Zoek hier je klusje
kosten dakkapel plaatsen
Timmerman kosten dakkapel plaatsen Kostenoverzicht

Kosten dakkapel plaatsen

maandag 19 april 2021

Het (laten) aanbrengen van een dakkapel is een goede zaak. Hierdoor kun je een groter leef- of loopoppervlak creëeren. Wanneer een ongebruikte ruimte onder het dak waar niet of amper gelopen kan worden van een dakkapel wordt voorzien, wordt de beloopbare oppervlakte stukken groter. Daardoor wordt een voorheen nutteloze ruimte ineens een volwaardige en bruikbare ruimte. Denk aan een slaapkamer, speelkamer of studeerkamer. Bovendien zal er door de plaatsing van een dakkapel ook veel meer licht de ruimte binnenvallen. Vaak hebben deze ruimtes geen dakramen of slechts een heel klein dakraampje. Dakkapellen zijn standaard meestal al voorzien van HR +++ glas. Als je dan toch eenmaal aan het klussen slaat, zou je de betreffende ruimte direct kunnen isoleren. Dat scheelt weer in de energiekosten.

Investeren in een dakkapel betekent niet alleen meer woongenot, maar ook zeker een waardevermeerdering van je woning. Er is immers een volwaardige ruimte én meer loopoppervlakte ontstaan. Wanneer je zeker wilt weten of het plaatsen van een dakkapel wel een economisch verantwoorde keuze is, kun je altijd een taxateur inschakelen die de waarde van de woning met en zonder dakkapel kan bepalen. Denk er wel aan dat het woongenot soms zwaarder weegt dan de dakkapel kosten.

Het plaatsen van een dakkapel dient in de meeste gevallen te worden uitbesteed. Een klus die je met een gerust hart aan een van de professionals, die je eenvoudig via Zoofy boekt, kunt overlaten.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Dakkapel plaatsen kosten, wat kun je verwachten?

Wat de gemiddelde kosten voor een standaard dakkapel bedragen, zie je in de onderstaande tabel. In deze dakkapel prijzen zijn zowel materialen, arbeidsloon als btw begrepen.

Soort dakkapel Gemiddelde prijs
Dakkapel van kunststof 150 centimeter € 2.900
Dakkapel van hout 150 centimeter € 3.200
Dakkapel van kunststof 200 centimeter € 3.100
Dakkapel van hout 200 centimeter € 3.500
Dakkapel van kunststof 300 centimeter € 3.800
Dakkapel van hout 300 centimeter € 4.000
Dakkapel van kunststof 400 centimeter € 4.750
Dakkapel van hout 400 centimeter € 5.000

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Extra opties of aanpassingen zullen de gemiddelde prijzen uiteraard beïnvloeden. Je kunt hierbij denken aan de volgende opties:

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Extra optie Gemiddelde prijs
Ventilatierooster € 100
Insectenhor € 80
Paneel dakrand € 350
Paneel zijwand € 250
Elektrisch rolluik 200 centimeter € 170
Afvoeren bouwafval € 250

De mogelijkheden met een dakkapel

Misschien weet je zelf al precies hoe de nieuwe dakkapel eruit moet komen te zien. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt of is er een nog slimmere, goedkopere of betere oplossing. Door de expertise van de vakman zal deze jou altijd het best passende advies voorleggen.
De vakman weet precies wat de wettelijk geldende bepalingen zijn. Zo mag je, mits het dak hiervoor geschikt is en aan bepaalde eisen voldoet, een dakkapel met een maximale hoogte van 175 centimeter plaatsen.
Behalve dat je ook een advies krijgt over de toe te passen materialen en kleuren, zodat de dakkapel ook bij de stijl van de woning past.
Afhankelijk van je wensen en de constructie van het bestaande dak kunnen er drie soorten dakkapellen worden geplaatst:

 • Een dakkapel met een plat dak
 • Een dakkapel met een schuin dak
 • Een verhoogde nok

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Onderhoudsvriendelijk

Wanneer je besluit om een dakkapel te laten plaatsen, hoef je niet bang te zijn dat dat extra onderhoudswerkzaamheden met zich meebrengt. Het is wel een kwestie van onderhoudsarme materialen, zoals kunststof, toepassen. Meer weten? De via Zoofy ingeschakelde vakman vertelt je er graag meer over dakkapel prijzen.

Dakkapellen worden heel vaak prefab geleverd, dat is doorgaans de goedkoopste oplossing. Prefab houdt in dat je dakkapel in de fabriek wordt vervaardigd en daarna op transport richting jouw woning gaat. De kosten van dit transport komen dan ook nog bovenop de kosten van het materiaal en het arbeidsloon.

Wanneer je echter specifieke wensen hebt of wanneer je niet kiest voor een prefab dakkapel, moet je er rekening mee houden dat de dakkapel kosten van een dakkapel op maat gemiddeld 30% hoger zullen uitvallen.
Behalve met materiaalkosten, krijg je ook te maken met de dakkapel kosten voor het daadwerkelijk plaatsen van de dakkapel en eventuele gewenste aanpassingen op maat. De vakman die je hiervoor eenvoudig via Zoofy inschakelt, rekent hiervoor een arbeidsloon vanaf € 50 per uur.
Om je een idee te geven, vaak bedragen de kosten van het plaatsen van een prefab dakkapel ruim 30% van het totale kostenplaatje.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Extra kosten

Dakkapellen worden meestal niet op de begane grond geplaatst, dus houd er ook rekening mee dat er een kraanwagen of een takelwagen moet worden ingehuurd om een prefab dakkapel op de bovenste verdieping te takelen. Ook met deze dakkapel plaatsen kosten dien je in je begroting rekening te houden.

Wanneer je alles met je vakman hebt doorgenomen, kan deze jou een goede indicatie van de dakkapel prijzen geven. Zoofy brengt je namelijk alleen maar snel en eenvoudig met de timmerman in contact maar verstrekt géén offertes. Wanneer je de dakkapel prijzen hebt ontvangen, bestaan deze prijzen uit drie verschillende onderdelen. De grootste kostenpost zijn de materialen (50%), het arbeidsloon bedraagt tussen de 30% en de 35% van de kosten en 15% tot 20% bestaat uit overige kosten, bijvoorbeeld voor transport of extra opties. Laat je in elk geval niet verrassen en vraag of de kosten van transport, de uitsparing en het plaatsen ook inderdaad in de kosten zijn begrepen.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Waarom je voor het plaatsen van een dakkapel het beste Zoofy kunt inschakelen

Een uitstekende en betrouwbare vakman vind je snel en gemakkelijk bij Zoofy. Omdat er ruim 6.000 vakmannen voor Zoofy werken, is er dus ook altijd een vakman bij jou in de buurt. Het enige wat je hoef te doen is het doorgeven drie of meer momenten waarop de vakman jou kan bezoeken voor plaatsen van een dakkapel.
Uiteraard kun je ook voor diverse andere kleinere klussen in en rondom je woning bij Zoofy terecht.
We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat “onze” vakmannen gemiddeld maar liefst een 9,2 scoren qua tevredenheid. Dat komt omdat alleen de allerbeste vakmannen jouw klus mogen komen uitvoeren.
Bij Zoofy worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht. Is het plaatsen van de dakkapel naar tevredenheid afgerond? Betalen kan eenvoudig via een tikkie of Ideal.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Andere prijsgidsen
trap bekleden kosten
Kosten openslaande deuren
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren
laminaat leggen kosten
Kosten houten vloer

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code