van het water. Om dit te voorkomen, kan je een zogenaamde waterslagdemper plaatsen. Bovendien bescherm je hier je leidingen veel beter mee. Een waterslagdemper is een metalen behuizing voorzien van een luchtkussen en een ventiel. De lucht wordt uit het kussen gedrukt op het moment dat het water tegengehouden wordt en het ventiel zorgt ervoor dat er steeds nieuwe lucht in het kussen kan komen.

Boek een loodgieter

Kosten waterslagdemper

Waterslagdemper kosten

De exacte kosten voor een waterslagdemper zijn in de eerste plaats afhankelijk van het soort waterslagdemper dat jij nodig hebt voor jouw woning. Onderstaande tabel geeft je meer duidelijkheid:

Waterslagdemper monteren: kosten

Waterslagdemper + installatie Kosten
Recht model  € 42
Haaks model  € 60
Uurtarief Zoofy loodgieter  € 75

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Waterslagdemper plaatsen: recht model

Een rechte buis is de juiste keuze wanneer al je kranen en/of apparaten op dezelfde waterleiding aangesloten zijn. Deze wordt meestal onder de woning, bij het begin van de waterleiding, geplaatst. Van zodra er meerdere punten zijn waar het water vandaan komt, moet er een tweede model aangeschaft worden. De prijs voor een waterslagdemper in de vorm van een rechte buis is ongeveer € 42.

Boek een loodgieter

Waterslagdemper plaatsen: haaks model

Een haaks model, met een soort T-vorming uiteinde, is wat je nodig hebt wanneer een bepaald apparaat van water voorzien wordt via een aparte ingang. Het kan hier gaan om een wasmachine die in de kelder staat, een extra toilet op de zolder, etc. In dit geval moet de waterslagdemper wel in de buurt van het van-water-te-voorzien apparaat gemonteerd worden, maar niet recht erachter. Plaats je hier toch een rechte buis? Dan zal je nog steeds een onaangenaam geluid horen bij het openen en/of sluiten van het water en bereik je dus het tegenovergestelde effect.

Waterslagdemper plaatsen: uurloon van de loodgieter

De kosten voor een waterslagdemper te monteren, stoppen niet bij de prijs van de waterslagdemper alleen. Je moet ook rekening houden met het uurloon van de loodgieter. Bij Zoofy betaal je voor deze klus betaal je ongeveer € 60 per uur.

Waterslagdemper monteren: andere factoren die invloed uitoefenen op de prijs

Hoewel de waterslagdemper kosten grotendeels bepaald worden door het model dat je nodig hebt, is hiermee toch niet alles gezegd. Er zijn nl. nog andere factoren die invloed uitoefenen op het exacte prijskaartje van een waterslagdemper.

Merk van de waterslagdemper

Net zoals dat het geval is voor ongeveer alle apparaten en hulpstukken op de markt, zijn er ook verschillende fabrikanten van waterslagdempers. Zo kan je kiezen voor een goedkoop Aziatisch merk of iets meer uitgeven en kiezen voor een A-merk. We raden je aan om niet te besparen op de aankoopprijs van een waterslagdemper en er eentje van een gerenommeerd merk uit te kiezen. De B-merken (= Aziatische varianten) komen dikwijls met een slecht vertaalde gebruiksaanwijzing met het gevolg dat jouw nieuwe waterslagdemper binnen de kortste keren defect is.

Waterslagdemper zelf plaatsen of laten plaatsen?

Als je de handleiding goed opvolgt en een paar filmpjes kijkt, slaag je er misschien in om jouw waterslagdemper zelf te plaatsen. Toch is een waterslagdemper monteren niet zo eenvoudig als het misschien wel lijkt. Daarom is het sterk aanbevolen om deze specifieke klus over te laten aan een betrouwbare loodgieter die over jarenlange ervaring in het vak beschikt. Enkel hij kent alle kneepjes van het vak en weet precies waar hij rekening mee moet houden. Verder is het zo dat jijzelf naar alle waarschijnlijkheid niet uitgerust bent met al het benodigde gereedschap om je waterslagdemper zelf te installeren en dat je dit dus zou moeten gaan kopen. Het spreekt vanzelf dat de loodgieter tot bij jou komt met het juiste gereedschap. Ga je je waterslagdemper toch eigenhandig installeren en loopt er iets mis? Dan kunnen de kosten om de aangerichte schade aan de waterleiding te herstellen enorm hoog oplopen.

Waarom kiezen voor Zoofy?

Er zijn de dag van vandaag zoveel verschillende klusbedrijven en/of loodgieters actief dat het voor jou wellicht moeilijk is om er eentje uit te kiezen. Bij Zoofy geniet je van zoveel onweerstaanbare voordelen dat het bijna onmogelijk is om jouw klus niet aan ons over te laten:

Voordelen voor het gemak van onze klanten

 • Ervaren vakmannen: al jaar en dag staat Zoofy in heel Nederland bekend als een klusbedrijf met een uitstekende reputatie en een grote klanttevredenheid. En deze klanttevredenheid hebben wij te danken aan onze hoog gekwalificeerde vakmannen. Iedereen die bij ons in dienst genomen wordt, wordt eerst onderworpen aan een grondige screening om zijn vakkennis en ervaring na te gaan. Pas wanneer wij helemaal overtuigd zijn, wordt de vakman bij ons aangenomen. Op deze manier zijn al onze klanten steeds zeker van een feilloos uitgevoerde klus.
 • Vakmannen over heel Nederland: wanneer je in zee gaat met een klusbedrijf dat ver weg ligt, moet je in de meeste gevallen lang wachten op een vakman. Zoofy is zo groot dat onze vakmannen verspreid zitten over het hele land. Of je nu in Amsterdam, aan de kust of kort bij de Belgische grens woont, wij kunnen jou altijd snel iemand sturen.
 • Wij voeren spoedklussen uit: heb jij last van vreemde geluiden bij het openen en/of sluiten van jouw water en heb jij overmorgen een familiefeest op de agenda staan? Of heb jij een andere, dringende klus voor de boeg waarvoor jij wenst dat wij jou zo snel mogelijk iemand sturen? Vraag een Zoofy spoedklus aan en ontvang onze werknemer dezelfde dag nog bij jou thuis.
 • Snel en eenvoudig een loodgieter boeken: bij ons hoef je niet op te bellen om dan vijf keer doorverbonden te worden vooraleer dat je je klus kunt boeken. Surf naar onze website en boek jouw klus gewoon zelf. Vul je adresgegevens in, geef aan om wat voor klus het gaat en vul je eventuele specifieke wensen in. Wil jij dat wij in de voormiddag langskomen of word jij liever geholpen op zaterdag? Geen probleem, al deze belangrijke informatie kan je zelf op het online invulformulier aangeven. Zoofy schikt zich volledig naar jouw wensen.
 • Snel en eenvoudig een klus betalen: wanneer je snel en eenvoudig een online aankoop doet, hoort daar ook een snel en eenvoudig betaalproces bij. En dat hebben wij bij Zoofy maar al te goed begrepen. In plaats van te moeten zoeken naar lange bankrekeningnummers kan je bij ons gewoon betalen met een Tikkie of iDeal-account.
 • Komt goed garantie: is één van onze werkmannen bij jou langs geweest en is hij naar jouw mening nogal nalatig geweest in het uitvoeren van de klus? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons en wij sturen jou iemand langs om de klus naar behoren af te werken. Daarvoor heb je overigens recht op de "komt goed" garantie.

Financiële voordelen

Niet alleen voor je gebruiksgemak, maar ook voor je portemonnee reken je bij Zoofy op een paar interessante voordelen.

 • Vaste uurtarieven: het maakt niet uit of jij ons inhuurt voor het plaatsen van een waterslagdemper, voor het monteren van een keuken of voor het zetten van gyproc wanden, wij hanteren steeds vaste uurtarieven. Op deze manier is het voor jou, als klant, veel gemakkelijker om alles netjes in je budget in te plannen.

Je weet nu inmiddels wat de waterslagdemper kosten bij Zoofy zijn. Ben jij zelf ook van plan om een waterslagdemper te plaatsen of heb jij een vakman nodig voor een andere klus in Nederland? Neem snel contact op met het Zoofy team en laat je verrassen door onze uitstekende service!

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Ventilatierooster raam kosten
Pelletkachel installeren prijs
Markiezen prijzen
Kosten veranda - Boek direct je vakman
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code